Comparatie cote Winmasters vs Betano

Doua dintre casele pariuri online care si-au imbunatatit vizibil oferta in ultimele luni, Winmasters si Betano, cu siguranta au atras si vor mai atrage multi utilizatori sa isi creeze cont la ele.
 
Un aspect important pentru unii, mai putin important pentru altii, este cel al cotelor prezentate. Pana la urma, o cota mai mare inseamna un castig mai mare, astfel ca pariorii profesionisti acorda o atentie deosebita acestui aspect, deoarece orice castig in plus, fie el cat de mic, conteaza nu neaparat pe termen scurt, cat pe termen mediu si lung. Asadar acesta ar putea fi un criteriu decisiv in alegerea unei case de pariuri de catre anumiti utilizatori.
 
Pentru a ne da seama care dintre cele doua case de pariuri ofera cote mai mari, vom parcurgecele 5 competitii fotbalistice de top din Europa din acest weekend (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1, dar si meciurile de  astazi (n.r. 12 mai) ale unui turneu de tenis, cat si o etapa dintr-un campionat important din baschet, acestea fiind cele mai pariate 3 sporturi de catre utilizatorii din Romania.
Imagine 3
 

Cote fotbal


Vom incepe analizand cotele celui mai spectaculos campionat al sportului ‘’rege’’ in Romania si anume Premier League. De la bun inceput observam ca Betano propune aproximativ 185 pariuri pentru meciurile de vineri, sambata si duminica. De partea cealalta, Winmasters ne prezinta in jur de 110 pariuri pentru meciurile de vineri, sambata si duminica.
 
Numarul pariurilor este un prim indiciu conform  caruia Betano ar beneficia de cote mai bune decat Winmasters. Si, intr-adevar, dupa ce am comparat cotele pentru rezultatele finale ale echipelor favorite oferite de cele doua case de pariuri, am descoperit ca Betano beneficiaza de cote mai mari pentru 6 meciuri, Winmasters pentru trei, in timp ce o formatie favorita are aceeasi cota pentru rezultatul final atat la Winmasters, cat si la Betano. Atentie insa, in ceea priveste outsiderele, Winmasters are cote mai mari pentru toate cele 10 formatii.
 
Pentru aceasta etapa de La Liga gasim intre 157 si 181 pariuri pentru un eveniment la Betano, in vreme ce Winmasters beneficiaza de aproximativ 107 pariuri. Trei dintre echipele favorite au cote mai mari la Winmasters, 4 la Betano, 3 avand aceleasi cote la ambele case pariuri online. Cat despre outsidere, la Winmasters 8 beneficiaza de cote mai mari, la Betano doar una, pe cand la ambele case de pariuri o echipa care nu este favorita are aceeasi cota.
 
Mergem in Serie A, unde pentru aceasta runda Winmasters ne ofera aproximativ 107 pariuri, fata de circa 175 ale celor de la Betano. Cand vine vorba despre echipele favorite, Betano are cote mai mari pentru  5 dintre ele, Winmasters pentru doua, 3 echipe beneficiind de aceeasi cota la ambele case online. Cat despre cele ce au a doua sansa, Winmasters beneficiaza de cote mai mari pentru toate cele 10 formatii.
 
In Bundesliga intalnim aproximativ 177 pariuri la Betano, iar la Winmasters circa 106. Patru favorite au cote mai mari la Winmasters, 3 la Betano, alte 3 fiind la egalitate la ambele case. In ceea ce priveste outsiderele, la Winmasters gasim cote mai mari pentru toate cele 9 formatii.
 
In Ligue 1 avem intre 158 si 180 pariuri pe eveniment la Betano, in vreme ce la Winmasters gasim aproximativ 103 evenimente. Casa de pariuri Betano ne ofera cote mai mari pentru  o singura favorita, iar Winmasters pentru nu mai putin de 7, pentru ca o echipa care porneste cu prima sansa sa aiba cote egale la ambele case. De mentionat ca Betano nu afiseaza partida dintre Nantes si Guingamp din aceasta etapa, lucru destul de ciudat. Cat priveste outsiderele, 6 dintre ele beneficiaza de cote mai mari la Winmasters, doua la Betano, o echipa avand aceeasi cota atat la Winmasters, cat si la Betano.
 

Cote tenis


Pentru exemplificarea cotelor la tenis am ales sa le comparam pe cele din turneul ATP, respectiv WTA din Madrid. In acest moment pe site sunt disponibile 5 meciuri: 3 la masculin si doua la feminin. In circuitul ATP Betano dispune de doua cote ceva mai mari decat Winmasters pentru favorite, iar aceasta din urma de una. Nici la tenis Winmasters nu dezamageste in privinta outsiderilor, toti cei trei avand cote mai mari aici decat la Betano.
 
In circuitul WTA Winmasters beneficiaza de o cota mai mare pentru favorita, in semifinala de astazi dintre Halep si Sevastova romanca beneficiind de aceeasi cota la ambele case de pariuri. Cat despre cotele outsiderelor, Winmasters si Betano au cate una mai mare.
 

Cote baschet


Pentru a compara cotele din baschet am ales campionatul Italiei la masculin, acolo unde diseara se vor disputa doua meciuri, iar maine seara alte doua. Favoritele au cote mai mari la Betano in toate cele 4 meciuri, dar, atentie, beneficiaza de cote mai mari si pentru cele 4 outsidere, incalcand ‘’traditia’’ de pana acum conform careia Winmasters beneficia de cote mai mari pentru outsidere.
                                                                      

Concluzii

 
  • Daca dorim sa plasam pariuri pe echipele favorite cotele mai mari le are Betano, cu exceptia Ligue 1 si poate a Bundesligii
  • In cazul in care vrem sa plasam un pariu care sa avantajeze formatia oaspete in mod categoric ar trebui sa pariem la Winmasters, cu exceptia baschetului