EURO 2020 – pariuri pe calificari din grupa A, cote si favorite

Italia poate deveni una dintre senzatiile turneului

De obicei, echipele din grupa A deschid Campionatul European, iar EURO 2021 (2020) nu face exceptie. Pe 11 Iunie, Turcia si Italia se intalnesc in primul meci al turneului. Imediat dupa tragerea la sorti, casele de pariuri au anuntat cotele pentru castigatoarea grupei A, acolo unde alaturi de Italia si Turcia vor evolua Elvetia si Tara Galilor. Principala favorita este echipa lui Roberto Mancini.

Cotele pentru castigatoarele grupei si calificare

Echipa Nationala

Cota pentru castigarea grupei

Cota pentru calificare

Italia

1.50 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro

1.12 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro

Elvetia

5.50 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro

2.10 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro

Turcia

6.50 Logoul casei de pariuri 888Sport - legalbet.ro

2.25 Logoul casei de pariuri 888Sport - legalbet.ro

Tara Galilor

10.00 Logoul casei de pariuri Fortuna - legalbet.ro

3.00 Logoul casei de pariuri Fortuna - legalbet.ro

Primele doua echipe vor avansa direct in optimi, iar cea de-a treia clasata va intra intr-un clasament cu celelalte formatii de pe locul 3. 

Partidele din grupa A vor avea loc in doua orase – Roma si Baku. Echipa nationala a Italiei va evolua in toate cele 3 dueluri pe teren propriu si este evident marea favorita. 

Italia

 • Cea mai buna performanta la EURO – trofeul in 1968;
 • Rezultatul la ultimul Campionat European – sferturile de finala;
 • Locul in preliminariile EURO 2020 – primul;
 • Locul actual in clasamentul FIFA – 10.

Italia la EURO

Este una dintre cele mai puternice nationale de pe continent, a evoluat de 9 ori la Campionatul European si a ajuns in finala de 3 ori. A castigat o singura data, in 1968. Italia a pierdut urmatoarele doua finale cu Franta in 2000 & Spania in 2012 si a obtinut o medalie de bronz. Inainte de startul EURO 2021, Betano le ofera o cota destul de mare italienilor pentru a pune mana pe trofeu.

In secolul 21, nationala Italiei nu a ratat vreo editie a Campionatului European. In toate cele 5 turnee, echipa a trecut de grupe. 

Rezultatele Italiei in preliminariile EURO 2021 (2020)

Nationala Italiei a trecut fara emotii de campania de calificare: 10 victorii in 10 meciuri. In total, echipa lui Roberto Mancini a marcat de 34 de ori (o medie de 3,4 goluri pe meci) si a incasat doar 4 goluri. Echipa nationala a Italiei are sanse foarte mari de a deveni senzatia Campionatului European.  

Elvetia

 • Cea mai buna performanta la EURO – optimi in 2016;
 • Rezultatul la ultimul Campionat European – optimi de finala;
 • Locul in preliminariile EURO 2020 – primul;
 • Locul actual in clasamentul FIFA – 16.

Elvetia la EURO

Nationala Elvetiei a fost considerata o echipa puternica in anii 30-50 si a evoluat decent la Campionatele Mondiale. Fotbalul din aceasta tara a inceput apoi sa decada, iar echipa a intrat inapoi in atentie doar in secolul 21. 

EURO 2016 a reprezentat o performanta notabila pentru nationala Elvetiei care a ajuns in optimi pentru prima data in istorie. Astazi, echipa este antrenata de acelasi om Vladimir Petkovich. 

La ultimul EURO, elvetienii s-au clasat pe locul 2 in grupa, in spatele Frantei. Este curios faptul ca si de aceasta data Elvetia va evolua in fata unei tari gazda, partida urmand sa aiba loc la Roma. 

Rezultatele Elvetiei in preliminariile EURO 2021 (2020)

Nationala Elvetiei a avut una dintre cele mai usoare grupe de calificari pentru EURO 2021, iar echipa a trecut cu demnitate: o singura infrangere, doua remize si 5 victorii. Reprezentantii tarii alpine au terminat pe prima pozitie si ofera o statistica interesanta: in doar trei meciuri de calificare s-au inscris mai mult de doua goluri. 

Turcia

 • Cea mai buna performanta la EURO – locul 3 in 2008;
 • Rezultatul la ultimul Campionat European – grupe;
 • Locul in preliminariile EURO 2020 – al doilea;
 • Locul actual in clasamentul FIFA – 32.

Turcia la EURO

Nationala Turciei este o echipa unica. In secolul 21, acestia s-au calificat de 4 ori la turneele finale si au trecut de grupe de 3 ori. Cea mai notabila performanta a turcilor dateaza din 2008, atunci cand echipa a ajuns pana in semi-finala si s-a clasat pe locul 3 impreuna cu Rusia. Inainte de EURO 2021, operatorii online nu le acorda prea multe sanse turcilor.  

Din 2016, noul format al Campionatului European le ofera o sansa la calificare si echipelor de pe locul 3. Turcia ar putea repeta clasarea de la ultimul EURO din Franta. 

Rezultatele Turciei in preliminariile Campionatului European

Chiar daca a avut adversari puternici in calificari, Turcia s-a calificat la EURO 2021 cu multa incredere. Echipa a terminat pe locul 2 la doar doua puncte in spatele campioanei mondiale – Franta. In acelasi timp, turcii au reusit sa ii invinga pe francezi pe teren propriu cu scorul de 2-0. Lotul lui Chenol Gunesh ne ofera posibilitatea de a o considera pe Turcia o favorita la calificare. 

Tara Galilor

 • Cea mai buna performanta la EURO – locul 3 in 2016;
 • Rezultatul la ultimul Campionat European – semi-finale;
 • Locul in preliminariile EURO 2020 – al doilea;
 • Locul actual in clasamentul FIFA – 18.

Tara Galilor la EURO

O singura data a reusit Tara Galilor sa se califice la Campionatul European, obtinand atunci un rezultat istoric. La EURO 2016, echipa a ajuns pana in semi-finale si a obtinut medalia de bronz. Aceste performante nu influenteaza cotele grupei A de la EURO 2021 (2020), unde galezii sunt vazuti cu ultima sansa. 

Lotul Tarii Galilor nu a devenit mai puternic sau mai slab fata de Campionatul European din 2016. Liderii echipei sunt aceeasi – Gareth Bale si Aaron Ramsey. Il putem adauga doar pe Daniel James care a avut un sezon bun la Manchester United. Cu atat de putine vedete in lot, e greu de crezut ca Tara Galilor poate repeta performanta din 2016. 

Rezultatele Tarii Galilor in preliminariile Campionatului European

Nu a fost niciun gigant european in grupa E de calificare. Croatia s-a clasat pe primul loc, iar Tara Galilor le-a luat fata Slovaciei si Ungariei. Acestia au castigat doar 4 din cele 8 partide, insa a fost suficient pentru a se califica. 

Sansele Tarii Galilor la EURO 2021 sunt destul de mici. Selectionerul Ryan Giggs este suspendat din pricina unui scandal de violenta domestica. Nu se stie inca daca legenda lui Manchester United are dreptul de a se deplasa cu echipa. 

Grupa A a Campionatului European din 2021 este una foarte interesanta. Avem parte de o favorita evidenta – Italia si 3 candidate pentru calificarea in optimi.