Stabileste-ti miza alocata lunar pariurilor sportive

Pariurile la casele de pariuri online ofera foarte multe avantaje, unul dintre cele mai importante fiind oferta diversificata. Pentru a afla mai multe avantaje ale caselor de pariuri online va invitam sa consultati acest articol.
 
Numai ca aceasta oferta generoasa a lor, combinata cu faptul ca putem miza la orice ora din fata calculatorului/telefonului poate duce si la gesturi necugetate din partea utilizatorilor. Cand spunem gesturi necugetate ne referim la plasarea unei mize mai mari decat ne-am planificat la inceputul acelui interval sau decat ne-am putea permite. Asta se poate intampla din diverse cauze: impresia ca pariul pe care urmeaza sa il plasezi are sanse foarte mari de reusita, primirea unui ‘’pont sigur’’ etc. .
 

Cum putem sa ne disciplinam din punct de vedere financiar?


De multe ori ne dam seama ca am exagerat cu pariurile in intervalul respectiv (zi/saptamana/luna), insa ne spunem ca data viitoare vom fi mai cumpatati in aceasta privinta. Doar ca exista o vorba celebra, valabila mai cu seama in pariuri si anume ‘’socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ’’, iar data viitoare vom depasi din nou bugetul alocat.
 
Pentru a impiedica asta sau macar pentru a reduce riscurile ca asta sa se intample trebuie sa luam masuri. Cea mai eficienta dintre ele este stabilirea unui buget fix in fiecare saptamana sau luna dedicat pariurilor sportive. Sigur, daca esti pasionat (si) de cazino si/sau poker recomandam stabilirea unui buget fix si aici, insa nu mai mult decat iti poti permite sa pierzi. De altfel, asta ar trebui sa fie deviza oricarui parior: niciodata nu investi mai mult decat iti permiti sa pierzi. Pana la urma, asteptarile noastre de pe urma plasarii pariurilor sportive ar trebui sa fie mici, iar pariatul sa reprezinte doar o activitate recreationala, asa cum se intampla in multe tari. Din pacate, nu multi au o asemenea mentalitate.
 

Documentul Excel este solutia pentru toate notitele pe care vrem sa le luam


Revenind insa la investitii, o idee foarte utila ar fi ca acest buget  sa fie notat undeva unde sa il putem vedea usor, cel mai bun exemplu fiind sa-l salvam intr-un document Excel din calculatorul nostru. Aici ne putem stabili ce buget dorim pentru fiecare luna, sarcina noastra fiind de a il respecta cu sfintenie. Atentie, aici trebuie sa tii cont de totalul cheltuielilor, nu si de venituri, deoarece nu trebuie sa asimilam bugetul cu pierderile.
 
Spre exemplu, in cazul in care ti-ai stabilit un buget de 200 RON lunar pentru pariuri te opresti cand ai investit acea suma de bani, indiferent daca ai castigat 300 lei sau 150 lei. Sigur, tentatia de a juca in continuare este mare, mai ales cand nu generezi profit in acea luna, insa asta inseamna disciplina in pariuri, un prim pas spre succesul in acest domeniu destul de riscant. Pentru a fi influentati mai putin de castigurile generate, nu ar fi rau ca in acel document Excel sa trecem doar cheltuielile din respectiva luna, nu si castigurile.
 

De ce sa ma opresc daca am generat profit?


Totusi, in cazul in care esti pe plus dupa ce ai lichidat bugetul planificat pentru acea luna si doresti sa continui, o poti face, insa nu haotic, ci dupa un plan bine pus la punct dinainte de a incepe sa pariezi. Astfel, daca bugetul initial era de 200 lei, iar castigurile tale sunt de 260 lei, spre exemplu, poti paria, insa doar pana vei cobori la un castig de 250 lei. Daca vei trece de un castig de 300 lei pragul de jos devine 300 lei, daca ai trecut de 350 lei pragul devine 350 lei si tot asa. Ideea de baza este aceea de a incerca sa generezi un profit mai mare, insa fara sa risipesti prea mult din castigul initial (cel avut dupa terminarea bugetului de 200 lei).
 
La inceput sa respecti miza stabilita alocata pariurilor sportive ar putea fi destul de dificil, spunandu-ti chiar ca nu vei reusi niciodata sa te autodisciplinezi. Repetarea unei actiuni in mod constant te face insa sa te obisnuiesti cu ea, astfel incat dupa un timp te vei incadra in bugetul saptamanal/lunar stabilit de tine. Iar odata ce asta se va intampla, vei vedea ca pierderile pe termen mediu si lung nu vor mai fi atat de  mari ca pana sa aplici aceasta regula, putand genera chiar profit.
 

Concluzii

 
  • Pariatul haotic, fara niciun fel de disciplina, duce adesea la esec
  • Nu te amagi ca un pont pe care tu sau, mai grav, altii il vad 99% castigator, sa si fie ‘’verde’’
  • Niciodata nu juca la pariuri mai mult decat iti poti permite sa pierzi
  • Este bine ca la inceputul fiecarei luni sa ne stabilim intr-un document Excel bugetul pe care il vom aloca pariurilor in acel interval
  •  Bugetul nu tine cont de castiguri, ci numai de cheltuieli
  • Chiar daca vei depasi limita alocata bugetului in primele luni, repetarea acestei actiuni va face, intr-un final, sa te incadrezi in acel buget.