Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi: ale carui goluri sunt mai profitabile de pariat

Sezonul fotbalistic 2019/20 e in plina desfasurare, atat cu competitiile interne, cat si cu cele europene. Cristiano Ronaldo si Leo Messi – doi din cei mai mari fotbalisti din istorie au fost in mare forma in aceasta stagiune. 

Cristiano Ronaldo nu a reusit sa inscrie cu Lyon in Champions League, fiind intrerupt astfel recordul sau de 10 goluri consecutive in toate competitiile. De partea cealalta, Leo Messi a reusit in sfarsit sa se trezeasca in La Liga, atunci cand a marcat de 4 ori contra celor de la Eibar, punand capat unei serii de 4 meciuri consecutive fara gol in campionat. Super starul argentinian e golgheter in La Liga, cu 18 goluri inscrise, iar “careul de asi” contra celor de la Eibar a fost al 5-lea din cariera sa. Acesta a mai inscris de 4 ori intr-un meci in sezonul 2017-18, in sezonul 2012/13 si in sezonul 2011/12 (in doua partide). Messi a devenit jucatorul cu cele mai multe meciuri in care a inscris de 4 ori, depasind pe legendarul atacant al Barcelonei -  Cesar Rodriguez, care a reusit aceasta performanta de 4 ori. Daca ne raportam la toti jucatorii ce au trecut prin Spania, recordul partidelor cu 4 goluri inscrise il detine Telmo Sarra care a reusit acest lucru de 8 ori, in timp ce Cristiano Ronaldo a facut-o de 7 ori. 

Un alt lucru interesant e faptul ca aceasta legatura “invizibila” dintre Ronaldo si Messi continua, desi starul portughez evolueaza acum in Serie A. In ziua in care Messi a facut show cu Eibar, Cristiano Ronaldo a reusit sa marcheze cu SPAL in Serie A. In urma acestor reusite, cei doi sunt situati la egalitate perfecta de goluri la nivel de club – 626 fiecare. Ronaldo a avut nevoie de 838 de meciuri pentru a ajunge la aceasta borna ( 438 la Real Madrid, 292 la Mancheste United, 53 la Juventus si doar 5 la Sporting Lisabona). De partea cealalta, Messi a inscris acelasi numar de goluri in doar 715 partide. Uitandu-ne pe aceste numere, putem declara ca cei doi giganti nu pot fi stopati de inaintarea in varsta. 

Multa lume crede ca Ronaldo nu mai e la fel de puternic precum a fost la Real Madrid, insa numerele demonstreaza contrariul. Cristiano a reusit un gol superb cu Fiorentina in acest an, un gol ce a marcat cifra 40 pentru el in campionatul italian. De asemenea, portughezul a reusit 10 pase decisive, toate acestea in doar 50 de meciuri in tricoul celor de la Juventus. De la transferul sau la Juve in vara anului 2018, nimeni nu a inscris mai multe goluri in Serie A. Atacantul portughez a punctat de 53 de ori pentru Juventus in toate competitiile, in doar 74 de partide. 

Acum e timpul sa comparam cifrele celor doi pentru a vedea cine a adus mai mult profit la pariuri in acest sezon.  Sa incepem cu Cristano Ronaldo care are mai multe goluri decat Messi in acest sezon – 25 fata de cele 23 ale lui Lionel Messi. 

Cristiano Ronaldo a marcat in 25 din cele 32 de meciuri in care a aparut (21 goluri in 21 de meciuri in Serie A, 2 goluri in 7 meciuri din Champions League si 2 goluri in Cupa).

Dupa cum putem vedea in tabelul de mai sus, toate pariurile pe Cristiano Ronaldo in acest sezon sunt profitabile si e important de notat faptul ca a marcat in toate partidele in care a jucta, cu exceptia deplasarii de la Lyon. 

Cristiano Ronaldo a jucat fenomenal in 2020 si a inscris constant. Singura exceptie a fost deplasarea de la Lyon, insa in acel duel toata echipa a jucat slab si Ronaldo a fost tinut strans de fundasii celor de la Lyon. Nu e niciun dubiu faptul ca Ronaldo inca la un nivel inalt si a contribuit enorm pentru Real Madrid sub comanda lui Zidane, iar acelasi lucri il face pentru Juventus in sezonul 2019/20.

Cat despre Lionel Messi, a inscris doar in 14 din cele 29 de meciuri in care a jucat. Doar bazandu-ne pe aceasta informatie putem vedea ca pariurile pe golurile lui Messi din acest sezon aduc un mare minus pe termen lung. 

In total, Leo Messi are 23 de goluri in 29 de partide in acest sezon (18 in La Liga, 2 in Champions League si 3 in Cupe).

Argentinianul nu a reusit sa inscrie nici in El Clasico, desi in retur a avut o multime de ocazii. Daca ne uitam pe statistici, observam faptul ca Messi marcheaza mai multe goluri primavara si asteptam sa vedem mai multe de la el in urmatoarea perioada. 

A fost o schimbare pe banca tehnica recent la Barcelona, iar acum la carma echipei se afla QuiQue Setiene care ii va oferi la fel de multa libertate de miscare argentinianului. Se pare ca Messi face acelasi lucru precum Cristiano Ronaldo in ultimele sezoane, jucand la turatie scazuta in prima parte a sezonului si accelerand in retur. Tocmai de aceea ne asteptam ca Messi sa inscrie mai multe goluri in urmatoarele luni si sa isi imbunatateasca cifrele. Totusi, lucrul important e faptul ca golurile lui Cristiano Ronaldo au fost mai profitabile decat ale lui Messi in acest sezon. 

Trebuie sa ramanem cu ochii pe acesti doi giganti si pe recordurile lor incredibile, insa trebuie sa fim mandri pentru faptul ca inca ii putem vedea jucand, deoarece vor trece ani buni pana ce vom avea parte de o noua rivalitate de asemenea proportii.