Trei romani au disputat finale la tenis in saptamana 6-12 ianuarie

In prima saptamana de tenis din 2020 Romania a avut 10 reprezentanti in proba de simplu si 14 in proba de dublu, 3 dintre ei ajungand in ultimul act. Este vorba despre Patricia Tig la turneul ITF de la Bendigo (Australia) si de perechea de dublu formata din Vasile Antonescu si Dan Tomescu, care a concurat la turneul ITF de la Antalya. Patricia Tig a fost cel mai bine clasata de pe tabloul de simplu al turneului de la Bendigo, aceasta plecand favorita numarul 1. Romanca a pierdut un singur set pana in finala, unde trebuia sa joace impotriva polonezei Magdalena Frech. Spunem ca trebuia deoarece Tig a abandonat inainte de startul partidei. In acest moment, Patricia Tig se afla pe locul 113 in clasamentul WTA.

Vasile Antonescu si Dan Tomescu, in schimb, nu au plecat capi de serie la Antalya si, totusi, au reusit sa ajunga in finala. In ultimul act s-au vazut invinsi de doi italieni, favoriti numarul 1. Daca va intrebati pe ce locuri se afla cei doi in clasamentul probei de dublu, sa spunem ca Dan Tomescu ocupa locul 890, pe cand Vasile Antonescu se afla in afara top 1000.

O romanca a parasit competitia in semifinale, iar 5 romani in sferturi

Monica Niculescu este cea care a ajuns cel mai departe intr-un turneu WTA. Vorbim despre semifinalele de la Shenzhen, romanca facand pereche cu nipona Misaki Doi. Cele doua au fost invinse in semifinale de chinezoaicele Duan si Zheng, favorite numarul 3. Aceleasi doua chinezoaice au scos-o in sferturile de finala pe Raluca Olaru. 

Printre aceste rezultate tenismeni romani 6-12 ianuarie 2020 se face remarcat cel al tanarului Filip Jianu, favorit numarul 3 la turneul ITF din Antalya. Acesta a fost eliminat in sferturi de Dragos Madaras, un suedez cu origini romane. Tot la turneul de la Antalya si tot in sferturi, insa in proba de dublu, a fost eliminat, de catre doi italieni, Calin Manda. In sferturile de finala ale turneului de dublu ajungea si Adrian Barbu. Se intampla la turneul ITF de la Monastir, in Tunisia. Si Marius Copil ajungea in sferturi, tot la dublu, la challengerul de la Canberra. Acesta era eliminat de favoritii numarul 3, un israelian si un bielorus.

Multi romani au parasit competitia inca din primul tur sau din optimi

La individual Marius Copil nu reusea sa treaca de primul tur, invins fiind de australianul Harris. Tot in primul tur se oprea si Vasile Antonescu in proba de simplu de la Antalya, invins fiind de italianul Bonadio, cap de serie numarul 2. Perechea lui de la dublu, Dan Tomescu, a ajuns pana in optimi in proba de simplu. Acolo a fost eliminat de italianul Ornago, favorit numarul 4. In primul tur s-au oprit la dublu in Antalya si Valentin Vanta, insa si Filip Jianu. Vanta era invins de doi turci, detinatori de wild-card, in vreme ce Jianu a fost eliminat de favoritii numarul 1, aceiasi italieni care i-au invins pe Antonescu si Tomescu in finala.

La feminin Romania a avut 6 reprezentante in aceasta saptamana in proba de simplu. Dintre ele, doar Patricia Tig a trecut mai departe de optimi. Cele care s-au oprit in optimi sau care au fost eliminate inca din primul tur sunt: Ioana Paar (Bendigo, venita din calificari), Ioana Zvonaru (Antalya, venita din calificari), Cristian Jaqueline (Bendigo). In turneele WTA au participat la simplu Irina Begu si Sorana Cirstea, ambele la Shenzhen, ambele eliminate in primul tur. 

Begu a fost eliminata in prima runda si in proba de dublu, chiar de catre Raluca Olaru. De primul tur nu au reusit sa treaca la dublu nici Ioana Paar (Canberra), Cristian Jaqueline (Canberra), Ioana Zvonaru (Antalya) si Irina Bara (WTA Auckland).

Sapte romance vor participa la calificarile Australian Open

Singura jucatoare din top 100 care va participa in aceste zile la calificarile pentru Australian Open este romanca Ana Bogdan. La aceleasi calificari vor mai lua parte Patricia Tig, Monica Niculescu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian si Ioana Paar. La Adelaide o vom avea reprezentanta in aceasta saptamana pe Simona Halep, iar la Hobart pe Sorana Cirstea. La masculin Marius Copil va participa la calificarile de la Australian Open. 

Unde putem plasa cele mai multe pariuri pe jucatoarele romance?

Sorana Cirstea a venit din calificari la Hobart. Aceasta o va intalni in primul tur pe cehoaica Krystina Pliskova, cea care o eliminase pe Begu saptamana trecuta. Casa de pariuri Betano ofera cota 1.9 la victorie Soranei in partida din primul tur. Tot la Betano Sorana are cota 18.0 sa ajunga in finala. La Adelaide Simona Halep este a doua favorita la castigarea turneului, oferindu-i-se cota 8.00. Romanca este cotata cu 3.5 pentru a ajunge in ultimul act. 

De asemenea, Betano prezinta cota 1.9 ca Simona Halep sa-si castige cel de-al patrulea sfert de tablou, a doua cotata fiind Sabalenka (2.75). Aceeasi cota ca a Sabalenkai are Simona Halep pentru a fi eliminata in turul secund. Intalnim cota 3.00 ca Halep sa fie eliminata in sferturi, cota 5.00 ca ea sa fie eliminata in semifinale si cota 8.00 sa piarda finala. Totodata, Betano ofera cota 2.00 ca Halep sa ajunga mai departe in turneu decat liderul mondial Ashleigh Barty.

Plaseaza inca de acum pariurile antepost care crezi ca vor fi castigatoare