Simona Halep vs Ons Jabeur in sferturi de finala la Madrid

Se pare că Simona Halep renaște...

 Da, Jocul Simonei Halep pare că renaște sub bagheta antrenorului și strategului Patrick Mouratoglou. Sa se consemneze, am zis “pare că“, nu mai mult. 

Nu aș vrea să mă hazardez, să mă entuziazmez  prea   repede și să spun lucruri de bine prea devreme. Eu sunt prudent de felul meu. :)

Simona Halep si Patrick Mouratoglou la Madrid

Dar parcă pofta de joc și focul pasiunii tenisului s-au întors în ochii Simonei Halep și ăsta e lucrul cel mai important. Pe flacăra asta pe care a aprins-o din nou, Mouratoglou poate construi căi tenisistice pe care Simona are șanse bune de a reveni spre culmi. Dar destul cu vorbele poetice... 

Cel mai pragmatic lucru pe care pot să îl fac atunci când vorbesc despre evoluția jocului Simonei este să mă uit la statistici. Cifrele sunt cel mai bun alibi în spatele căruia pot emite judecăți de valoare despre jocul Simonei Halep. 

Suntem la turneul de 1000 de puncte de la Madrid, pe zgură. Simona a jucat deja trei meciuri fără să piardă vreun set.

Ea a ieșit cu fruntea sus din partidele cu Shuai Zhang, locul 40 WTA, Paula Badosa, a doua jucătoare a lumii și Cori Gauff, locul 16 WTA.

Simona a pierdut doar câte un ghem pe serviciul său în fiecare dintre cele trei meciuri. Ceea ce e excelent pentru tenisul feminin, unde serviciul nu e o armă de temut dacă nu te numești Serena Williams. :)

Serviciul merge bine așadar, iar asta e o veste foarte bună. Simona a servit cu mult slice către exterior în careul de egalitate și a intrat repede în teren apoi, încheind câteva puncte din doar două lovituri. Asta e foarte bine pentru moral.

Condiția fizică pare a fi în parametri optimi, pentru că Simona a ajuns la foarte multe lovituri care păreau nereturnabile. Dar se știe că ăsta e un atu al jocului Simonei, mobilitatea extraordinară din teren. 

Simona Halep vs Ons Jabeur in sferturi de finala la Madrid

Va urma meciul cu Ons Jabeur. Îmi place mult jocul lui Ons.

Ea e mai bine clasată decât Simona în acest moment: se află pe locul 10 WTA, față de locul 21 al Simonei.

Dar nu asta e lucrul cel mai important.

Cred că Ons are ceva ce Mouratoglou încearcă să aducă în jocul Simonei: mai multă variație și creativitate în joc. Cu cât va avea și va folosi mai multe arme, mai multe lovituri, mai multe variante de joc, Simona poate reveni în top 10. Și chiar în top 3… Mai mult nu zic.

Dacă Darren Cahill a lucrat mult pe parte de mentalitate, de moral, Patrick poate aduce în jocul Simonei impulsuri binevenite pe partea tehnică:un slice, care să facă mingea să sară mai puțin către “bubuitoarele” din partea cealaltă a fileului.

Sau câte-o “scurtă” marca Ash Barty, important e să aibă curajul să încerce.Și cred că va fi mai mult decât atât: am văzut-o pe Simona exersând jocul la fileul, voleul de forehand și cel de rever. 

Asta înseamnă că putem avea marea surpriză de a o vedea pe Simona Halep urcând mai des către fileu. Ceea ce nu prea a făcut prea des în carieră…

Se pot aduce modificări structurale în stilul de joc și la 30 de ani, nu asta e problema.

Cred că toate aceste schimbări vor veni, iar Patrick îi va reda Simonei bucuria jocului, pentru că el are abilitatea asta de a reaprinde flăcări în locuri unde acestea doar mai mocnesc înăbușit. 

Sut speranțe vii și îndreptățite pentru fanii Simonei. Sper că se vor concretiza.

Meciul Simonei cu Ons Jabeur, din sferturile de finală ale turneului de la Madrid se va juca miercuri, 4 mai, incepand cu ora 13.00.

Sper ca Mouratoglou sa fie nevoit sa faca 30 de flotari si miercuri (e pariul pe care l-a pus Simona cu atrenorul sau: acesta e nevoit sa faca 30 de flotari la fiecare victorie a Simonei). 

Bucurați-vă de tenis!!!