De ce fluctueaza cotele in orele dinaintea meciului?

Foarte multa lume aflata pe la inceputul vietii de parior, insa nu numai, devine sceptica in privinta corectitudinii meciurilor in anumite cazuri, petrecute inainte de meci sau in timpul sau.

 La aceasta concluzie ajungem mai ales cand un anumit pronostic nu este castigator, insa si cand observam ceva necurat in cursul jocului sau chiar inaintea lui.

Spre exemplu, in cazul in care joaca Bayern Munchen cu o formatie din subsolul clasamentului si pierde puncte sau nu conduce inca de la pauza, iar pontul tau este necastigator, primul lucru pe care ai fi tentat sa-l spui este ca bavarezii nu si-au aparat corect sansele, pentru a ne exprima elegant. Diverse motive pot insa duce la cauza pierderii, cel mai des intalnit reprezentandu-l  intrarea relaxata in teren a echipei favorite, in acest exemplu Bayern Munchen, tocmai fiindca stie faptul ca joaca impotriva unei formatii modeste.

De asemenea, pot fi facute publice inainte de meci informatii care ar dezavantaja-o pe Bayern Munchen, ca de exemplu accidentarea unuia sau a mai multi jucatori cheie, anuntarea introducerii in teren a mai multor jucatori care in general nu prind echipa, starea proasta a gazonului etc. .

 Fluctuatiile de cote inainte de meciul plasat la pariuri sunt normale

Alt aspect ce trezeste banuieli ca un meci ar fi aranjat il reprezinta fluctuatiile de cote ale meciurilor jucate la pariuri sportive,  petrecute inainte cu doar cateva ore sau chiar cateva minute de startul partidei. Acest lucru este insa normal, mai ales daca vorbim despre un meci tare, nu neaparat din fotbal, care trezeste interesul multora din Europa sau chiar din intreaga lume. Sunt cateva site-uri specializate care se ocupa cu monitorizarea cotelor, putandu-le gasi cu usurinta, printr-o simpla cautare in browser.

 

Sursa foto: external linkLink-uri externe interzise

 Nu este nimic anormal ca o cota pentru victoria unei echipe sa fluctueze inainte de meci, mai ales daca vorbim despre o partida echilibrata si asta deoarece majoritatea pariorilor mizeaza pe respectiva partida cu ore sau chiar cateva minute inainte de startul acesteia. In acest interval se pariaza o suma foarte mare de bani, daca vorbim de evenimente sportive urmarite de multa lume. Astfel, este oarecum normal ca evenimentul sa inregistreze fluctuatii de cote, atata timp cat ele sunt in limita normalului.

  Scaderea excesiva a unei cote intr-un interval scurt de timp da de banuit

Putem intra la banuieli abia atunci cand o cota incepe sa scada exagerat de mult intr-un interval scurt de timp. Asta inseamna ca se pariaza o suma destul de mare pe cota respectiva, iar pe cea opusa nu se pariaza deloc sau prea putin. Sigur, aici nu vorbim despre o formatie/un jucator care porneste clar cu prima sansa in meci, in aceste cazuri fiind justificata plasarea unei sume foarte mari de bani pe cota ce favorizeaza echipa/jucatorul care are prima sansa.

 Aici ne referim la meciuri echilibrate sau cat de cat stranse. Spre exemplu, un eveniment de fotbal in care gazdele au cota 1.7 la victorie, iar oaspetii cota 4.8, care, intr-un interval de doar cateva minute, ajunge la cota 1.4 pentru gazde, fapt cauzat de parierea excesiva pe victoria gazdelor, este una destul de suspecta, mai ales daca evenimentul de fotbal nu este unul foarte cunoscut. Se mai poate intampla si ca un tipster foarte apreciat sa ofere un anumit pont, iar lumea sa plaseze sume considerabile pe respectivul pont. Nu ne intalnim insa prea des cu asemenea situatii.

 Mult mai suspect este cazul in care o anumita cota scade intr-un interval scurt de timp cand ea, initial, era destul de mare. Asta vizeaza in special victoria unei anumite echipe. Sigur, in cazul in care cota la victorie scade, automat scad, mai mult sau mai putin vizibil si celelalte cote complementare ce vizeaza echipa respectiva. In aceste cazuri ar fi mai bine sa evitam acel meci, indiferent de pariul pe care am fi dorit sa-l plasam.

 Concluzii

  •  Pe multe meciuri cunoscute se mizeaza o suma considerabila de bani;
  • Pariurile pe un meci se intensifica pe masura ce acesta se apropie de start;
  • Nu toate fluctuatiile de cote excesive indica faptul ca acel meci este suspect;
  • Informatiile facute publice inaintea meciului pot reprezenta o cauza a fluctuatiei cotelor;
  • In cazul unei fluctuatii prea mari de cote ar fi bine sa evitam meciul respectiv.

Sursa foto Feat.: external linkLink-uri externe interzise