Povestea lui Marcus Rashford - fotbalistul poate deveni sportivul anului

Fotbalul din Anglia doar ce a revenit, insa Marcus Rashford are toate sansele deja sa devina un erou national. Atacantul celor de la Manchester United a facut recent un gest ce a impresionat toata tara. Acesta a trimis o scrisoare deschisa catre guvern, prin care ii roaga sa nu opreasca furnizarea de vouchere in vederea meselor gratuite oferite pe timp de vara copiilor saraci. Rashford a publicat scrisoarea pe Twitter si in scurt timp a devenit virala.

Aveti aici postarea lui Marcus Rashford

Initiativa atacantului englez a fost respinsa, insa acesta a continuat sa lupte. A mai trimis o scrisoare catre publicatia Times si a oferit un interviu pentru BBC. De asemenea, tweet-ul sau a devenit numarul 1 pe Social Media in Anglia. In cele din urma, guvernul a acceptat sa lucreze cu Marcus Rashford, iar acesta contribuie la fundatia FareShare. In doar 3 zile au fost stranse fonduri pentru hranirea a 3 milioane de copii fara posibilitati. De asemenea, Rashford a oferit chiar el marea veste oamenilor, tot peTwitter:

„Am cateva vesti minunate, prieteni! Ne-am indeplinit obiectivul, iar pana la finalul lunii Iunie FareShare a reusit sa stranga fonduri pentru a oferi mese gratuite copiilor fara posibilitati!”

Actiunile din afara terenului ale lui Marcus Rashford au atras atentia si caselor de pariuri. In doar cateva zile, cotele ca fotbalistul englez sa primeasca premiul de sportivul anului au scazut drastic.

  • Inainte de pandemia globala, cota ca Marcus Rashford sa fie premiat era de 151.00
  • La inceputul lui Iunie, ea a scazut la 51.00
  • Momentan, cotele sunt de 2.80

 

In acest moment, Marcus Rashford nu este insa primul favorit la primirea distinctiei. Acesta ii este inferior lui Tyson Fury (cota 2.00), care a intrat in atentie pentru Atletul Anului in Martie 2020. Acesta a devenit in luna Februarie campionul mondial WBC, dupa lupta cu Deontay Wilder.

 

Gary Lineker anunta in timpul pandemiei ca nu va vota pentru Sportivul Anului. Acesta s-a razgandit insa si se pare ca il sutine pe Marcus Rashford:

„Marcus Rashford a realizat atat de multe in acest an, incat merita fara doar si poate premiul!”


Distinctia se va acorda de catre BBC la mijlocul lunii Decembrie. Tu pe cine ai ca favorit?