Cine castiga etapa regina din Turul Italiei 2017?

Marti ciclisti incep devreme etapa a 16-a din Turul Italiei 2017, mai exact la ora 11:30. Este etapa regina din aceasta editie si pe langa faptul ca e una foarte grea cu catarari extrem de grele, mai e si una foarte lunga, 222km. Prima catarare e pe Mortirolo unde pantele sunt de 8-10% cam pe tot parcurul celor 12,6km. Apoi urmeaza Stelvio cu 21,7km cu pante de 7-8%, insa vor fi si doua portiuni de 4%. Este cea mai inalta catarare din aceasta editie, 2758m. Ultima catarare a zilei este tot pe Stelvio, insa pe versantul din Elvetia care se cheama Umbrailpass Giogo di Santa Maria si are 13,5km. Se va ajunge la "doar" 2502m, insa pantele sunt mult mai ridicate, de 8-9% pe tot parcursul catararii. Toate cele trei coborari se anunta destul de periculoase.

In opinia bookmakerilor, columbianul Nairo Quintana e favorit sa castige aceasta etapa. Va fi totusi cam greu. E el cel mai bun catarator, insa pe coborare nu e chiar cel mai talentat. Are nevoie de coechipieri sau de alticineva. Plus ca nici pe catarare nu a aratat prea grozav. Asa ca eu vad doua posibile scenarii. Cele mai mari sanse consider ca le are evadarea si cu siguranta multi ciclisti isi doresc sa fie acolo. Unul dintre ei e de asteptat sa fie Mikel Landa. El a pierdut deja foarte mult timp si are liber, iar forma aratata in ultima etapa a fost una buna. Plus ca el e obisnuit sa castige etape de genul acesta, fie ele si cu final in coborare.

Mikel Landa castiga etapa 16 @ 4,75 sportingbet

Al doilea scenariu care ar putea exista si care practic le-ar reteza sansele evadatilor ar fi ca unul dintre favoritii din top 5 sa incerce un atac inca de pe Mortirolo. Au mai fost etape de genul acesta in marile tururi. E de asteptat sa-l atace pe Dumoulin macar pentru a-l lasa fara coechipieri inca de pe prima catarare. Iar cel mai potrivit pentru un astfel de scenariu ar fi Vincenzi Nibali de la Bahrain Merida. El a dat semne de slabiciune in etapele in catarare, iar etapa de azi e potrivita pentru ca incerca un atac epic care sa ramana in memoria tuturor.

Nibali castiga etapa 16 @ 11,50 netbet

Fraile v Anton > 1 @ 1,86 netbet
- un duel intre doi spanioli, ambii de la aceeasi echipa, Dimension Data. Sincer cred ca in aceasta etapa echipa se va concentra pe Fraile care se gandeste la clasamentul cataratorilor, iar daca vrea sa aiba sanse reale acolo trebuie sa fie in evadare in etapa de azi deoarece sunt foarte multe puncte puse in joc. Ar putea fi in evadare si Anton ca sa-l ajute pe Fraile. Finalul in coborare il avantajeaza tot pe Fraile care a castigat deja o etapa asemanatoare.

Hermans v De Plus > 1 @ 1,75 unibet
- Hermans e intr-o forma buna si dupa evolutiile slabe ale lui Van Graderen a devenit noul lider al echipei BMC. Si De Plus a impresionat pana acum cu clasarile sale foarte bune in etape in catarare. Totusi azi consider ca e o etapa prea dificila pentru un tanar precum De Plus si care e prea masiv pentru pantele ridicate. S-a descurcat in etapele cu doar 1 catarare la final, insa cu trei catarari pe traseu nu-l vad deloc bine.

Zakarin v Pinot > 1 @ 1,72 sportingbet
- in ultima etapa de munte Zakarin a aratat excelent si putin a lipsit sa obtina victoria de etapa. In schimb Pinot a fost slab, pierzand peste 20 sec pe sosea fata de cei din fata. Apoi azi avem final in coborare, exact ce nu isi doreste Pinot care inca are o mica frica de coborari. Si Zakarin are amintiri neplacute de pe coborari, el cazand anul trecut chiar in Giro si a fost astfel nevoit sa abandoneze. Insa el e ceva mai bun.