Strategii de succes in jocul de blackjack

Indiferent ca esti sau nu pasionat de jocurile de cazino, cu siguranta ai auzit de blackjack, un joc al carui scop este sa ajungi la 21 din doua sau mai multe carti. Alternativ, pentru a castiga o mana trebuie ca suma cartilor sa fie cat mai apropiata de 21, iar suma cartilor dealerului sa fie mai mica decat a ta sau sa depaseasca 21.


Mai multe despre regulile jocului de blackjack poti afla aici


In cazul in care joci de mult timp blackjack, probabil ti-ai dezvoltat una sau mai multe strategii care sa te ajute sa castigi mai des. Daca joci insa de putin timp sau daca doresti sa experimentezi acest joc, dar nu stii de unde sa incepi, probabil iti vor fi de mare folos aceste strategii de succes in jocul de blackjack pe care le vom prezenta mai jos. De asemenea,  cei cu experienta la blackjack ar putea gasi o strategie care li se pare interesanta, pe care nu au incercat-o inca.


1. Dubleaza doar daca prima ta carte este mare


In cazul in care prima ta carte este intre 2 si 7 cere inca o carte fara sa mai intreprinzi vreo actiune. Daca este 8 sau 9 dubleaza miza doar daca prima carte a dealerului este cuprinsa intre 2 si 6 si mai cere una fara a intreprinde o alta actiune daca valoarea primei carti a lui este 7 sau mai mare. In cazul in care prima ta carte este as, dubleaza intotdeauna daca adversarul are prima carte cuprinsa intre 2 si 10. Daca suma cartilor tale este 12, 13 sau 14 mai cere o carte in czul in care dealerul are de la 7 in sus. Daca suma cartilor tale este 15 sau 16 mai cere una daca dealerul are prima carte (suma primelor doua) 10 sau as si stai in cazul in care are 7,8 sau 9.  Daca, in schimb, suma cartilor tale este intre 17 si 21 nu mai cere nicio carte.


Sursa foto: www.blackjackapprenticeship.com


2. La mana dealerului


Aceasta strategie se practica mai ales daca miza plasata de tine este progresiva in cazul unei pierderi (spre exemplu, daca folosesti metoda Martingale). Aceasta presupune sa nu mai ceri nicio carte daca suma celor intoarse pentru tine este mai mare de 11. In acest caz, pentru a castiga dealerul trebuie sa aiba o suma a cartilor intre 17 si 21. Asta este posibil sa se intample de pana la 5 ori consecutiv, fiind insa greu de crezut sa se intample si la urmatorii pasi.


3. Imparte cartile la momentul potrivit


Dupa cum poti citi in articolul la care am facut referire mai sus, oportunitatea de split (impartire) apare cand  iti cad doua carti cu aceesi valoare (doi decari, doi optari etc.). Daca vei imparti pariul tau va fi dublat, obtinand in acest caz doua maini, unde prima carte va avea aceeasi valoare. Iti recomandam sa imparti in situatiile in care primesti doi asi din primele doua carti (foarte rar se intampla asa ceva), doi optari sau doi septari. Nu recomandam sub nicio forma sa imparti atunci cand ai doi cinciari (10 in total) sau doua perechi de juveti, dame sau popi (20 in total). 


Sursa foto: www.gamingsguru.com


In cazul in care iti pica doi nouari recomandarea noastra este sa nu imparti daca dealerului ii pica prima carte intre 2 si 7, deoarece valoarea totala a celor doua carti este 18. Daca ai o pereche de 6 nu am recomanda sa imparti, insa daca iti va pica o pereche de septari da. Cu o pereche de 2 sau 3 in mana nu vedem rostul pentru care sa imparti si, totodata, sa dublezi miza.


Daca esti incepator in ale blackjackului insa nu ti-am recomanda vreo strategie, cel putin pana te vei obisnui cu jocul. Apoi, dupa cateva jocuri normale, poti adopta si astfel de strategii. 


Concluzii 

1.       Pentru a incerca strategiile prezentate in articol trebuie sa te familiarizezi cu jocul de blackjack

2.       Strategiile sunt folositoare si jucatorilor experimentati de blackjack, nu doar incepatorilor

3.       Cea mai simpla, insa si cea mai riscanta strategie dintre cele prezentate este cea care presupune sa nu mai ceri nicio carte daca suma cartilor tale este mai mare ca 11


Descopera casa care ofera cele mai multe jocuri de blackjack


Sursa foto Feat.: www.wikipedia.org