Sepsi Sfântu Gheorghe - FK Bodø/Glimt: cote la pariuri si statistici

În play-off-ul Conference League, manşa tur, la Sfântu Gheorghe are loc partida dintre Sepsi OSK şi FK Bodø/Glimt, joi, 24 august, cu începere de la ora 20:00

Aproape de o calificare în premieră în grupele unei competiţii europene

Sepsi Sfântu Gheorghe a ajuns în play-off-ul din Conference după ce a eliminat pe Aktobe din Kazahstan ( 1-1 şi 1-0), prezenţa în această fază a competiţiei fiind una în premieră. Intrarea în grupe ar fi cea de-a două premieră, însă dubla manşă cu Bodo/Glimt, liderul din Eliteserien, nu va fi una uşoară. Jucătorii noştri pot fi însă optimişti, mai ales dacă ţinem seama de faptul că sunt neînvinşi în cele 10 meciuri disputate până acum, în toate competiţiile.

Gruparea din Covasna e a cincea în Superligă, fără nicio înfrângere şi cu 9 puncte acumulate.Sepsi a jucat luni seara tot pe arena proprie, cu Hermannstadt, în runda a cincea, meciul încheindu-se la egalitate, scor 1-1. Singurul gol a fost marcat de albanezul Sherif Kallaku, în minutul 45, însă sibienii au restabilit egalitatea după pauză. Trebuie însă menţionat faptul că antrenorul gazdelor, Liviu Ciobotariu, a folosit un prim 11 diferit, evident în perspectiva meciului de joi.

Cosmin Matei e accidentat şi ar putea rata dubla manşă cu gruparea norvegiană, iar o posibilă formulă de echipa ar putea fi aceasta: Niczuly- Ciobotariu,Bălaşa,Ninay,Dumitrescu- Alimi,Rodriguez, Păun, Varga, Ştefănescu-Safranko.

Norvegienii se află în prim-planul fotbalului norvegian de câţiva ani

Bodo/Glimt, un nume relativ nou prin granzii fotbalului norvegian, a scos echipa armeană Pyunik, după un 3-0 în ambele manşe. Echipa din Norvegia e campioană în 2020 şi 2021, precum şi câştigătoare a Cupei, în 1975 şi 1993, iar în sezonul trecut s-a clasat pe locul al doilea.

Echipa lui Kjetil Knutsen conduce ostilităţile în campionatul norvegian, având 44 de puncte, la fel ca şi Viking Stavanger, dar cu un golaveraj mai bun.În cel mai recent meci de campionat, oaspeţii au dispus cu 3-1 de Haugesund.

Slovenul Nino Zugelj e accidentat şi nu poate evolua în partida de pe Sepsi Arena. Cel mai bun marcator al campionatului norvegian în sezonul precedent, e vorba de Amahl Pellegrino, cu 25 de goluri, e primul în această ierarhie din sezonul în curs, având pentru moment şaisprezece reuşite.

Liderul din Norvegia e posibil să joace joi cu o echipă formată din următorii jucători: Haikin - Wembangomo,Moe, Bjortuft, Bjorkan -Gronbaek, Berg,Saltness - Sorli, Moumbagna,Pellegrino.

Experienţa norvegienilor e una mai mare în Europa

Ne referim la parcursul din Conference League, sezonul 2021-2022, unde norvegienii au ajuns inclusiv în sferturi. A fost de altfel un o perioadă peste aşteptări a grupării din oraşul norvegian Bodo, cu un neverosimil 6-1 în faţa Romei. Au mai fost şi alte succese relevante, cu Celtic şi Alkmaar.

Potrivit celor de la Transfermarkt,valoarea de piaţa a lotului norvegienilor este de 30.8 milioane de euro, în schimb al celor de la Sepsi este estimat la doar 14.6 milioane de euro.

Joi se joacă de altfel primul meci direct, la acest nivel, între Sepsi şi Bodo/Glimt.

Sepsi Sfântu Gheorghe - Bodo/Glimt, ponturi la pariuri

E cert faptul că meciul aduce în faţă două echipe cu un parcurs bun în ultima perioadă, rămâne de văzut dacă Sepsi va reuşi să facă faţă unui adversar mult mai puternic decât cei pe care i-a întâlnit până acum în Conference League.Gazdele nu au câştigat niciuna din ultimele 3 confruntări de acasă, în toate competiţiile, scorul fiind de fiecare dată 1-1, ! Bodo/Glimt  în schimb a câștigat șase din ultimele șapte meciuri în deplasare în toate competițiile.Va fi un meci deschis, în care oaspeţii au prima şansă, iar eu consider că vor fi şi multe reuşite, puteţi lua în calcul varianta la casele de pariuri licenţiate din ţara noastră.