Totul despre evidenţa pariurilor

Pariorii care joacă regulat au conturi la mai multe case de pariuri online, pentru a putea alege o cotă cât mai mare, atunci când se decid să plaseze un pariu. Aceştia ţin o statistică a pariurilor, pentru a putea să-şi mărească şansele de câştig. Sunt însă şi pariori care nu ţin o evidenţă a pariurilor, ceea ce nu este un lucru bun.

Toate site-urile online au în meniu istoricul pariurilor, însă de obicei este greoi şi poţi vedea într-o pagină doar câteva. Dacă pariezi zi de zi şi de mai multe ori, vei constata la sfârşitul lunii că nu ai o evidenţă clară. În plus, nici nu poţi vedea clar, rezultatul meciului, fiind de obicei pariul tău şi opţiuni gen "câştigător" sau "pierdut". Dacă ai conturi la 4-5 case de pariuri, e şi mai dificil să ai o evidenţă clară şi astfel ai putea pierde mai mult decât îți dai seama.


Ţine evidenţa pariurilor într-un fişier excel


Dacă vrei să ai şanse mai mari de câştig, bineînţeles, pe termen lung, atunci îţi recomandăm să îţi faci un document şi să notezi absolut tot ce pariezi. Cel mai bine ar fi să ai un "excell", unde să ţii lunar statistica pariurilor, zi de zi. Nu trebuie să fii programator sau să ai mari cunoştinţe din domeniul IT, pentru a crea un document excell. Primul pas este să îi dai un nume, gen "pariuri", apoi, să selectezi 31 de zile sau câte sunt în luna respectivă. Vei scrie apoi meniul în partea de sus DATA, CASA DE PARIURI, MECI, SCOR, PARIUL TĂU, COTĂ, BANI PARIAŢI, REZULTAT PARIUL TĂU şi PROFIT, apoi cele 31 de zile (1 ianuarie 2018, 2 ianuarie 2018... 31 ianuarie 2018) şi restul. Ideal ar fi ca după finalizarea unui pariu să foloseşti background şi să colorzi cu verde cele câştigătoare şi cu roşu cele pierdute.

Ţine evidenţa pariurilor la toate casele de pariuri unde ai cont


În meniu vei scrie şi opţiunea PROFIT unde, cu ajutorul excell-ului, se va calcula automat, jos, sub 31 ianuarie 2018 (colorat cu galben), câţi bani ai. În exemplu de mai jos, poţi vedea exact cum să îţi faci un tabel şi să ţii la zi tot ce ai pariat. Aici vor fi pariurile de la Betano, însă jos de tot vei găsi şi alte case de pariuri - Netbet, Unibet, Fortuna, Efbet şi Sportingbet - unde va fi acelaşi format.


Urmăreşte bilanţul pariurilor la final de lună


Dacă vei fi ordonat şi vei nota zi de zi tot ce ai pariat, vei vedea foarte uşor bilanţul la finalul lunii. Astfel, vei observa mult mai uşor ce tip de pariu este mai profitabil, gen "echipa X va înscrie cel puţin un gol", sau "se va marca cel puţin un gol în prima repriză", "1X" sau "X2", etc în loc de solişti şi astfel vei evita ce nu este profitabil. Mai poţi adăuga în meniu motivul pentru care ai pariat pe echipa "X" sau "Y", ori pe sportivul "X" sau "Y" dar şi motivul pentru care pariul a ieşit necâştigător.

Un alt tip de evidenţă a pariurilor este să urmăreşti un tipster şi să pariezi pe acesta. Site-ul Intelbet este unul performant, având o statistică lunară a experţilor (Mihai Mironică, Borja Pardo, Ioana Cosma, Julio Salinas, Nica, Karbacher, Marius Găvan, Wallberg şi Alex) însă alte site-uri nu au şi atunci ar fi bine să ţii tu o evidenţă.