Japonia - Croatia: cote la pariuri si pronostic

A cincea optime de finala de la Campionatul Mondial va avea loc intre Japonia si Croatia. Aceasta va incepe pe 5 decembrie, la ora 17:00, transmisa fiind in direct de TVR 1. Castigatoarea acestui duel va intalni in sferturi invingatoarea dintre Brazilia si Coreea de Sud. 

Incredibile rezultate ale niponilor in faza grupelor

Japonia incepea modest turneul, in prima repriza contra Germaniei avand o posesie de doar 19%, nereusind sa expedieze niciun sut pe poarta si doar un singur sut la poarta. La pauza japonezii erau condusi cu 0-1, gol primit din penalty. Intrat in minutul 71, Doan restabilea egalitatea 4 minute mai tarziu. Golul victoriei era marcat dintr-un unghi aproape imposibil in minutul 83 de Asano, intrat si el pe parcursul celei de-a doua reprize. In partea secunda niponii expediau 3 suturi pe poarta, avand o posesie de 33%.

In a doua etapa Japonia expedia tot 3 suturi pe poarta, insa adversara Costa Rica expedia doar unul. Singurul sut pe poarta avut de costa-ricani era golul din minutul 81, niponii fiind invinsi cu 0-1. In a treia etapa Japonia juca impotriva Spaniei, repetandu-se scenariul din prima runda. Spaniolii aveau o posesie mult superioara, conducand la pauza cu 1-0. In a doua repriza niponii inscriau doua goluri, in final impunandu-se cu 2-1.  

Japonia si-a egalat cele mai bune prestatii de la Campionatul Mondial, venite in 2002, 2010 si 2018. In 2002 era eliminata de Turcia, scor 0-1, in 2010 de Paraguay dupa loviturile de departajare, iar in urma cu 4 ani de Belgia, scor 2-3. Acum niponii o vor intalni, foarte probabil, pe Brazilia in sferturi, daca se vor califica. 

Joc modest, insa eficient al croatilor

Croatia este singura echipa care in faza grupelor inregistra doua remize. Se intampla in prima si in a treia etapa, adversare fiind Maroc si Belgia. Impotriva Marocului fiecare dintre cele doua formatii expedia doua suturi pe poarta. Contra Belgiei croatii expediau 4 suturi pe  poarta, la fel ca adversara. Cele mai mari ocazii le aveau insa belgienii, care ratau de 3 ori din situatii clare in a doua repriza.

In cea de-a doua etapa Croatia nu avea emotii prea mari in fata Canadei, desi era condusa inca din minutul 2. Selectionata antrenata de Zlatko Dalic intorcea scorul pana in pauza, in repriza secunda inscriind inca doua goluri. In final croatii invingeau cu 4-1, golurile europenilor fiind marcate de Kramaric de doua ori, Livaja si Majer. Croatii expediau 10 suturi pe poarta, fata de cele doar doua ale adversarei. Amintim, Croatia este vice-campioana mondiala din urma cu 4 ani. 

Japonia vs Croatia - Statistici

  • In 7 din precedentele 8 partide ale Japoniei la Campionatul Mondial se inscria un numar impar de goluri.

  • Croatia a castigat 3 din precedentele 4 partide de la Campionatul Mondial contra formatiilor non-europene.

    Japonia vs Croatia - Pronostic

    Croatia se impunea in timp regulamentar in doar una din precedentele 7 partide de Campionat Mondial. Nici la Europeanul de anul trecut Croatia nu impresiona, obtinand doar o victorie: in fata Scotiei. Avand in vedere si performantele Japoniei de la acest turneu final, sunt de parere ca niponii vor face o figura frumoasa si aici.

    Daca nu ai profitat inca de zecile de bonusuri si promotii World Cup , te invitam sa o faci incepand de acum.