INFOGRAFIC: Care este cea mai profitabila echipa din Ligue 1?

Continuam statisticile sezonului trecut pentru campionatele de top cu Ligue 1, unele dintre ele fiind neasteptate.
 
Acestea se refera la goluri, cornere, cartonase, luand insa in calcul si suturile pe poarta din intregul sezon, dar si prestatia arbitrilor. Studiind aceasta statistica vei afla ce echipe au fost profitabile daca ai fi plasat aceeasi suma de bani pe victoria, respectiv pe remiza lor in fiecare runda.
 


Goluri inscrise


In acest sezon de Ligue 1 au fost marcate 991 goluri.  Cea mai buna ofensiva a avut-o de departe Monaco, cele mai putine goluri fiind primite de PSG. Nancy si Bastia au avut cel mai prost atac, iar cea mai slaba defensiva Metz. Monegascii au inregistrat nu mai putin de 31 meciuri cu minim 3 goluri, cele mai putine partide cu mai mult de doua goluri avandu-le Rennes (10).
                                                                   
  • Prima repriza

Au fost marcate 409 goluri, Monaco fiind prima in top, cu 45 reusite. La polul opus s-au aflat Bastia si Saint-Etienne, cu 11 reusite. PSG a avut cea mai buna defensiva (8 goluri primite), iar Lorient pe cea mai proasta (37 goluri primite). Cele mai multe goluri au fost inscrise intre minutele 16-30 (150), iar cele mai putine intre minutele 0-15 (120).
 
In intervalul 0-15 cele mai multe goluri au fost inscrise de Monaco (15), iar primite de catre Caen (13). In intervalul 16-30 cele mai multe goluri au fost inscrise tot de Monaco (16), iar primite de catre Lorient (17), in vreme ce in intervalul 31-45 cele mai multe goluri au fost inscrise de Lyon (19), iar primite de catre Rennes (12).
 
  • A doua repriza

S-au inscris 582 goluri, monegascii marcand 62, cea mai buna defensiva apartinandu-le lui PSG si Nice, cu 19 goluri primite. Cele mai putine goluri (16) au fost inscrise de Nancy, iar cele mai multe goluri au fost incasate de Metz (47). Cel mai mult s-a marcat intre minutele 76-90 (245 goluri), iar cel mai putin in intervalul 46-60 (168 reusite).
 
In intervalul 46-60 cele mai multe goluri au fost inscrise de Monaco (15), iar primite de catre Toulouse (14). In intervalul  61-75 cele mai multe goluri au fost inscrise tot de Monaco (22), iar primite de catre Nantes (14), in vreme ce in intervalul 76-90 cele mai multe goluri au fost inscrise din nou de Monaco (26), iar primite de catre Metz (22).
 

Cartonase galbene


Cele mai multe cartonase galbene au fost vazute de  Toulouse (88), iar cele mai putine de Marseille (45).  Bordeaux a incasat 7 cartonase galbene in primul sfert de ora, Nancy a primit 14 galbene intre minutele 16 si 30, pentru ca aceeasi Nancy sa vada 17 in intervalul 31-45. Dijon a incasat 16 cartonase galbene pana in minutul 60, Toulouse a incasat nu mai putin de 26 galbene in perioada 61-75, pentru ca Marseille sa vada 25 galbene in ultimul sfert de ora. In prima repriza au fost acordate 494 galbene, iar in a doua 796.
 

Cartonase rosii


Cea mai eliminata echipa in sezonul trecut de Ligue 1 a fost de departe Bastia, care a primit 16 cartonase rosii, mai mult decat dublu fata de cea de-a doua clasata, pe cand Marseille a avut jucator eliminat intr-o singura partida. Dintre cele 99 eliminari, 21 s-au inregistrat in prima repriza, iar 78 in repriza secunda.
 

Arbitri


Cel mai exigent arbitru a fost Ruddy Buquet, care a acordat 92 cartonase galbene in 23 meciuri, cu o medie de 4 galbene pe meci. De cealalta parte, cel mai permisiv arbitru dintre cei care au participat la peste 20 meciuri a fost Clement Turpin, cu o medie de 2.48 galbene pe meci. In ceea ce priveste cartonasele rosii, Karim Abed a eliminat nu mai putin de 10 jucatori in cele 19 meciuri arbitrate.
 

Cornere


De cele mai multe lovituri de colt a beneficiat PSG (266), urmata de Lyon (249), iar de cele mai putine Nice (113). Cele mai putine cornere impotriva le-a avut PSG (137), urmata de Montpellier (157), in vreme ce cele mai multe cornere impotriva a vazut Dijon (226).
 

Alte statistici


Monaco a sutat de cele mai multe ori pe spatiul portii (245), cele mai putine ocazii avandu-le Nancy (109). In ceea ce priveste paradele portarului, Metz a fost salvata de goalkeeper in 137 randuri, in vreme ce portarul lui PSG a avut doar 65 interventii. De asemenea, PSG a fost surprinsa cel mai des in offside (de 125 ori), in vreme ce Bastia si Toulouse  s-a confruntat cu aceasta situatie de 46 ori.
 

Surprize


In sezonul de Ligue 1 ce tocmai s-a incheiat am avut parte de 27 surprize, prin asta intelegand echipe care s-au impus avand o cota mai mare de 3.99 la victorie. Lorient, Guingamp si Lille se afla pe podium daca ne uitam la cota avuta la victorie, toate invingand-o pe Lyon.
 
Echipa care a provocat cele mai multe surprize a fost Metz, urmata de Guingamp. Cu exceptia celor de la PSG, nu au provocat nicio surpriza nici Marseille, insa nici Saint-Etienne.
 

Echipe profitabile


In cele ce urmeaza vom vedea echipele care ne-ar fi adus profit daca in fiecare runda am fi plasat aceeasi miza (sa spunem 100 lei) pe faptul ca vor castiga, respectiv ca vor remiza.
 
  • La victorie

Dupa cum putem observa din inforgraficul de mai sus, Nice ar fi fost echipa cea mai profitabila din Ligue 1 daca am fi plasat pe victoria ei in fiecare runda. Doar 3 din cele 20 echipe ne-ar fi adus profit daca am fi abordat aceasta strategie.
 
  • La egal

Saint-Etienne, urmata indeaproape de Bordeaux, ne-ar fi adus un profit destul de mare daca in fiecare runda am fi decis sa plasam pe o remiza in meciul lor. Sapte echipe ne-ar fi adus profit daca etapa de etapa am fi plasat pe faptul ca acestea vor remiza.