EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in Italia vs Belgia

Cel mai interesant meci al sferturilor de finala a fost, fara indoiala, cel dintre Belgia si Italia. “Squadra Azzurra” s-a impus cu 2-1, toate cele 3 goluri fiind marcate in prima repriza. Bonucci putea deschide scorul inca din minutul 13, insa golul sau a fost anulat dupa vizionarea VAR. Barella aducea Italia in avantaj in minutul 31, Insigne dubland diferenta in minutul 44. In prelungirile primei reprize reducea din diferenta Lukaku, belgianul transformand un penalty. Astfel, Italia se pregateste de semifinala cu Spania. Intr-o sectiune destinata exclusiv turneului final vei gasi analize in vederea acestui duel, insa si cateva ponturi.

Atat italienii, cat si belgienii aveau 3 suturi pe poarta. Din totalul celor 6 suturi pe poarta, 5 erau expediate in prima repriza. Belgienii executau 9 cornere, iar italienii 5. Verratti si Berardi vedeau cartonasul galben de la italieni, din tabara belgienilor fiind “ingalbenit” Tielemans.

Statistici Italia vs Belgia sferturi EURO 2020 - Cifre jucatori

Ca in fiecare meci de la acest turneu final, Italia trimitea in teren o asezare ofensiva, tip 4-3-3. De cealalta parte, Roberto Martinez prefera o asezare tip 3-4-2-1. Belgienii au reusit 19 driblinguri din 34 incercari, in vreme ce italieni au reusit 16 din 27 incercari. Belgianul Lukaku expedia trei suturi pe poarta, iar italianul Insigne doua. 

Acuratetea paselor era de 90% la italieni si de 85% la belgieni. “Squarda Azzurra” completa 493 pase, iar Belgia 411. Alderweireld, Witsel, Vermaelen si Tielemans aveau un procentaj mai ridicat de 90% la capitolul pase. De cealalta parte, acest procentaj era atins sau depasit de Bonucci, Jorginho, Chiellini, Insigne si Verratti. De mentionat ca toate cele 72 pase ale lui Jorginho si-au gasit coechipierii. Lukaku, De Bruyne si Meunier dezamageau la acest capitol din tabara belgienilor, avand un procentaj mai mic de 80%. Asta se intampla cu italianul Chiesa. 

Belgia a castigat 19 dueluri aeriene, fata de 16 ale Italiei. De remarcat ca belgianul Meunier castiga toate cele 4 dueluri aeriene in care era implicat. La polul opus, italianul Chiesa nu castiga niciunul din cele 3 dueluri aeriene. Belgia pierdea de 18 ori balonul in propria jumatate, iar italienii in 12 randuri.