Sorana Cîrstea - Shelby Rogers, tenis la US Open

Sorana Cîrstea - Shelby Rogers este meciul de tenis de la US Open, din turul al doilea, care ne interesează cel mai mult astazi. Partida este programata la ora 22.30, dar e foarte probabil sa inceapa mai tarziu, asa cum s-a intamplat in fiecare zi a turneului cu progranul stabilit initial.

Sorana Cîrstea nu a trecut niciodată de turul al treilea la Flushing Meadows, iar misiunea sa de acum este una foarte grea.

In primul tur a invins-o pe rusoaica Kudermetova, cu un 6-0 sec in setul decisiv. Asta nu ma incanta prea mult, pentru ca rusoaica nu stralucise pe hard in acest an. Sorana si-a pierdut de doua ori serviciul in acel meci, a servit trei asi si trei duble greseli.

Cel mai bun lucru a fost raportul dintre lovituri castigatoare-greseli nefortate, un 31-11 excelent, daca tinem cont de stilul agresiv al Soranei, predispus mult la greseli.

Americanca Shelby Rogers, 28 de ani,  a realizat cel mai bun rezultat al ei chiar anul trecut, cand a ajuns in sferturi de finală.

Victoria cea mai importanta din acest sezon mi se pare cea in fata grecoaicei Maria Sakkari, iar palmaresul ei pe hard in acest an este de 12 victorii si noua infrangeri.

La US Open, Shelby a trecut în primul tur de conationala ei, Madison Brengle, cu un scor sec: 6-4, 6-0. Chiar si la acest scor clar, Shelby si-a pierdut de doua ori serviciul si a avut un raport negativ intre lovituri castigatoare-greseli nefortate, 13-20.

Nici procentajele la primul serviciu si la punctele castigatoare cu primul serviciu nu sunt extraordinare ( 58%, respectiv 67%), astfel incat parca intrevad ceva sperante pentru Sorana in acest meci.

Cred că daca are rabdare mai mult si tine mai mult mingea in teren, fara a incerca lovituri direct castigatoare de pe fundul terenului, Sorana are sanse bune in aceasta confruntare.

Mă aștept la un meci strans, cu peste 20,5 ghemuri jucate. 

Va invit sa mizati cu prudenta, priviti pariurile sportive ca pe o pasiune, nu ca pe un mod de viata!