Reuseste Landa sa castige pana la urma o etapa in Giro?

Etapa a 18-a este ultima considerata de 5 stele din Turul Italiei 2017. Vor fi 137km intre Moena si Ortisei. Pe primele trei catarari se va depasi de fiecare data altitudinea de 2000m. Apoi incepem sa coboram, iar finalul va fi la 1200m. Ultima catarare nu e foarte dificila pe prima parte. Mai exact doar ultimii 3km din totalul de 9km vor fi grei pe o panta medie de peste 9%. Aici e practic ultima sansa de a ataca, insa e posibil sa avem atacuri si pe celelalte catarari sau chiar pe coborarea de pe penultima catarare.

Este greu de zis cine va castiga, mai ales ca intr-o astfel de etapa evadarea are prima sansa. Acolo cu siguranta se va afla Mikel Landa de la Sky care tot incearca sa obtina victoria de etapa. A fost foarte aproape marti in etapa regina. Cum si azi e o etapa la fel de grea ma astept sa incerce iarasi, mai ales ca de data aceasta finalul in catarare il avantajeaza.

Landa castiga etapa 18 @ 2,90 unibet

Un alt scenariu ar fi ca echipele favoritilor sa nu lase evadarea sa reuseasca, iar atunci victoria se va da intre ei. Pe Quintana nu prea il avantajeaza traseul, Nibali e greu de crezut ca va mai fi lasat iar pe catarare nu a aratat prea grozav. Asa ca voi paria pe un alt ciclist care a aratat o forma buna pe catarari, Ilnur Zakarin. El are si sprint bun, plus ca poate fi lasat sa atace de catre primii trei clasati deoarece are o intarziere care nu le ameninta neaparat pozitia pe podium.

Zakarin castga etapa 18 @ 15,5 netbet

Zakarin v Pozzovivo > 1 @ 1,66 netbet

- Zakarin asa cum am zis mai sus a aratat o forma foarte buna pe catarari si cu siguranta isi doreste sa mai urce in clasament. Finalul e unul bun pentru el care are si sprint bun. De cealalta parte Pozzovivo poate ar prefera niste pante mai ridicate ca sa atace. Asa pe o catarare rulabila cum e cea de la final va fi greu sa faca fata celorlalti favoriti

Nibali v Dumoulin > 1 @ 1,60 unibet
- Tom Dumoulin inca are tricoul roz, insa a aratat semne de slabiciune acum doua zile. E drept ca a pierdut timp mai mult din cauza nevoilor fiziologige, insa oricum nu il vad prea bine azi. Nibali in schimb trebuie sa atace daca mai vrea sa castige Turul Italiei. Ar putea incerca un atac inca de pe coborarea dinaintea ultimei catarari. Plus ca e o catarare pe care nu ar trebui sa aiba probleme. Maine in schimb nu-l vad prea bine in fata lui Quintana pe catararea finala.