Diferenta dintre bonus si freebet

Inca de la inregistrarea pe site casele de pariuri ne suplimenteaza depozitul sub forma de bonus, dintre acestea fiind insa si una care o face sub forma de freebet sau pariu gratuit, cum mai este denumit. Bonusuri si freebeturi putem primi, de asemenea si in urma promotiilor acelor case pariuri online.
 

Prin ce se deosebesc cele doua notiuni?


Daca sunteti la inceputul ‘’carierei’’ de parior in mediul online, este foarte probabil sa nu faceti diferenta dintre bonus si freebet, iar aceasta neglijenta v-ar putea costa, cel putin la inceput. Principala deosebire dintre bonus si freebet este ca bonusul are conditii de rulaj mai complexe. Astfel, valoarea lui trebuie rulata de cateva ori pe o cota minima stabilita de casa de pariuri inainte de a putea fi retrasa.
 

In schimb, valoarea freebetului trebuie pariata o singura data pe o anumita cota minima, cota care poate lipsi in unele cazuri. Freebetul trebuie mizat integral pe un singur pariu, cu exceptia casei online Fortuna, care te lasa sa plasezi mai multe pariuri cu ajutorul unui freebet. In functie de conditiile promotiei acelei case de pariuri, poti plasa mai multe selectii pe bilet cu ajutorul freebetului sau una singura.  In urma parierii cu freebetul, valoarea lui nu va fi returnata in cont daca pariul este castigator, ci numai profitul. De exemplu, daca ati primit un freebet de 50 lei si il mizati pe un pariu cu o cota de 2.00, daca pariul va fi ‘’verde’’ in cont veti avea 50 lei, nu 100, cum s-ar fi intamplat in cazul unui bonus. Tineti minte insa ca freebetul trebuie rulat o singura data, pe cand bonusurile de mai multe ori. De aceea, trebuie sa cititi cu atentie termenii si conditiile unei promotii pentru a constata daca eventualul castig se va acorda sub forma de freebet sau de bonus.
 

Care case de pariuri ofera freebeturi la inregistrare?


Dupa cum spuneam la inceput, toate casele de pariuri ofera un castig suplimentar la inregistrare sub forma de bonus. Dintre acestea una singura le acorda si sub forma de freebet. Este vorba despre casa de pariuri Betfair, care cel putin o data pe saptamana vine cu o oferta de cota marita pentru ca o anumita formatie  sa castige meciul.
 
Sursa foto: www.discountgambling.net
 
La oferta sunt eligibili doar cei ce nu au cont la Betfair si isi vor face pana la ora respectivului meci introducand un anumit cod la inregistrare. Cei ce vor face asta nu vor mai fi eligibili pentru bonusul de bun-venit de 50% pana la 450 RON, insa nu de putine ori suma maxima care ar putea fi castigata in urma cotei marite este aproximativ egala sau chiar mai mare decat cea a bonusului de bun-venit. Castigul sub forma de freebet trebuie apoi rulat pe o cota minima de 1.2, iar in cazul unui bilet multiplu cel putin o selectie trebuie sa aiba cota minima 1.2.
 

Este de preferat un castig sub forma de bonus sau sub forma de freebet?


Daca dupa inregistrare doar casa de pariuri Betfair ofera un castig sub forma de freebet,  in cadrul promotiilor cele mai multe case online ofera castiguri atat sub forma de freebet, cat si sub forma de bonus. Avantajul freebetului este acela ca nu trebuie rulat decat o singura data inainte de a fi retras, existand case de pariuri care nu impun o cota minima pe bilet pentru rulajul freebetului. Dezavantajul consta in faptul ca valoarea freebetului nu va fi returnata in cazul unui castig.
 
De cealalta parte, avantajele bonusului sunt acelea ca miza va fi returnata in urma unui pariu si ca, de multe ori, nu esti presat de timp pentru a indeplini cerintele. Dezavantajul este acela ca dispune de conditii de rulaj care de cele mai multe ori sunt dificile, un dezavantaj care atarna mai greu decat punctele forte, cel putin in opinia noastra. Astfel, consideram ca freebetul are conditii mai usor de indeplinit ca bonusul.