Saptamana viitoare Romania va participa la Campionatul European de polo masculin

Editia cu numarul 34 a Campionatului European de polo masculin va alinia la start 16 echipe, printre care si cea a Romaniei. Din cele 4 urne valorice, Romania s-a aflat in cea de-a treia la tragerea la sorti, asta insemnand ca nu pornim favoriti la calificarea din grupe. Cel putin, nu la calificarea directa in sferturi, unde va accede prima clasata din fiecare grupa. Urmatoarele doua clasate din grupa vor disputa un play-off, un fel de optimi de finala.

Nationala noastra a picat in grupa cu favorita turneului

In grupa de calificare Romania a intalnit Malta si Portugalia, primele doua clasate din grupa mergand mai departe. Nu a fost nicio problema pentru poloistii romani in a obtine calificarea, incheind grupa pe primul loc, cu doua victorii din tot atatea meciuri. Pentru noi este Campionatul European cu numarul 24 si al unsprezecelea consecutiv. La precedenta editie, desfasurata in 2018, ne-am clasat pe pozitia a zecea.  

La turneul final, nationala antrenata de sarbul Dejan Stanojevic a picat in grupa cu Serbia, Olanda si Rusia. Sincer, nu credem ca vom avea un avantaj in fata Serbiei doar pentru ca antrenorul nostru este din acea tara. De altfel, la turneul final din urma cu doi ani le-am avut adversare in grupa pe Serbia si Rusia. Atunci am pierdut in fata Serbiei cu 5-11 si in fata Rusiei cu 7-12. 

Primul meci va fi decisiv pentru Romania in vederea calificarii in play-off

Acum Romania va avea onoarea de a deschide acest Campionat European. Astfel, vom intalni Olanda pe 14 ianuarie, incepand cu ora 11:00, intr-un meci pe care, daca il castigam, suntem aproape calificati in play-off. Pe 16 ianuarie Romania va juca impotriva Serbiei, incepand cu ora 14:00. Parcursul in grupe il vom incheia pe 18 ianuarie, la 12:30, cand vom intalni Rusia. 

Nationala de polo feminin a fost la un pas de calificare

Romania participa la Campionatul European de polo masculin, insa cu putina sansa putea participa si la cel feminin, care va incepe pe 12 ianuarie. Este adevarat, Romania a incheiat pe locul 5 din 6 formatii in grupa de calificare. Toate cele 6 echipe au avansat insa la baraj, in mod ciudat, la prima vedere. Acolo am intalnit in dubla mansa Germania. In prima mansa am reusit sa le invingem pe nemtoaice cu 14-13, pentru ca in retur Germania sa invinga cu 10-9. Dupa trei sferturi insa, Romania conducea la doua goluri diferenta. S-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde Germania s-a impus cu 4-2. 

Trei nationale au sanse reale la titlu

Una dintre putinele case online la care gasim pariuri antepost pentru Campionatul European de polo este Betano. Aceasta ii ofera prima sansa la titlu Serbiei, ce are cota 2.8. Ea este urmata de Ungaria (3.00), Croatia (3.5) si Spania (6.00). Serbia este favorita certa la castigarea grupei in care ne aflam, fiind cotata cu 1.05. Rusia are cota 6.00, iar Romania si Olanda au cota 80.0. Cu siguranta zilele viitoare Betano va introduce si oferta pentru fiecare meci in parte.