Germania - Olanda, ponturi la pariuri Liga Națiunilor

Germania - Olanda (luni, ora 21:45, Munchen) este unul dintre cele mai așteptate dueluri din etapa a 4-a a Ligii Națiunilor. Acum o lună, la Amsterdam, cele două naționale au remizat, 2-2.

Rivalitatea Germania - Olanda, poate cea mai mare din fotbalul mondial la nivel de naționale

Rivalitatea în fotbal dintre Germania și Olanda este una dintre puținele rivalități de lungă durată la nivel național, 47 de întâlniri directe consumându-se între cele două ţări de-a lungul timpului (17 victorii pentru Germania, 18 remize și 12 victorii pentru Olanda). Cel mai important moment s-a consumat în 1974, când olandezii au pierdut finala Cupei Mondiale contra nemților, totul pe fondul unor sentimente anti-germane adânc înrădăcinate în "Țara Lalelelor", încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Atunci, un sfert de milion de olandezi au murit, iar țara a fost devastată. 

"Nu mă interesa scorul, voiam doar să îi batem! Îi urăsc. Ei mi-au ucis familia. Tatăl meu, sora mea, doi dintre frații mei. De fiecare dată când am înfruntat Germania, eram plin de ură", rememora mijlocașul Wim van Hanegem, mijlocaș olandez, ultimul act al CM de acum 50 de ani. În ciuda faptului că erau favoriți, Cruyff&Co au pierdut în fața germanilor, ceea ce a dus la o traumă națională, ziariștii vremii de la Amsterdam numind eșecul "Mama tuturor înfrângerilor".

Amărăciunea acelei finale nu s-a potolit până în 1988, când olandezii s-au întors în Germania pentru un nou turneu final, de această dată de Euro. În 1978 și 1980 cele două țări se mai întâlniseră la Mondial și la European, dar în faza grupelor, în partide care au rămas în istorie pentru agresivitatea deosebită. Ca atare, în semifinala din '88, rivalitatea dintre cele două națiuni atinsese paroxismul, iar "portocala mecanică" și-a luat revanșa, scor 2-1, grație unui gol marcat de Marco van Basten în ultima minut. După meci, Ronald Koeman a pretins că își șterge posteriorul cu tricoul lui Olaf Thon, ceea ce a stârnit indignare în Germania.

Olanda a câștigat și finala împotriva Uniunii Sovietice, iar când echipa s-a întors la Amsterdam și a celebrat, antrenorul Rinus Michels a stat în fața Palatului Regal și a înnebunit mulțimea cu discursul său: "Am câștigat turneul, dar știm cu toții că semifinala a fost adevărata finală. I-am învins pe nemți chiar la ei acasă". Sutele de mii de oameni strânși au "explodat" de bucurie, iar întreaga țară și-a celebrat eroii. A rămas de notorietate defilarea pe canalele din Amsterdam, în timp ce sute de mii de oameni aclamau și mulți dintre ei săreau în apă și înotau spre ambarcațiunea în care se aflau jucătorii.

"Am așteptat acel moment timp de paisprezece ani. Înainte de meci, mi-am amintit de sentimentele pe care le aveam uitându-mă la televizor ca adolescent, iar aceastea mi-au amplificat furia. Sunt fericit că am putut oferi acest dar generației mai în vârstă, celor care au trăit războiul", spunea portarul Hans van Breukelen, completat de marele Ruud Gullit: "Am adus bucurie generației mai în vârstă. Am văzut emoțiile lor, lacrimile lor".

După meciul din 1988, sentimentele anti-germane au devenit mult mai puțin pronunțate în rândul olandezilor, deoarece învingerea germanilor chiar la ei acasă și câștigarea trofeului au potolit setea de revanșă. Odată cu trecerea timpului, amintirile legate de război s-au estompat în rândul populației, iar rivalitatea a continuat doar pe teren, tonul fiind, din fericire, mult mai puțin agresiv.

Germania - Olanda - date statistice, ultimele rezultate, formă

După înfrângerea atât de problematică contra Spaniei (1-2), în sferturile Euro, în care Cucurella a comis pentru mulți un henț evident în careu, Germania s-a remontat și a început perfect noua ediție de Liga Națiunilor. Nemții au zdrobit Ungaria în prima partidă din grupe, 5-0, pentru ca apoi să remizeze în Olanda, 2-2. Vineri, formația lui Nagelsmann s-a impus la limită în Bosnia, 2-1, dar scorul nu reflectă realitatea din teren, "panzerele" fiind în controlul total al meciului.

În ultimele partide, Mannschaftul l-a descoperit pe Undav, fotbalistul care nu a avut loc la Brighton, dar care strălucește la Stuttgart, pe care, cu cele 18 goluri de sezonul trecut, a dus-o în Champions League. Fotbalistul cu origini turce a început și actuala stagiune perfect (5 goluri pentru club în 7 partide) și a punctat de 3 ori în ultimele două partide la națională (plus un alt gol anulat la limită, pe motiv de off-side, în Bosnia).

Germania stă excelent din punct de vedere ofensiv, marcând cel puțin două goluri în 6 din ultimele 8 partide. Probleme sunt, însă, în defensivă, nemții reușind să păstreze poarta intactă în doar 3 dintre aceste dispute.

 Olanda, probleme în defensivă

Olanda a fost la un pas de finala Euro, în vară, conducând-o pe Anglia în penultimul act, dar golurile lui Kane și Watkins (ultimul în minutele de prelungiri) au făcut ca "Three Lions" să joace cu trofeul pe masă, contra Spaniei. Chiar și așa, "portocala mecanică" a adus aminte în multe momente de formația care în 2010 făcea finala de Mondial, chiar dacă de la mijloc în sus nu par a exista termeni de comparație între actuala generație și cea a lui Sneijder, Van der Vaart, Van Persie și Robben.

Ca și Germania, în primul meci de după turneul final olandezii au făcut spectacol, marcând de 5 ori în poarta Bosniei, pentru ca apoi să înregristreze două remize, cu nemții și maghiarii. Marea problemă a formației lui Koeman e apărarea, în doar două din ultimele nouă partide reușindu-se să se mențină poarta intactă. Mai mult, în 4 dintre aceste dispute, Verburggen a fost nevoit să scoată balonul din poartă de câte două ori.

Germania - Olanda - absențe și formații probabile

Julian Nagelsmann nu se poate baza pe probabil cei mai buni doi jucători ai "Die Mannschaft", Kai Havertz și Jamal Musiala. Ambii s-au accidentat în săptămâna de dinaintea pauzei internaționale și, deși problemele nu sunt mari, stafful tehnic al nemților le-a înțeles pe Arsenal și Bayern, permițându-le jucătorilor să se recupereze la cluburi înainte de o perioadă foarte aglomerată.

Dincolo de aceste absențe, Nagelsmann are probleme și în poartă, unde Manuel Neuer s-a retras, iar Ter Stegen va lipsi până la finalul sezonului. Ca atare, selecționerul i-a convocat pe  Oliver Baumann, Janis Blaswich și Alexander Nubel, niciunul neavând vreun meci pentru națională până în această pauză competițională. Contra Bosniei (2-1 pentru nemți), Nubel, portarul lui Stuttgart, a fost preferat și probabil el își va păstra locul de titular și pentru confruntarea cu batavii.

David Raum, Benjamin Henrichs, Robin Koch și Niclas Fullkrug sunt și ei indisponibili, dar probabil că aceștia nu ar fi intrat în planurile staffului tehnic pentru primul "11".

În ceea ce îl privește pe Koeman, acesta nu se poate baza pentru această dublă pe doi fundași importanți, Jurrien Timber și Nathan Ake, în timp ce Teun Koopmeiners, care a ratat Euro din cauza unor accidentări, are din nou probleme medicale. Deși fusese convocat, mijlocașul lui Juventus, care are un start de sezon foarte reușit, a declinat telegrama în ultimul moment.

Cum De Ligt a gafat și la United și nu a jucat foarte mult în acest debut de stagiune, Koeman a optat în Ungaria (1-1) pentru un cuplu format de fundași centrali format din Van Dijk și De Vrij, trimițându-l pe Van de Ven, omul care îl ține rezervă pe Drăgușin la Spurs, în banda stângă. Contra Germaniei, legendarul apărător al lui Liverpool va lipsi, fiind suspendat, astfel că fundașul lui Tottenham va juca lângă De Vrij, Maatsen urmând a intra pe postul de apărător lateral stânga.

Echipele probabile:

  • Germania: Nubel - Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstadt - Andrich, Gross - Wirtz, Gnabry, Undav - Kleindienst
  • Olanda: Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van de Ven, Maatsen - Gravenberch, Reijnders, Xavi Simmons - Malen, Zirkee, Gakpo

Germania - Olanda - ponturi la pariuri Liga Națiunilor

Ne așteaptă un duel între două formații extrem de ofensive, dar care au carențe mari pe faza de apărare. Apetitul pentru gol an nemților rămâne intact și în contextul absențelor lui Havertz și Musiala: Wirtz își asumă rolul de lider în ofensivă, în timp ce Undav are un randament incredibil. În schimb, oaspeții vor acuza lipsa celui care e considerat de mulți cel mai bun apărător al Olandei din istorie, Van Dijk, astfel că va fi greu pentru o defensivă, și așa fragilă, să reziste.

Ultimele 6 meciuri directe dintre cele două țări s-au încheiat cu ambele formații înscriind, iar în ultimul sfert de veac doar trei partide între Germania și Olanda s-au terminat fără măcar trei goluri pe tabelă. Ca atare, se creează toate premisele pentru o nouă confruntare spectaculoasă, mai ales că "portocala mecanică" pare să aibă șanse să câștige grupa doar cu un succes la Munchen.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic ponturi de la cele mai importante meciuri, dar și informații proaspete, în centrul de pariere, care să te ajute să faci cele mai bune alegere la pariuri.

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.