Alte doua case online ne scutesc de impozit la retrageri

Dupa cum probabil toata lumea care activeaza in domeniul pariurilor online a aflat, de aproximativ o saptamana s-a publicat Ordonanta de Urgenta in urma careia nu vom mai completa in fiecare an (incepand cu 2019) un formular in care sa trecem fiecare retragere de la o casa de pariuri, pentru a ni se calcula impozitul, ci acesta va fi retinut de catre casa in momentul retragerii.


Doar ca la anumite case de pariuri vom avea o surpriza placuta privind impozitul datorat. Astfel, daca zilele trecute am aflat ca Unibet va suporta impozitul de 1% pentru fiecare retragere pana la vara, acum iata ca inca doua case, foarte apreciate de catre romani, au anuntat asta. Vorbim despre Sportingbet si Netbet, cele doua case de pariuri sportive legale angajandu-se sa suporte impozitul pentru fiecare retragere, conditia fiind aceea ca suma retrasa sa nu depaseasca 66 750 RON.


Alte doua case de pariuri ne scutesc de impozit la retrageri pe o perioada nedeterminata, nespecificandu-se care e data incheierii acestei oferte. Prima zi a ei a fost 23 martie. Cei ce vor efectua insa o retragere de peste 66 750 RON vor plati impozit de 16%, respectiv 25%, in functie de suma retrasa. 


Astfel, pentru retrageri intre 66 751 RON si 445 000 RON  vei plati 667.5 RON, la care se adauga 16% din suma ce depaseste valoarea de 66 750 RON, iar pentru retrageri mai mari de 445 000 RON vei plati 61 187.5 RON+25% din ceea ce depaseste suma de 445 000 RON. Nu vedem insa de ce ai retrage mai mult de 66 750 RON deodata si sa platesti mii sau chiar zeci de mii de lei impozit, cand poti sa nu platesti nimic. Mai ales ca o retragere printr-un portofel virtual, spre exemplu, dureaza maxim doua zile, uneori chiar cateva ore.