EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in a doua etapa din grupa B

Spre deosebire de prima etapa a grupei B, in a doua nu s-a inregistrat nicio surpriza. Era insa sa asistam la una, Danemarca intrand la pauza in avantaj in fata Belgiei. In repriza secunda belgienii au revenit, in final impunandu-se cu 2-1. In celalalt meci al grupei Rusia a trecut de Finlanda cu 1-0, iar lupta pentru locul secund in grupa devine una extrem de interesanta. Clasamentul grupei il vei putea consulta intr-o pagina dedicata exclusiv turneului final. Aici vom analiza, de asemenea, fiecare partida, incercand sa oferim pronosticuri de calitate.

Statistici etapa secunda grupa B EURO 2020 - Finlanda vs Rusia

Singurul gol al partidei era marcat de Aleksei Miranchuk, in al doilea minut de prelungire din prima repriza. De punctat ca finlandezii inscriau inca din minutul 5, insa golul marcat de Pohjanpalo era anulat dupa vizionarea VAR, pentru o pozitie de offside. Finlanda a preferat o asezare 5-3-2, in vreme ce antrenorul rus a trimis in teren o asezare tip 3-4-2-1.

Trei suturi au expediat rusii, fata de unul singur al finlandezilor. Nici la capitolul cornere finlandezii nu au excelat, executand unul singur, in vreme ce rusii au avut 4 lovituri de colt. De la nordici au vazut cartonasul galben Glen Kamara si O’Shaughnessy, din tabara rusilor vazand avertisment Barinov, Ozdoev si Dzhikiya.

Rusia a completat 527 pase, fata de cele 363 ale Finlandei. De la rusi Dzhikiya a impresionat placut la acest capitol, iar de la finlandezi Glen Kamara. Rusii au fost mai buni la cap, castigand 44 dueluri aeriene, fata de cele doar 24 ale finlandezilor. Doar Dzyuba a castigat jumatate din duelurile la cap pentru rusi.

Statistici etapa secunda grupa B EURO 2020 - Danemarca vs Belgia

Danezii deschideau scorul in aceasta partida inca din minutul 2, dupa golul marcat de Yussuf Poulsen. Thorgan Hazard egala in minutul 55, pentru ca golul victoriei sa fie marcat de Kevin De Bruyne, cu 20 minute inainte de final. Danezii preferau o asezare 3-4-2-1, in vreme ce belgienii una tip 3-4-3.

Sase suturi pe poarta expediau danezii in aceasta partida, fata de 4 ale belgienilor. De notat ca Danemarca a avut un sut in bara. In schimb, Belgia a condus la capitolul cornere, executand patru, pe cand adversara avea doar doua. Thorgan Hazard era singurul belgian care primea cartonas galben. Se intampla in al patrulea minut de prelungire al partidei. Din tabara danezilor primeau avertisment Wass, Damsgaard si Mathias Jensen. 

De Bruyne era singurul jucator de la belgieni care expedia doua suturi pe poarta. In tabara danezilor reuseau asta Braithwaite si Mahle. De punctat ca Braithwaite suta la poarta de nu mai putin de 7 ori. Denayer si Witsel de la belgieni, respectiv Norgaard si Christensen de la danezi impresionau placut in ceea ce priveste pasele. Cat despre duelurile aeriene, danezii castigau 24, iar belgienii 16. Un alt aspect ce ne-a sarit in ochi este acela ca Belgia pierdea 20 baloane in jumatatea proprie, iar Danemarca doar 9.