Superbet vrea sa cumpere numele stadionului Rapidului

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației Attila-Zoltán Cseke şi viceprim-ministrul și ministrul al transporturilor Sorin Grindeanu au oficializat marţi finalizarea modernizării stadionului echipei Rapid București.

După 1.043 de zile Rapid are un stadion nou

Pe 26 februarie 2019, au început lucrările de demolare ale stadionului "Giulești-Valentin Stănescu", care a fost fondat pe 10 iunie 1939. O echipă atât de iubită ca Rapid, nu putea juca pe o arenă veche de 82 de ani, mai ales că în acest sezon a revenit în Liga 1. În primele 21 de etape "alb-vişinii" au jucat meciurile de acasă pe Arena Naţională din Bucureşti şi pe stadionul "Orășenesc" din Mioveni. După 2 ani, 10 luni şi 9 zile, noul stadion fost predat oficial către Clubul Sportiv, în prezența oficialităților statului și a constructorului.

Arena Rapidului a costat 38 milioane de euro

Noul stadion al giuleştenilor dispune de un teren cu o suprafață de joc de 105 cu 68 metri, gazonul este unul natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigatie și încalzire pentru sezonul de iarnă. Capacitatea arenei este de 14.050 locuri și 184 locuri de parcare şi sunt locuri speciale pentru persoanele cu dizabilităț, spații pentru mass-media cu sală de conferință și zona de flash interviu, dar și spatii VIP cu aproape o mie de locuri. De noul stadion nu lipsesc spații administrative, spatii dedicate publicului cu magazine plus o zonă de food, un sistemu de iluminat de ultimă generație dar și un muzeu al clubului. Valoarea totală a investiției a fost de 185.333.607,39 lei, aproximativ 38 milioane de euro.

Valentina Ionescu-Caciureac: Am fost contactaţi de Superbet

Un asemenea stadion costă în jur de un milion de euro pe an ca să fie întreţinut, însă conducerea clubului are un plan pentru a mai atenua cheltuielile. Numele noului stadion este "Rapid-Giulești", renunţându-se la "Valentin Stănescu", însă sunt şanse mari ca denumirea oficială să fie "Superbet". "Suntem deschiși pentru vinderea numelui către o companie mare. Deja am fost contactați de cei de la Superbet, care sunt foarte interesați de cumpărarea numelui stadionului. Urmează să avem mai multe discuții în curând", a declarat președintele CS Rapid, Valentina Ionescu-Caciureac. Casa de pariuri Superbet vrea să cumpere denumirea noului stadion, pentru că şi-ar face o reclamă foarte mare iar clubul de sub Podul Grant ar fi de acord, pentru că ar aduce bani importanți care ar mai diminua costurile de întreţinere.

Cine este Superbet

Fondat în 2008, Superbet a devenit una dintre cele mai importante case de pariuri licenţiate pe pieței de retail din România, unde are peste 1.200 de agenții care le oferă pariorilor români zilnic șansa de a-și transforma în câștiguri pasiunea pentru sporturi, jocuri și pariuri pe numere. Începând cu luna septembrie 2018, Superbet a introdus în oferta de pariuri sportive a agențiilor stradale și a platformei de pariere online www.superbet.ro peste 380 de noi opțiuni, depășind toate limitele din industrie și stabilind noi standarde în ceea ce privește șansele crescute de câștig ale pariorilor, numărul strategiilor pe care ei și le pot face, precum și intensitatea la care vor trăi evenimentele pe care pariază. Superbet este prima companie românească premiată 3 ani consecutivi la Central and Eastern European Gaming Conference (C.E.E.G.C.) cu trofeul suprem, Cel Mai Bun Operator de Pariuri Sportive din Europa Centrală și de Est!