Quintana e favorit sa castige etapa a 9-a pe Blockhaus

Este o etapa scurta si usoara in primii 120km, insa finalul este extrem de dificil. In ultimii 25km se urca, insa doar ultimii 13,5km sunt importanti pentru ca acolo incepe catararea Blockhaus. Primii 3,5km sunt mai usori pe pante de 6-7%, insa in ultimii 10km panta medie este de 9,4%, insa sunt si cateva zone in care panta ajunge la 12% pe portiuni de aproximativ 500m. In aceste conditii favoritii nu au ce astepta si vor trebui sa se atace. Pe Etna a fost poate prea devreme, dar acum e deja etapa a 9-a si nu poti sta sa astepti doar ultima saptamana. Plus ca pe astfel de pante chiar se pot face diferente. Principalul favorit in opinia bookmakerilor, dar si a mea, este Nairo Quintana. El este clar cel mai bun cataratori, iar faptul ca urmatoarea etapa va fi una de contratimp ma face sa cred ca el va ataca azi. Altfel dupa contratimp s-ar putea sa aiba un ecart destul de mare fata de Vincenzo Nibali. Al doilea favorit este Thibaut Pinot cu o cota de 6, urmat cu o cota de 11 de Vincenzo Nibali, Mikel Landa si Adam Yates. Singura mea teama ar fi evadarea, care ar putea reusi la fel cum s-a intamplat pe Etna.

Quintana castiga etapa a 9-a @ 2,80 unibet

Pinot v Nibali > 1 @ 1,70 unibet

- teoretic Nibali e mai bun si mai experimentat, insa forma sa slaba din acest an ma face sa nu am incredere in el. Nici o echipa puternica nu are langa el. De cealalta parte Pinot a aratat bine in acest an, dar chiar si in etapa de pe Etna a aratat bine, sprintand si terminand pe locul 4. Apoi spre deosebire de Nibali care are un contratimp bun, Pinot e cam nevoit sa atace azi pentru ca nu se descurca la fel de bine la contratimp

Pozzovivo v Formolo > 1 @ 1,45 sportingbet
- un duel intre doi italieni din generatii diferite. Pozzovivo este un veteran cu mare experienta si caruia ii plac foarte mult pantele ridicate. Forma sa nu e chiar cea mai buna, insa chiar si asa il vad printre primii azi. In schimb Formolo e un ciclist tanar si care nu se descurca prea bine pe pante ridicate. Plus ca e posibil ca la Cannondale sa fie lider Michael Woods.

Zakarin v Van Garderen > 1 @ 1,36 netbet
- rusul Zakarin este clar mai bun si e de asteptat sa fie in zona celorlalti favoriti. Pe Etna a reusit sa le fure secunde tuturor cu un atac dat in ultimul km, insa atunci a fost lasat. Acum nu cred ca i se va mai da liber, insa el cu siguranta va incerca sa atace. De cealalta parte Van Garderen nu e intr-o forma buna si nici nu ii plac pantele ridicate. Asa ca nu il vad sa termine in top 10, ci mai degraba undeva in zona locurilor 15-20.