Villarreal - Real Madrid. Ponturile zilei

 

O confruntare foarte interesanta de astazi mi se pare meciul de pe El Madrigal, pe care am decis sa il analizez.

Real Madrid o sa inceapa duelul din aceasta seara cu o grija in plus. Evident, grija aceasta poate reprezenta si o motivatie suplimentara pentru elevii lui Zidane. Real a fost egalata la puncte de Sevilla (care are 2 jocuri in plus, ce-i drept) si poate fi depasita de Barcelona, in cazul in care aceasta se impune pe terenul celor de la Atletico astazi. Astfel, "albii" pot incepe meciul din aceasta seara de pe locul secund.

Dupa ce miercuri s-a incurcat in meciul restant, pierzand impotriva Valenciei, Real nu isi mai permite pasi gresiti daca vrea cu adevarat sa castige titlul in acest sezon. Barcelona si Sevilla s-au apropiat considerabil si asa cum am zis, Barcelona poate chiar depasi echipa din capitala.

Real are o singura absenta notabila: este vorba de Varane, care va fi cel mai probabil inlocuit de Pepe. Celor de la Villarreal e posibil sa le lipseasca atacantul Nicola Sansone. Insa o veste buna pentru acestia este ca Roberto Soldado, cel care a adus victoria chiar impotriva Realului sezonul trecut (1-0), a revenit dupa o accidentare ce l-a tinut mult timp pe tusa.

Parerea mea este ca Zidane a adresat marea problema a madrilenilor inaintea acestui meci crucial: lipsa intentisatii si concentrarii in anumite momente ale jocului. Prevad un Real focusat sa nu comita greseli si sa obtina toate cele 3 puncte. Astfel, cred ca este foarte probabil ca Real, la care va evolua iarasi trioul BBC (Bale, Benzema, Cristiano) din primul minut, va reusi sa marcheze in prima repriza.
 


Un alt pariu interesant ar fi cel pe cornere. Real obtine, de fel, foarte multe cornere pe meci, fiind o echipa redutabila cand vine vorba de fazele fixe. Un reper ar fi numarul mare de goluri marcate cu capul de jucatorii Realului din cornere. Un altul, numarul mare de pase de gol reusite de Toni Kroos DOAR din cornere: 6 in La Liga. In ultimele doua meciuri ale madrilenilor, au fost 14 si respectiv 15 cornere. In ultimul meci dintre cele doua echipe, au fost 20 de conere, dintre care 17 pentru Real. O vad pe Villarreal facand un meci solid din punct de vedere defensiv, ceea ce ii va permite Realului sa obtina un numar mare de cornere. De asemenea, Real nu se retine din a oferi cornere adversarilor cand este pusa sub presiune.

Ponturi: Real marcheaza in prima repriza (1.61 @ Fortuna)

Peste 9.5 cornere in meci (1.85 @ Fortuna)