Schimbari majore in Cupa Davis pentru 2019

Editia cu numarul 108 a Cupei Davis va vedea o schimbare majora a formatului, schimbare pe care multi jucatori au contestat-o. Daca pana acum Grupa Mondiala se defasura pe parcursul unui an de zile (optimi, sferturi, semifinale si finala), in 2019 va avea loc in luna noiembrie, pe parcursul unei singure saptamani, in formatul “cel mai bun din 3 seturi”.


Alege castigatoarele duelurilor si plaseaza-le pe un singur bilet >>>Fiecare intalnire va numara 3 meciuri: doua de simplu si unul de dublu, nu 5 ca pana acum. Fiind vorba despre un turneu de o saptamana, toate intalnirile vor avea loc intr-o singura locatie, probabil atmosfera fiind aspectul pe care multi il vor regreta cel mai tare. Daca pana acum fiecare tara organizatoare avea publicul “in spate”, putand, de asemenea, sa-si aleaga suprafata pe care va juca, de acum nu va mai fi asa.


Gerard Pique este responsabil pentru aceasta schimbare

Prin aceste schimbari majore in Cupa Davis pentru 2019, vom trece, practic, la un format care se regaseste la Campionatul European si cel Mondial de fotbal. Grupul de Investitii care a propus acest format, adoptat de Federatia Internationala de Tenis, este patronat de Gerard Pique, jucatorul Barcelonei. De aici vin si similitudinile dintre formatul Cupei Davis si turneele finale de fotbal. Formatul a avut multi contestatari, unul dintre cei mai vehementi fiind australianul Lleyton Hewitt, care numeste acest format unul ridicol.


Structura Cupei Davis pentru 2019

Competitia va avea loc in Madrid, intre 18 si 24 noiembrie 2019, acolo urmand a participa 18 natiuni. Este vorba despre cele 4 semifinaliste din 2018: Croatia, Franta, Spania si SUA, doua natiuni care au primit wild-card: Argentina si Marea Britanie, castigatoare ale Cupei Davis in 2015, respectiv 2016, la care se vor adauga 12 natiuni venite din calificari. Aceste calificari vor avea loc in perioada 1-2 februarie 2019, numarand 12 meciuri.


Meciurile din calificari vor fi organizate de una dintre cele doua oponente din intalnirea respectiva, ca pana acum, de altfel. Intalnirile se vor desfasura pe parcursul a doua zile, interval in care vor avea loc 5 meciuri: patru de simplu si unul de dublu. La fel ca in Fed Cup, in prima zi vor avea loc primele doua meciuri de simplu, pentru ca in a doua zi sa se desfasoare meciul de dublu si celelalte doua meciuri de simplu, fiecare in maxim 3 seturi.


Cele 12 partide din calificarile Cupei Davis (1-2 februarie 2019)

 Brazilia – Belgia (zgura indoor)

Uzbekistan – Serbia (hard indoor)

Australia – Bosnia (hard outdoor)

India – Italia (iarba)

Germania – Ungaria (hard indoor)

Elvetia – Rusia (hard indoor)

Kazahstan – Portugalia (hard indoor)

Cehia – Olanda (hard indoor)

Columbia – Suedia (zgura indoor)

Austria – Chile (zgura indoor)

Slovacia – Canada (zgura indoor)

China – Japonia (hard outdoor)


Opt  intalniri dezechilibrate din cele 12

La casa de pariuri Betano avem afisate cote pentru castigatoarea fiecarui duel din cele 12. Conform acesteia, patru din cele 12 dueluri sunt mai echilibrate. Este vorba despre Kazahstan – Portugalia, Cehia – Olanda, Slovacia – Canada si Columbia – Suedia. Cele mai dezechilibrate intalniri vor avea loc intre Germania si Ungaria, respectiv Elvetia si Rusia.


Alege castigatoarele duelurilor si plaseaza-le pe un singur bilet >>>