Despre strategia D’Alembert

O strategie destul de cunoscuta, desi nu folosita de catre pariori la fel de des precum cele de top, este D’Alembert. Multi au auzit de aceasta strategie, insa nu la fel de multi cunosc mecanismul acesteia.
 
Strategia este in special folosita la jocurile de cazino, insa poate da randament la fel de bine si in cazul pariurilor sportive. Vorbim despre una dintre cele mai vechi strategii din lume, mecanismul sau nefiind deloc complex, putand fi invatat foarte usor de oricine. Acesta consa in modificarea mizei cu o unitate dupa fiecare pariu, indiferent de rezultat. Astfel, daca pariul va fi castigator la urmatorul pas vei miza mai putin cu o unitate, iar daca vei pierde pariul la urmatorul pas vei miza mai mult cu o unitate
 
Nu este o strategie atat de riscanta ca Martingale, comparand gradul de risc cu cel al sirului lui Fibonacci. Putem spune chiar ca strategia D’Alembert este mai putin riscanta intrucat miza urmatorului pas va fi aproape identica pasului precedent, nu accelerata, ca in cazul sirului lui Fibonacci.
 
Recomandam ca miza de start sa fie cel mult 10% din balanta totala. Cat despre cota, este bine ca aceasta sa treaca de valoarea 2.00, poate chiar 2.5, insa la fel de bine se poate obtine profit si folosind cota 1.1. Sigur, pentru asta trebuie ca toate, sau aproape toate pariurile sa fie ‘’verzi’’. Strategia este mai eficienta, sau ar trebui sa fie, atunci cand o aplicam intr-o etapa de campionat, daca vorbim de sporturile de echipa sau intr-un turneu, daca vorbim de tenis, mizand de fiecare data pe acelasi rezultat.
 
Sursa foto: www.maplesoft.com
 

Care e casa de pariuri cea mai buna pentru a aplica o asemenea strategie?


Dar de ajuns cu teoria, deoarece tuturor ne este mai usor sa intelegem un anumit lucru daca ni se da un exemplu decat daca ni se insira teorii peste teorii. Astfel, daca banca noastra totala este de 300 lei, vom aloca o miza de start de 30 lei. De ce 300 lei? Deoarece casa de pariuri Maxbet ne propune un bonus de inregistrare impartit in 3 parti. Astfel, dupa primele 3 depozite ai ocazia de a obtine 2 000 lei, de departe cel mai mare bonus de inregistrare din Romania.
 
Cerintele de rulaj, care nu ni se par foarte complicate, pot fi indeplinite fara probleme daca vom testa o strategie precum D’Alembert, trebuind finalizate in maxim 7 zile de la creditarea bonusului. Pentru cei ce vor sa testeze piata Maxbet inainte de a investi proprii bani aceasta casa de pariuri ofera si un bonus gratuit de 50 lei imediat dupa inregistrare.
 
Sa revenim insa la exemplu si sa ne stabilim miza de start la 30 lei, in cazul in care banca totala este de 300 lei, in vreme ce 3.00 va fi cota pentru fiecare pariu. Sfatuim ca la aceasta casa de pariuri sa fie incercata doar strategia D’Alembert, in caz contrar mizele strategiei putand suferi modificari in functie de castigurile/pierderile pricinuite plasand pariuri obisnuite, acuratetea strategiei avand si ea de suferit. In plus, daca vei plasa si alte pariuri strategia va fi mai greu de urmarit.
 

Exemplu pasi strategia D’Alembert

 
 • Pariul 1: 30 lei*3.00 (pierdut)
 • Pariul 2: 31 lei*3.00 (pierdut); Total investit: 61 lei
 • Pariul 3: 32 lei*3.00 (pierdut); Total investit: 93 lei
 • Pariul 4: 33 lei*3.00 (castigat); Total investit: 126 lei; Total castiguri: 99 lei
 • Pariul 5: 32 lei*3.00 (pierdut); Total investit: 158 lei; Total castiguri: 99 lei
 • Pariul 6: 33 lei*3.00 (castigat); Total investit: 191 lei; Total castiguri: 198 lei
 • Pariul 7: 32 lei*3.00 (pierdut); Total investit: 223 lei; Total castiguri: 198 lei
 • Pariul 8: 33 lei*3.00 (pierdut); Total investit: 255 lei; Total castiguri: 198 lei
 • Pariul 9: 34 lei*3.00 (castigat); Total investit: 289 lei; Total castiguri: 300 lei
 • Pariul 10: 33 lei*3.00 (castigat); Total investit: 323 lei; Total castiguri: 399 lei
Observam ca daca dupa 9 pariuri cu o cota de 3.00 o treime vor fi castigatoare vom avea un profit total de 11 lei, in acest caz. Profitul poate fi mai mic sau mai mare in functie de pasul (miza) la care am obtinut castigurile. Daca dupa 10 pariuri 4 vor fi castigatoare profitul nostru va fi de aproximativ 75 lei. Daca vom opta pentru 10 pariuri cu o cota de 2.00 trebuie ca cinci sa fie castigatoare pentru a avea ori un profit mic, ori o pierdere foarte mica, in functie de pasii la care vin castigurile.
 

Concluzii

 
 • Strategia D’Alembert implica cresterea cu o unitate daca pariul este pierzator si scaderea cu o unitate daca el este castigator
 • Casa de pariuri ideala pentru a incerca o asemenea strategie este Maxbet, care ofera cel mai mare bonus din Romania
 • Este  greu sa falimentezi urmand aceasta strategie, chiar daca ai avea o serie nefasta
 • Cel mai indicat este sa folosim strategia D’Alembert pe acelasi rezultat, in aceeasi etapa a unui campionat sau pe acelasi tur daca vorbim despre un turneu de tenis

Incearca aceasta strategie la casa online Maxbet >>>