888 Casino - Ce termeni sunt esentiali pentru a intelege jocul de blackjack

Blackjack-ul este un joc de cazino cu o regula esentiala destul de usor de inteles. Principalul scop la acest joc este sa acumulezi un punctaj mai bun decat al dealerului. In acest mod, castigi runda si strangi profit. Exista reguli stricte la ce poate sa faca dealerul, la ce punctaj e obligat sa se opreasca, insa aceste detalii difera de la o masa de blackjack la alta. Daca blackjack este obtinut cu primele doua carti atunci este imbatabil. Cu toate acestea, se considera egalitate daca dealerul are si el o mana de blackjack.

Odata ce stapanesti regulile principale ale jocului de blackjack, esti pregatit sa te joci pe bani reali. Cu toate astea, sunt anumite elemente de jargon pe care ar fi bine sa le inveti pentru a-ti ridica nivelul de joc la un alt nivel. Termeni esentiali pentru a intelege pe deplin jocul de blackjack.

Ace (Asul) - Este cea mai importanta carte din blackjack. Asta pentru ca are dubla valoare, 1 si 11. Dar si pentru ca o pereche de Asi poate fi impartita. 

Asigurare - Un pariu secundar daca jucatorul crede ca dealerul are un blackjack. Jucatorii pot face pariul de asigurare (egal cu cel mult jumatate din suma initiala pariata pe mana respectiva), atunci cand cartea dealer-ului intoarsa cu fata in sus este un as. In cazul in care dealerul are blackjack, pariul de asigurare se plateste 2-1.

Betting Spot - E zona unde poti sa plasezi pariurile. Va fi, de regula, in centrul ecranului, tocmai pentru a fi observata mai usor.

Bust - Cand o mana depaseste valoarea de 21. Momentul pe care nu doresti sa-l vezi niciodata.

Dublare (Doubling Down) - Dupa primirea primelor doua carti, un jucator are optiunea de a face un pariu secundar identic pariului initial si de a primi o carte suplimentara. Trebuie sa ai grija atunci cand folosesti aceasta optiune, fiindca nu intotdeauna este o varianta potrivita si te poti trezi ca pierzi dublul sumei investite initial.

Early Surrender - Poti sa-ti predai mana inainte ca dealerul sa verifice daca are blackjack. Vei pierde jumatate din suma investita.

Even Money - Cand un jucator are un blackjack si dealer-ul are as intors cu fata in sus, crupierul ii va oferi jucatorului o rambursare uniforma, inainte de a intoarce cartea cu fata in jos, ceea ce este echivalent cu asigurarea jucatorului.

Heads-Up - Atunci cand joci doar contra dealerului.

High-Roller - Un jucator care mizeaza foarte multi bani. Pentru ca jocul tau, la majoritatea meselor, este doar impotriva dealerului, nu ar trebui sa te incomodeze daca la masa este un high-roller sau nu.

Hit - Cand un jucator solicita o alta carte. Sau, in functie de reguli, atunci cand dealerul trebuie sa traga o alta carte.

Hit 17 - Regula care il obliga pe dealer sa traga si a treia carte, daca are o mana cu o valoare sub 17.

Martingale - Strategie de joc pe care o mai intalnesti si la alte jocuri de cazino, precum ruleta. Presupune sa iti dublezi pariul dupa fiecare pierdere si sa revii apoi la miza initiala la victorie.

Paint - Orice carte cu fata (valeti, dame, popi).

Pair Splitting (Impartirea perechilor) - Procedeu care permite jucatorului sa imparta mana initiala formata din doua carti, care contine o pereche, in doua maini. Jucatorul trebuie insa sa faca un pariu secundar egal cu pariul initial atunci cand cere impartirea perechilor.

Pat Hand - O mana cu o valoare cuprinsa intre 17 si 21, care nu necesita solicitarea unei noi carti.

Play Money - Jetoane virtuale. Nu poti sa te joci cu ele la un joc de blackjack cu dealer real, dar exista cazinouri online care te lasa sa incerci jocul pe fise virtuale la diferite mese de blackjack din cadrul sectiunii de “jocuri de cazino”.

Push - Sau Remiza. Se intampla atunci cand mana ta finala este egala cu mana finala a dealerului.

Soft 17 - Regula care il obliga pe dealer sa ramana pe o valoare de 17.

Stiff Hand - O mana care are o valoare cuprinsa intre 12 si 16.

Surrender (Predare) - Atunci cand te hotarasti sa renunti la o mana si, astfel, la jumatate din valoarea pariului tau. Nu toate jocurile de blackjack au aceasta regula.