Regulile de baza ale jocului de blackjack

Unul dintre jocurile de cazino cele mai frecventate si apreciate de romani este blackjackul, indiferent sub denumirea in care il gasim.
 
Asta fiindca vorbim de unul dintre putinele, daca nu chiar singurul astfel de joc in care nu depinzi 100% de soft. Cu alte cuvinte, nu totul tine de noroc la blackjack, aici putandu-se dezvolta chiar si diverse strategii. O vom lua treptat si vom incepe cu regulile de baza ale jocului de blackjack. Un asemenea joc se disputa intre utilizator si dealer, care poate fi computerul sau chiar un dealer adevarat in cazul jocurilor de cazino live. Scopul unui joc de blackjack, care dureaza 5 secunde in medie, asta daca nu punem la socoteala timpul suplimentar de gandire al utilizatorului, este de a te apropia sau chiar a atinge numarul 21 din doua sau mai multe carti impartite de dealer, carti a caror suma trebuie sa fie mai mare decat cea a dealerului. De la 2 la 10 cartile au valoarea lor afisata. Juvele (J), dama (Q) si popa (K) au tot valoarea 10, pe cand asul poate avea valoarea 1 sau 11. Atunci cand valoarea este 11, inseamna ca s-a reusit un blackjack (dintr-un numar minim de carti). Daca reusesti un blackjack din doua carti vei castiga 50% in plus fata de cat ai fi castigat in mod normal.
 
(casinotop10)
 
Intr-un joc clasic de blackjack dealerul ofera doua carti atat tie cat si lui. Initial poti vedea ambele carti din mana ta si doar una a dealerului sau chiar pe amandoua, la unele tipuri de jocuri. Apoi trebuie sa decizi, neexistand timp limita, daca vei mai lua o carte (Hit) pentru a incerca sa ajungi la un total de 21 sau cat mai aproape de 21. Alternativ, te poti multumi cu suma cartilor din mana, in acest caz trebuind sa apesi butonul Stand. In cazul in care ai apasat Hit, iar suma depaseste 21, vei pierde automat mana (Bust). Daca in schimb, ai 21 din mai mult de doua carti sau in momentul in care apesi butonul Stand, dealerul va devoala si a doua carte si, dupa caz, va sta (Stand) sau va cere alta (Hit). Dealerul este obligat sa joace pana ce suma cartilor sale va fi minim 17. Daca depaseste 21 va pierde mana. Cu alte cuvinte, mana unui dealer trebuie sa se incadreze intre valorile 17 si 21.
 

Care sunt termenii pe care ar trebui sa-i cunosc atunci cand joc blackjack?


Pentru a fi in tema cu jocul de blackjack trebuie insa sa cunosti si cativa termeni, nu doat Hit si Stand, termeni pe care ii vei intalni la fiecare joc  si care te pot ajuta sa castigi sau sa pierzi mai mult sau sa te multumesti cu o pierdere mai mica. Acestia sunt Insurance, Double, Split si, in unele cazuri, Surrender.
 
  • Butonul Insurance (asigurare) este folosit atunci cand doresti sa pariezi inca 50% din pariul initial, optiunea fiind valabila doar cand prima carte a dealerului este As. Vei avea doua optiuni: sa platesti sau sa nu platesti in plus. Daca vei plati asigurarea si dealerul va realiza un blackjack (din doua carti) vei primi inapoi toti banii mizati in acea mana (pariul initial+asigurarea).
  • Butonul Double (Dublare) este folosit cand jucatorul doreste sa dubleze pariul. Dupa executarea acestei actiuni, jucatorul mai primeste o singura carte, dupa care, indiferent de valoarea ei, nu are posibilitatea de a cere inca una.
  • Butonul Split se foloseste in momentul in care jucatorul are in mana o pereche (A,A; 2,2; 3,3 etc) si doreste sa dubleze miza si sa joace doua maini, fiecare mana continand cartea din pereche.
  • Butonul Surrender nu este intalnit la toate tipurile de jocuri. Dupa cum reiese din nume, este folosit atunci cand vrei sa te predai inainte de a afla ambele carti ale tale si ale dealerului, astfel pierzand doar 50% din miza initiala.


Care sunt casele de pariuri care ofera cele mai multe jocuri de blackjack?


Odata studiate regulile acestui joc, putem incepe sa castigam bani la Blackjack folosind anumite strategii, despre care vom vorbi intr-un articol viitor. Deocamdata, sa spunem ca nu exista casa de pariuri online serioasa care sa nu puna la dispozitie jocul de blackjack. Sigur, la unele ai mai multe jocuri de unde alege, insa regulile sunt aproape identice peste tot. Casa de pariuri care ofera cele mai multe jocuri de Blackjack este Winmasters, unde gasim nu mai putin de 8 tipuri de blackjack. Este vorba de Evolution Blackjack, Multihand, Double Exposure, European Blackjack Multihand, Single Deck Blackjack Multihand, Atlantic City Blackjack, VIP Multihand Blackjack si Multihand Super 7 Blackjack. Urmeaza Netbet, cu 5 tipuri de Blackjack: Clasic, Blackjack Multihand VIP, Classic Blackjack Gold, Blackjack Atlantic City si Blackjack Super 7’s Multihand. La casa online Unibet avem 4 tipuri de blackjack: Multihand, European blackjack Multihand, Single Deck Blackjack Multihand si Blackjack Double Exposure. In sfarsit, Betano nu se lasa nici ea mai prejos, propunandu-ne tot 4 tipuri de blackjack: Clasic, Double Exposure, Blackjack bonus si SD Blackjack.