Sergiy Stakhovsky - Ivan Dodig

Intrucat cei mai buni jucatori sunt plecati la Rio, in aceasta saptamana se desfasoara doar un singur turneu ATP Tour. La Atlanta niciodata n-au fost prezenti greii tenisului, dar chiar si in aceste conditii, este un turneu atragator, dotat cu premii de peste 600.000 de dolari. In ultimele trei editii, favoritul publicului, John Isner, s-a impus de fiecare data, iar bookmakerii cred ca va reusi sa triumfe si de aceasta data. Uitandu-ma peste oferta, am gasit un meci extrem de interesant, care va avea loc maine de la ora 19:00.

 

Sergiy Stakhovsky - Ivan Dodig

 

Ucraineanul Sergiy a ajuns deja la 30 de ani si ocupa doar locul 89 ATP, desi are un sezon destul de bun. La turneele de Mare Slem n-a obtinut rezultate de remarcat, dar la turneele Challanger a facut o figura frumoasa. In mai a obtinut primul trofeu din 2016, la Seul. In finala a fost nevoit sa salveze 7 mingi de meci, iar norocul a fost un factor decisiv in acea finala. Se vede ca a schimbat prefixul in acest an, deoarece jocul lui a devenit mai lent. Cu serviciul are probleme foarte mari, desi cu aceasta arma a castigat multe meciuri. Ultimul turneu la care a participat a fost cel de la Umag, unde a fost eliminat de Andrei Martin, inca din primul tur. A jucat extrem de slab, pe tot parcursul partidei a oferit 14 mingi de break adversarului si a reusit doar un singur as.

 

Din pacate Ivan Dodig a suferit multe accidentari in cei 12 ani de tenis, altfel numarul trofeelor castigate are fi mai mare. Croatul prefera suprafetele rapide, deoarece poseda de un serviciu extrem de rapid. Sezonul de iarba n-a incheiat foarte bine, dar totusi, a facut o figura frumoasa la Wimbledon, unde a fost eliminat de Tomas Berdych in patru seturi. Revenirea pe hard nu s-a intamplat conform planului. La Washington a abandonat in primul tur, dupa ce a suferit o accidentare usoara. A revenit destul de repede, si-a facut aparitia la Toronto, unde l-a intalnit pe Coric. Primul set a fost castigat fara mari probleme, dupa care a urmat o cadere din punct de vedere fizic si a pierdut meciul in 3 seturi. 

 

In aceasta intalnire, Sergiy este usor favorit. Are sanse sa castige, dar eu mizez ca va pierde primul set. Dodig nu are alta varianta, decat sa castige primul set, altfel cu siguranta va pierde jocul. Pe propriul serviciu sunt sanse minime sa piarda un game, iar daca setul ajunge in tiebreak, acolo el este favorit.

 

Pronostic: Ivan Dodig castiga primul set - cota 2.02 la Unibet.