“Avem cele mai bune cote” – semnat, toate casele de pariuri

Toate casele de pariuri online pretind a avea cele mai bune cote, iar multe site-uri care cu comparatii de cote ofera informatii contradictorii, in functie de ce interese servesc.In acest articol vei afla:
 
  • Cum fac casele de pariuri profit prin intermediul cotelor
 
  • Cum se calculeaza marja de profit a casei de pariuri
 
  • Care sunt casele de pariuri online din Romania cu cele mai bune cote

“Avem cele mai bune cote”, alaturi de “oferim cel mai mare bonus pentru clientii noi”, sunt poate cele mai uzuale expresii cu care ne bombardeaza casele de pariuri sistematic.

Greu de spus totusi ce casa de pariuri are cele mai bune cote. Toate se pozitioneaza ca avand cele mai bune cote. Si in mod paradoxal nu sunt departe de adevar, da, toate au cele mai bune cote.

Dar…sa incepem cu inceputul.
 

Ce reprezinta marja de profit a casei de pariuri?


Casele de pariuri fac profit acceptand pariuri pe o anumita piata si ajustand cotele in proportia corecta care sa le asigure profit indiferent de rezultat.

Acest lucru este posibil oferind cote care sunt mai mari decat probabilitatea statistica a evenimentului in cauza. Diferenta reprezinta marja de profit a casei de pariuri.
 

Cum se calculeaza marja de profit?


Pentru a calcula marja de profit pe care o casa de pariuri o aplica unui meci, trebuie sa iei in calcul toate optiunile posibile.
 


La meciul din faza grupelor Ligii Campionilor, dintre PSG si Arsenal, casa de pariuri Unibet ofera cota 1.94 pentru Victoria gazdelor, cota 3.70 la egalitate si cota 4.20 pentru victoria oaspetilor.

Pentru a calcula marja de profit folosim urmatoarea formula:

(1/cota pentru prima optiune)*100 + (1/cota pentru a doua optiune)*100 + (1/cota pentru a treia optiune)*100

Asadar, mergand mai departe cu exemplul de mai sus, avem urmatorul calcul:

(1 / 1.94) * 100 + (1 / 3.70) * 100 + (1 / 4.20)*100 = 102.38

Marja de profit in acest caz este de 2.38%.
 

Cu cat este mai mare marja casei de pariuri, cu atat mai mica valoarea pentru parior


Sa presupunem doua case de pariuri online si un meci de tenis cu o probabilitate statistica egala pentru cele doua rezultate posibile (victorie jucator 1 = victorie jucator 2). Daca marja de profit a casei de pariuri ar fi 0%, atunci cotele la victorie ar fi de 2.00 – 2.00.

Sa presupunem ca aceste doua case de pariuri online au la acest meci o marja de profit de 2%, respectiv 6%. Presupunem si un pariu pe o miza de 100 RON.
 
  Marja de profit Cote Payout Profit
Casa de pariuri A 2% 1.96* 196 96
Casa de pariuri B 6% 1.88** 188 88
 
* metoda de calcul: 2 - (2 / 100 * 2) = 1.96
**metoda de calcul: 2 - (6 / 100 * 2) = 1.88


Concluzia – cu cat marja de profit a casei de pariuri este mai mica, cu atat este mai mare profitul pariorului. Si invers, cu cat este mai mare marja de profit a casei de pariuri cu atat este mai mic castigul pariorului.
 

Toate casele de pariuri au cele mai bune cote


Oricat de ciudat ar suna, parerea mea este ca exista un sambure de adevar in acest paradox.

Este posibil ca o anumita casa de pariuri sa aibe cote foarte bune pe Premier League, La Liga, Liga 1 si alte 3-4 ligi importante. Asadar, marja de profit mica, valoare mai mare pentru parior. Dar ai avut curiozitatea sa verifici si alte ligi?

Am ramas pe pagina Unibet, de unde v-am prezentat mai sus cotele pentru PSG si Arsenal si am dat click pur si simplu la intamplare – am nimerit pe Ekstraklasa din Polonia si apoi pe acest meci:


 
Aplicand aceeasi formula ajungem la o marja de profit de 6%. Asadar, avem marja de profit pentru un meci in Liga Campionilor de 2.38% si marja de profit pentru un meci din Polonia de 6%. Aceasta marja de profit poate fi calculata si pentru fiecare optiune de pariere in parte (peste/sub 2.5 goluri, pauza final, etc).

La acelasi meci din Polonia Netbet are o marja de profit de aproximativ 8%, iar Betano de aproximativ 4%. Asadar, Betano este in acest exemplu casa de pariuri cu cotele cele mai bune. Dar, nu este universal valabil. Betano are o marja de profit mai mica pe Ekstraklasa, dar o marja de profit mai mare pe alte ligi.

Daca pariezi mai mult pe ligile importante, Unibet si Betano sunt probabil cea mai buna alegere. Daca pariezi pe outsideri, Sportingbet are cote mai bune. Si tot asa, exemplele pot continua. Asadar, toate casele de pariuri au cele mai bune cote, dar pe sporturi diferite, evenimente diferite, rezultate diferite, pariuri diferite si asa mai departe.
 
Noi am ales mai multe meciuri, din mai multe sporturi, am facut toate aceste calcule si astfel am intocmit topul caselor de pariuri in functie de cote.