Sase echipe s-au calificat la CE 2020 inaintea ultimelor doua etape

Romania trebuie sa castige meciul cu Suedia si sa spere ca Spania, echipa deja calificata la turneul final, se va relaxa in meciul cu noi.

Patru puncte ne-ar fi suficiente sa ne calificam direct la EURO 2020, primul Campionat European care va folosi tehnologia VAR. Euro 2020 va fi, cu siguranta, o competitie ce va suscita din plin interesul fanilor fotbalului dar si celor pasionati de pariurile sportive.

De asemenea, este primul turneu final care se disputa in orase din mai mult de doua tari. Vorbim de 12 tari, printre care si Romania. Din pacate insa, acestea nu sunt calificate automat la turneul final. In afara Spaniei, echipele care au obtinut deja bilete pentru EURO 2020 sunt: Belgia, Italia, Rusia, Polonia si Ucraina.

Echipe ce mai au sanse de a se califica direct

Daca pana nu demult Kosovo surprindea pe toata lumea, fiind chiar cea mai in forma echipa nationala din Europa, acum lucrurile nu mai stau la fel. In grupa A Kosovo se afla pe pozitia a treia, la 1 punct in spatele Cehiei si la 4 in spatele Angliei. Duelul dintre Cehia si Kosovo de pe 14 noiembrie va fi decisiv in vederea ocuparii locului secund, probabil, al grupei.

In grupa B Ucraina s-a calificat, pentru locul secund batandu-se Portugalia si Serbia. Diferenta dintre cele doua este de un punct in favoarea portughezilor. In conditiile in care lusitanii mai au de jucat cu Luxemburg si Lituania, iar sarbii cu Luxemburg, dar si cu Ucraina, nu vedem cum ordinea s-ar schimba pana la final.

Olanda si Germania se afla la egalitate de puncte in grupa C, in vreme ce Irlanda de Nord este la 3 puncte in spate. Este foarte probabil ca Olanda si Germania sa se califice direct, avand in vedere ca Irlanda de Nord are de jucat cu ambele formatii. Celalalt meci Olanda il va avea cu Estonia, iar Germania cu Belarus, ambele pe teren propriu.

In grupa D lucrurile sunt ceva mai complicate, Irlanda si Danemarca aflandu-se la egalitate de puncte, la un punct in fata Elvetiei si la 4 puncte in fata Georgiei. Elvetia mai are de jucat cu Georgia si Gibraltar, iar Irlanda o va intalni pe Danemarca pe teren propriu. In aceste conditii credem ca elvetienii se vor califica direct.

Croatia si Ungaria sunt despartite de doua puncte in grupa E. La doua puncte in spate se afla Slovacia si la alte doua puncte in spate Tara Galilor. De specificat ca atat Croatia, cat si Ungaria mai au un meci de disputat, iar celelalte doua meciuri. Croatii vor avea meci impotriva slovacilor pe teren propriu in ultima runda, fiind greu de crezut ca vor pierde calificarea. La locul secund favorita este Ungaria.

Sansele de calificare ale Romaniei la EURO 2020 nu sunt deloc mari, aceasta trebuind sa castige cu Suedia, un gol diferenta putand sa nu fie suficient. In ultimul meci trebuie sa obtina macar o remiza cu Spania pentru a spera la calificarea directa. In acest moment Spania este calificata, in vreme ce Suedia se afla la un punct in fata Romaniei. In ultima runda suedezii vor intalni Insulele Feroe pe teren propriu. 

Daca Polonia este calificata din grupa G, Austriei ii mai trebuie doua puncte pentru a obtine aceeasi performanta. La 5 puncte in spatele austriecilor se afla Macedonia de Nord, Slovenia si Israel. In urmatoarele doua etape Austria le va intalni pe Macedonia pe teren propriu si pe Letonia in deplasare. Doar o minune poate face, asadar, ca Austria sa nu se califice direct.

In grupa H Turcia si Franta se afla pe primele doua pozitii, la egalitate de puncte. Patru puncte mai in spate este Islanda, care e foarte greu de crezut ca se poate califica direct. In cele doua runde ramase Islanda va intalni Moldova, dar si Turcia, ambele meciuri in deplasare. Sa spunem ca Turcia va mai juca si cu Andorra in deplasare.

Singura grupa in care cunoastem ambele echipe care s-au calificat direct la turneul final este grupa I. Belgia si Rusia au obtinut biletele pentru turneul final de la vara.

In grupa J Italia este calificata direct, pentru locul secund luptandu-se, mai mult sau mai putin, Finlanda, Armenia si Bosnia. Diferenta dintre finlandezi si celelalte doua echipe este de 5 puncte, Finlanda urmand a o intalni pe Armenia pe teren propriu si pe Grecia in deplasare.

Va exista si un play-off cu grupe de cate 4 echipe

Sase echipe s-au calificat la CE 2020 inaintea ultimelor doua etape, alte 16 urmand sa dispute un play-off. Nu te teme daca nu intelegi din prima ce este cu acest play-off, fiindca foarte multa lume se afla in ceata. Cert este ca in play-off vom avea 4 grupe, fiecare a cate 4 echipe. Aici vor fi impartite echipele conform locurilor din clasamentul UEFA.

Cu alte cuvinte, in grupa A vor fi 4 din cele mai bune 12 echipe in clasamentul UEFA, in grupa B vom avea 4 din urmatoarele 12 echipe (locurile 13-24), in grupa C se vor califica 4 echipe pozitionate pe locurile 25-39, iar in ultima grupa vom avea 4 echipe de pe pozitiile 40-55. In acest moment stim o echipa calificata in grupa C (Scotia) si doua in grupa D (Georgia si Belarus). 

Dintre echipele de pe pozitiile 25-39 Bulgaria si Grecia nu mai au sanse de a se califica direct, insa pot avansa in play-off. Norvegia, Serbia si Finlanda au asigurat un loc de play-off, dar inca se mai pot califica direct. 

Dintre formatiile de pe locurile 40-55 in clasamentul UEFA Luxemburg si Azerbaidjan se pot califica in play-off. Macedonia de Nord si Kosovo au asigurat un loc de play-off, insa inca se mai pot califica direct. Bosnia, Danemarca, Suedia si Austria au un loc asigurat in play-off dintre echipele de pe locurile 13-24, dar inca se mai pot califica direct. Dintre formatiile de pe primele 12 pozitii in clasamentul UEFA un loc asigurat in play-off il au Portugalia, Olanda, Anglia si Elvetia, insa acestea inca se mai pot califica direct. 

Cum poate intra Romania in play-off?

In eventualitatea destul de probabila in care nu va reusi calificarea directa, Romania se poate califica in play-off. Asta doar daca cel mult trei natiuni din cele 6 din fata sa nu vor intra in play-off si se vor califica direct la turneul final. Natiunile din fata Romaniei ce se pot califica in grupa C din play-off, in afara Scotiei, care e deja calificata, sunt: Norvegia, Serbia, Finlanda, Bulgaria, Israel si Ungaria. Dintre acestea, 4 trebuie sa se califice direct la turneul final pentru ca Romania sa intre in play-off. In acest moment, doar Finlanda si Ungaria au sanse reale la calificare. Asadar, Romania are sanse aproape inexistente de a avansa in play-off.

Cum se desfasoara acest play-off?

Extragerea pentru play-off va avea loc pe 22 noiembrie. Atunci se va stabili programul semifinalelor. Acestea se vor juca in luna martie a anului viitor. Mai precis, pe 26 martie, in vreme ce finala fiecareia dintre cele 4 grupe va avea loc pe 31 martie. Asta inseamna ca din play-off vor avansa la turneul final o echipa din primele 12 in clasamentul UEFA, o alta echipa din urmatoarele 12 clasate, o alta din urmatoarele 15 si o alta din ultimele 16.

„Tricolorii” au o cota foarte mare la calificarea directa

In acest moment casa de pariuri Betano prezinta peste 160 pariuri pentru majoritatea meciurilor din perioada 14-16 noiembrie. Pe langa acestea, avem si pariuri privind sansele la calificare ale echipelor. Din acest punct de vedere, cea mai echilibrata este grupa E, acolo Slovacia avand cota 2.25 la calificare, Ungaria 2.5, iar Tara Galilor 3.3. Atentie, cotele nu iau in calcul si play-offurile, ci doar meciurile din ultimele doua etape ale grupelor. In grupa F Suedia are cota 1.15 la calificare, iar Romania 4.2. Daca doresti, poti paria la cota 1.16 ca Romania nu se va califica.

Plaseaza pariurile care crezi ca au cele mai mari sanse de reusita


[UPDATE] Romania s-a calificat in play-off dupa ce Kosovo a fost batuta cu greu de Cehia.