Veikkausliiga | FC Lahti - HIFK Helsinki (Etapa 15)


27 iunie 2017, Lahti, Stadion: "Lahden", ora: 18:30

FC Lahti

FC Lahti a devenit campioana remizelor în Finlanda. În ultima etapă a terminat la egalitate, scor 1-1, în deplasare cu Palloseura Kemi Kings, scor 1-1 (Abdoulie Mansally 53 - Marko Simonovski 5). Formaţia antrenată de Toni Korkeakunnas a deschis repede scorul, prin atacantul macedonian Simonovski, însă nu a reuşit să obţină victoria.

"The Black Drones" au câştigat ultimul meci pe 23.05.2017, 2-0 în deplasare cu IFK Mariehamn. Au urmat apoi 5 remize consecutive cu HJK Helsinki (0-0, acasă), Inter Turku (0-0, deplasare), VPS Vaasa (0-0, acasă), Ilves Tampere (0-0, acasă) şi (PS Kemi, deplasare). Trebuie de reţinut faptul că în sezonul precedent FC Lahti s-a clasat pe locul 8, cu 42 de puncte în 33 de etape, având cele mai multe egaluri din campionat.

În acest sezon, după 13 meciuri jucate, gruparea din Lahti se află pe locul 8 în clasament, cu 17 puncte, la 10 puncte de retrogradare şi la 5 puncte de penultima poziţie, care este de baraj. Pe acest loc se află HIFK Helsinki, astfel că ar fi important pentru FC Lahti să câştige marţi cele 3 puncte, pentru a se îndepărta de zona barajului de promovare/retrogradare. În plus, cu un succes, băieţii lui Korkeakunnas ar face 20 de puncte şi s-ar apropia de zona Europa League.
 
★ Formaţia Toni Korkeakunnas are cota 2.05 la Winmasters pentru a câştiga partida cu HIFK Helsinki

★ FC Lahti are 5 remize la rând în Veikkausliiga! Un noul egal are cota 3.15 la Winmasters

★ Echipa gazdă are cota 1.74 la Winmasters dacă va marca prima în meciul cu HIFK Helsinki

★ "The Black Drones" au cota 1.51 la Winmasters pentru a câştiga una dintre reprize

★ Brazilianul Stênio şi macedonianul Marko Simonovski au cota cea mai mare la Winmasters, 3.00, de a marca, oricând, pentru gazde

★ FC Lahti are cota 6.10 la Winmasters dacă va înscrie din penalty cu HIFK Helsinki

★ Următorul adversar: JJK Jyväskylä (deplasare)
 

HIFK Helsinki

După 3 înfrângeri consecutive, cu Ilves Tampere (0-1, acasă), Seinajoen JK (0-2, acasă) şi PS Kemi (0-2, acasă), echipa HIFK Helsinki a reuşit să câştige meciul disputat în deplasare cu ultima clasată, JJK Jyväskylä, cu scorul de 3-0 (Pauli Kuusijärvi 60, Xhevdet Gela 65, Mikael Forssell 73 penalty).

Formaţia antrenată de Antti Muurinen se află pe locul 11 în clasament (penultimul) după 14 meciuri disputate în campionatul Finlandei. În 14 etape, "The Star Chested" au reuşit să câştige doar două partide RoPS Rovaniemi (1-0m acasă) şi acum, cu JJK Jyväskylä (3-0, deplasare). Gruparea din Helsinki se află la 3 puncte de locul 10, care este salvator şi ocupat de Rovaniemen Palloseura. Jucătorii au un moral mai bun după succesul de la Jyväskylä şi vor încerca să obţină cel puţin un punct în deplasare cu FC Lahti, echipă care are cele mai multe egaluri din campionat.
 
★ Formaţia Antti Muurinen are cota 3.90 la Winmasters pentru a câştiga partida cu FC Lahti

★ Echipa oaspete are cota 2.70 la Winmasters dacă va marca prima în meciul de la Lahti

★ "The Star Chested" au cota 2.35 la Winmasters pentru a câştiga una dintre reprize

★ Pekka Sihvola are cota cea mai mare la Winmasters, 4.20, de a marca, oricând, pentru oaspeţi

★ HIFK Helsinki are cota 7.25 la Winmasters dacă va înscrie din penalty cu FC Lahti

★ Următorul adversar: RoPS Rovaniemi (deplasare)
 


Pronostic: FC Lahti - HIFK Helsinki: FC Lahti câştigă una dintre reprize (1.51 la Winmasters)


Clasamentul primei ligi din Finlanda