Evenimente sportive importante in 2018

Faptul ca am pasit intr-un an par inseamna ca vom avea parte de un turneu final la fotbal, insa si de Jocuri Olimpice. Acestea sunt punctele principale de interes, dar, in functie de sporturile pe care le urmarim putem gasi si alte evenimente sportive importante in 2018.


Ianuarie


Primul eveniment important la nivel global va debuta pe 6 ianuarie si se va incheia pe 20 ianuarie. Este vorba despre Raliul Dakar, traditionala competitie de la inceput de an pe cat de spectaculoasa, pe atat de periculoasa. In acest an, competitia isi va avea startul in Peru, trecand prin Bolivia, dar si prin Argentina. Romania va fi reprezentata, ca de obicei in ultimii ani, de motociclistul Emanuel Gyenes, care are sanse mari la un rezultat bun. 


Continuam cu handbalul masculin, Campionatul European din Croatia desfasurandu-se intre 12 ianuarie si 28 ianuarie. Campioana de acum 2 ani este Germania, care a invins-o in finala pe Spania. Conform acestei case de pariuri, Franta are prima sansa la castigarea Campionatului European, urmata fiind de Croatia si Danemarca. Din pacate, Romania nu s-a calificat la acest turneu final.


In schimb, ii vom putea vedea pe reprezentantii nostril la fotbal in sala, Campionatul European care se va desfasura in Slovenia incepand pe 30 ianuarie durand pana pe 10 februarie.  Este cea de-a patra participare a Romaniei la Europene, cel mai bun rezultat reprezentandu-l sferturile de finala. Evenimente importante in aceasta luna mai sunt Australian Open, primul turneu de Grand Slam din tenis (15-28 ianuarie) si Campionatul Natiunilor Africane (fotbal, 13 ianuarie-4 februarie).


Februarie


Evenimente sportive importante in 2018 avem destule in februarie. Evident, Jocurile Olimpice de Iarna reprezinta punctul de interes, nu neaparat pentru noi, romanii, care cucerim o medalie din an in Paste. In Coreea de Sud se vor deplasa doar 10 romani: 5 la biatlon si 5 la sanie. Casa de pariuri la care am facut referire mai sus prezinta cote pentru majoritatea sporturilor care se vor desfasura, insa si cote vizand intrecerea pe medalii.


Romania are mai multe sanse de reusita la Campionatul European de Rugby, care va incepe pe 10 februarie si se va incheia pe 18 martie. “Stejarii” sunt campionii editiei trecute, iar daca acum vor ocupa prima sau a doua pozitie, lucru foarte posibil, se vor califica pentru CM2019. Cu o saptamana inaintea Campionatului European va incepe Six Nations, competitie care va dura pana pe 17 martie si la care casa online are deja cotele pentru prima etapa. 


Martie


In luna martie va incepe un nou sezon al sporturilor cu motor, referindu-ne aici in special la Formula 1 si Moto GP. Mai exact, pe 18 martie va debuta sezonul de Moto GP, acolo unde Marc Marquez pare de neinvins, pentru ca o saptamana mai tarziu sa inceapa Marele  Circ si aici nu ne referim la Liga I de fotbal, care la acea data isi va desfasura ultima etapa a sezonului regulat. 


Intorcandu-ne la sporturile cu motor, sa spunem ca favorit la casa online pentru a lua titlul la Moto GP este Marc Marquez, iar la Formula 1 este Lewis Hamilton. De notat ca pe 29 martie va incepe un nou sezon de MLB (baseball), insa vor fi programate si Campionatele Mondiale de curling feminin (17-25 martie), respectiv masculin (31 martie-8 aprilie).


Aprilie


Evenimente sportive importante in 2018 nu sunt prea multe in luna aprilie. Totusi, este bine sa amintim ca pe 7 aprilie se va incheia sezonul in NHL (hochei), pentru ca 4 zile mai tarziu sa se incheie cel de NBA (baschet). De asemenea, pe 23 aprilie va avea loc in Elvetia finala Youth League in Champions League la fotbal, iar intre 29 aprilie si 6 mai va avea loc in Suedia Campionatul Mondial pe echipe de tenis de masa, acolo unde asiaticii fac legea, insa speram clasari bune si pentru romani. Pasionatii snookerului asteapta cu sufletul la gura Campionatul Mondial, care se va desfasura intre 21 aprilie si 7 mai si care il vede favorit pe Mark Selby, urmat indeaproape de Ronnie O’Sullivan.


Mai


In luna mai vom afla castigatoarele titlurilor in majoritatea campionatelor de fotbal, desfasurandu-se si finala Europa League (16 mai), dar si cea din Champions League (26 mai). Favorita la castigarea Europa League, conform casei de pariuri, este Atletico Madrid, urmata indeaproape de Arsenal, iar pentru castigarea Champions League cu prima sansa pleaca Manchester City, urmata de Bayern Munchen si PSG. 


De asemenea, intre 27 mai si 10 iunie va avea loc Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, cu Rafa Nadal si Serena Williams favoriti. In ceea ce priveste handbalul, finala VELUX Champions League (masculin) va avea loc pe 27 mai, iar cea feminina pe 13 mai. La baschet, finala Euroligii se va desfasura pe 20 mai. 


Iunie


Avem multe evenimente sportive importante in 2018, insa parca niciunul mai important decat Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, ce se va desfasura intre 14 iunie si 15 iulie. Va fi dificil ca Germania sa-si pastreze titlul castigat in urma cu 4 ani, casa online vazand-o, totusi, favorita, urmata de Brazilia si Franta.  De pe 16 pana pe 21 iunie va avea loc Campionatul European de Scrima, de unde speram ca Romania sa revina cu mai multe medalii. 


Iulie


Luna iulie incepe in forta, pasionatii tenisului urmarind cu interes al treilea turneu de Grand Slam la tenis, care se va disputa intre 2 si 15 iulie. Este vorba, desigur, despre Wimbledon, casa online vazandu-i ca favoriti la castigarea trofeului pe Federer si Serena Williams. De pe 16 pana pe 29 iulie va avea loc Campionatul European de Fotbal sub 19 ani, unde Romania are sanse sa ajunga, faza finala a calificarilor urmand a se disputa in martie. De pe 19 pana pe 27 iulie in China vor avea loc Campionatele Mondiale de Scrima, acolo unde romanii speram ca vor face o figura frumoasa. 


August


Editia inaugurala a Campionatelor Europene multi-sport, care se aseamana cu Jocurile Europene, va debuta pe 1 august si se va incheia pe 12 august. Printre sporturile la care se vor obtine medalii se numara inotul, gimnastica artistica, atletismul sau canotajul. Pe 15 august se va da startul, practic, sezonului 2018-2019 la fotbal, odata cu disputarea Supercupei Europei, care va avea loc intre detinatoarea Champions League si castigatoarea Europa League. 


De pe 27 august pana pe 10 septembrie se va desfasura ultimul Grand Slam al anului la tenis. Vorbim despre US Open, unde favoriti la casa de pariuri sunt Novak Djokovic si aceeasi Serena Williams. 


Septembrie


Si in toamna vom avea parte de cateva evenimente sportive importante in 2018. Primul dintre ele va debuta pe 6 septembrie si se va incheia pe 30 decembrie. Vorbim despre sezonul regulat de NFL, fotbalul american incepand sa fie din ce in ce mai vizionat in Romania. De pe 9 pe 16 septembrie in Bulgaria avem Campionatul Mondial de Canotaj, pentru ca de pe 10 pana pe 30 septembrie tot Bulgaria, dar si Italia sa gazduiasca un alt Campionat Mondial. Este vorba despre cel de volei masculin. De pe 20 pana pe 27 septembrie Azerbadjan va gazdui CM  de judo. 


Septembrie este, de altfel, luna Campionatelor Mondiale, astfel de turnee finale desfasurandu-se si la baschet feminin (22-30 septembrie), tenis de masa feminin (28-30 septembrie) si volei feminin (30 septembrie-21 octombrie).


Octombrie


De pe 6 pana pe 18 octombrie Argentina va gazdui Jocurile Olimpice de Vara pentru Tineret, Romania avand calificati deocamdata 6 sportivi. De pe 19 pana pe 21 octombrie va avea loc in Franta CM masculin de tenis de masa, intre 25 si 28 octombrie CE de darts din Germania, pentru ca intre 25 octombrie si 3 noiembrie sa se desfasoare in Qatar CM de gimnastica artistica.


Decembrie


Evenimente sportive importante in 2018 nu sunt in luna noiembrie decat Campionatul European de handbal feminin, care va incepe in ultima zi a lunii, astfel ca ne-am permis sa il trecem in decembrie. Finala va avea loc pe 16 decembrie. De pe 2 pana pe 9 decembrie se va desfasura  CM de tenis de masa la juniori, unde Romania va avea un cuvant de spus, pentru ca de pe 12 pe 22 decembrie sa aiba loc CM al cluburilor la fotbal.


Castigatori ai catorva evenimente pot fi anticipati inca de pe acum