Niciun jucator din top 10 nu participa la turneul ATP de la Auckland

Multi jucatori de top din clasamentul ATP au participat intre 3 si 12 ianuarie la ATP Cup, turneu pe echipe aflat la prima editie. Unii sportivi au jucat chiar si doua partide intr-o zi, lucru care cu siguranta i-a solicitat destul de mult. De aceea se explica de ce atatia jucatori de pe primele pozitii au preferat sa se odihneasca in saptamana premergatoare Australian Open.

Anul trecut a castigat un american

Turneul de la Auckland a fost dominat de spanioli si americani in ultimii ani, care au castigat 9 din precedentele 10 editii. Asta s-a intamplat si anul trecut, cand aici s-a impus americanul Sandgren, care l-a invins in finala pe britanicul Cameron Norrie. In semifinale pierdeau nemtii Struff si Kohlschreiber. Marius Copil pierdea inca din primul tur aici. Doi romani s-au impus pana acum la Auckland, ambii in proba de dublu. Este vorba de Andrei Pavel in 2006 si Horia Tecau in 2010. Florin Mergea izbutea si el o finala in 2015.

Favoritul principal a renuntat in ultimul moment la turneu

Cap de serie numarul 1 ar fi trebuit sa-l avem pe rusul Medvedev, singurul jucator din top 10 care isi anuntase participarea la Auckland. Acesta s-a retras insa in ultimul moment, astfel ca primul cap de serie a devenit italianul Fognini, urmat de canadianul Shapovalov si rusul Khachanov. Primul american si singurul, de altfel, din lista capilor de serie, este John Isner, castigator aici in 2010 si 2014. Il urmeaza in lista capilor de serie francezii Paire si Mannarino, intre ei aflandu-se polonezul Hurkacz.

Ultimul cap de serie este moldoveanul Radu Albot, aflat pe locul 46. Alti participanti pe tabloul principal la Auckland din top 100 sunt: Casper Ruud, John Millman, Frances Tiafoe, Lorenzo Sonego, Ugo Humbert, Joao Sousa, Feliciano Lopez si Cameron Norrie.

Casele de pariuri prevad o lupta stransa la castigarea titlului 

In acest preview turneu ATP Auckland 2020 vom trece in revista, desigur si cotele pentru favoritii la titlu. Una dintre putinele case online ce ofera pariuri antepost pe turneul de la Auckland este Betano. Aceasta il vede favorit pe Medvedev, oferindu-i cota 7.00. Il urmeaza Fognini (8.00), Shapovalov (9.00) si Khachanov (10.0). Sigur, avand in vedere ca abia a inceput sezonul, este destul de greu sa anticipezi castigatorul final. In schimb, va recomandam sa urmariti in transmisiune directa la Betano toate partidele de la Auckland si sa alegeti din cele peste 50 pariuri ce vor aparea in oferta pentru majoritatea partidelor.

Vizioneaza fiecare meci in transmisiune directa