Cand se vor relua Champions League si Europa League?

Champions League si Europa League nu au reusit sa treaca de faza optimilor de finala, din pricina pandemiei de Coronavirus. In cazul primei competitii, 4 echipe au reusit deja sa obtina calificarea in sferturi, in timp ce in Europa League s-au disputant doar 6 meciuri din mansa tur. Inter Milano, Getafe, Sevilla si Roma nu au apucat inca sa dispute meciuri in optimile de finala.

Datele la care se intorc Champions League si Europa League

Pe data de 17 Iunie, Comitetul Executiv UEFA a decis ca Champions League sa se dispute intr-un sistem de “Final Eight”. Duelurile vor avea loc la Lisabona intre 12 si 23 August. De asemenea, pe data de 10 Iulie se vor stabili sferturile de finala.

Pana in acest moment, in aceasta faza a competitiei sunt calificate PSG, Atletico Madrid, RB Leipzig si Atalanta. Madrilenii cu siguranta au oferit socul competitiei, dupa ce au eliminat-o pe Liverpool. Mai raman de stabilit 4 sfert-finaliste. Bayern Munchen a invins-o in tur pe Chelsea cu 3-0, Lyon pe Juventus cu 1-0, Manchester City pe Real Madrid cu 2-1, iar Napoli si Barcelona au remizat pe San Paolo cu scorul de 1-1. Meciurile ramase din optimi se vor disputa in 7 si 8 August.

Cat despre Europa League, metoda de desfasurare este una similara. Duelurile vor avea loc in Koln – Germania – intre 10 si 21 August. Duelurile din optimi ramase se vor desfasura in 5 si 6 August.

Formatul competitiilor a fost schimbat

Finala editiei 2019/2020 de Champions League ar fi trebuit sa aiba loc pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul. Din pricina pandemiei de coronavirus insa, planurile au fost date peste pac. Castigatoarea se va stabili la finalul mini-turneului care nu va mai contine meciuri tur/retur.

Conform celor de la Bild, UEFA a luat in considerare orasele Moscova, Frankfurt si Lisabona. Totusi se pare ca ultima varianta a fost cea aleasa. Istanbul va avea insa ocazia de a gazdui finala sezonului 2020/2021, iar Gazprom Arena din St. Petersburg va mai trebui sa astepte un an.

Pariaza pe Champions League si Europa League 2019/2020

Casele de pariuri din Romania ofera cote tenante pentru castigatoarele celor doua competitii. Se pare ca Bayern Munchen si Manchester City sunt printre favoritele tuturor.

De cealalta parte, Inter Milano si Manchester United par cele mai puternice formatii din Europa League.