Regulament pariuri sportive Fortuna

Dupa cum stim, casa Fortuna o intalnim atat online, cat si offline prin intermediul sucursalelor. Intalnim cateva case online ce dispun si de sucursale, care nu afiseaza un regulament al pariurilor pe site-ul lor. Din fericire, nu este si cazul celor de la Fortuna, iar acest aspect, desi poate parea unul lipsit de importanta, are rolul de a oferi incredere pariorilor mai precauti, care doresc sa cunoasca toate detaliile inainte de a se inregistra la o casa pariuri online.
 
Multe dintre enunturile relatate in regulamentul tuturor caselor de pariuri, nu doar al celor de la Fortuna, sunt cunoscute de toti pariorii. Anumite aspecte se pot referi insa la validarea unui pariu care se judeca diferit de la o casa online la alta. De asemenea, se pot intalni si cazuri in care rezultatul unui pariu poate fi destul de greu de interpretat.
 
La Fortuna sporturile sunt ordonate alfabetic cand vine vorba despre afisarea regulamentului, doar ca ordinea este cea conform pronuntiei sportului in limba engleza, detaliu ce nu ar trebui sa ne incurce prea tare. In cele ce urmeaza vom incerca sa evidentiem regulile cu adevarat importante pentru diverse sporturi.
 
 

1. Fotbal


Vom incepe, evident, cu cel mai popular si mai televizat sport din Romania si anume fotbalul, care are parte de cele mai multe reguli, lucru firesc, de altfel, avand in vedere numarul foarte mare de optiuni avute de un meci.
 
Am dori sa incepem cu o regula ce vizeaza cornerele, pe care s-ar putea ca nu toata lumea sa o stie, regula care spune ca minutul cornerului va fi decis in momentul in care acesta a fost batut, ci nu acordat. Astfel, se evita aparitia unor situatii conflictuale, in care ar trebui  sa se execute o lovitura de la colt, insa intre timp arbitrul fluiera finalul reprizei. De punctat ca minutul 33:01, spre exemplu, se considera, minutul 34, la fel ca minutul 34:00.
 
O regula care se aplica foarte rar la meciurile de fotbal, insa care merita punctata, spune ca toate pariurile incheiate sunt valabile in cazul in care partida este abandonata dupa marcarea primului gol. Daca, in schimb, nu se va marca pana in momentul abandonului, toate pariurile acceptate pentru perioadele de timp ce au fost finalizate vor fi considerate pierdute, indiferent de rezultatul de pe teren. Daca pariul nu a fost finalizat pana la abandonarea meciului, acesta va fi anulat.
 
Pentru pariurile Scorecast, care vizeaza atat scorul corect, cat si primul marcator, in cazul in care jucatorul respectiv nu a intrat pe teren inainte de marcarea primului gol, miza se va ajusta (se transfera miza corespunzatoare primului marcator la cea pentru scor corect). Daca prima reusita este un autogol, pariul va fi decis in baza scorului corect si a urmatorului marcator. Daca nu mai exista niciun marcator, miza corespunzatoare marcatorului va fi transferata la scorul corect. In cazul unui pariu Wincast, care implica prezicerea scorului corect, dar si a unui jucator care sa marcheze oricand in meci, acel jucator trebuie sa fie titular, in caz contrar pariul pe jucator fiind transferat la cel pe scor corect.
 
In cazul meciurilor amanate, daca partida nu se reia in urmatoarele 24 ore pariurile raman valabile. In caz contrar, mizele pentru acele pariuri vor fi rambursate. De asemenea, toate pariurile pe cornere si cartonase vor fi nule, iar miza rambursata. Asta doar daca pariul nu a fost decis pana la abandonarea meciului. Multi-cornerele reprezinta numarul cornerelor din prima repriza multiplicat cu (X) numarul cornerelor din repriza secunda.
 
In ceea ce priveste numarul de cartonase, pentru tipul de pariu peste/sub fiecare cartonas aratat este numarat ca unul singur, indiferent de culoare. Cat despre calculul punctelor de avertisment, un cartonas galben constituie un punct, iar unul rosu doua puncte. Daca unui jucator i se vor acorda doua cartonase galbene, totalul punctelor de avertisment pentru acesta va fi 3.
 

2. Tenis


Probabil cea mai importanta regula la tenis spune ca in cazul in care un jucator abandoneaza sau daca, din orice motive, meciul nu este dus la bun sfarsit, toate pariurile plasate pe acel meci sunt nule, indiferent de tipul de pariu pe care ai mizat.
 

3. Baschet


In cazul in care un meci nu se termina la egalitate, insa se joaca prelungiri in vederea calificarii, evenimentele vor fi validate in functie de rezultatul obtinut la sfarsitul timpului regulamentar de joc. De asemenea, prelungirile nu vor fi luate in considerare in ceea ce priveste rezultatul pauza/final.
 

4. Box/MMA


In cazul in care un meci se incheie la egalitate si nu au fost listate cote pentru egal, toate pariurile vor fi nule (iar miza rambursata). Descalificarea unui jucator va fi considerata ca infrangere prin knock-out. In cazul in care o lupta a fost amanata, pariurile vor fi valabile timp de 30 zile. In cazul in care pariezi pe optiunea peste/sub runde, X.5 va insemna 1 minut pentru o runda de doua minute, 1 minut si 30 secunde pentru o runda de 3 minute si doua minute si 30 secunde pentru o runda de 5 minute.
 

5. Curse de caini


Daca ai selectat Each Way, in cazul in care vor fi intre 2 si 4 participanti vei castiga doar in cazul in care cel pe care l-ai selectat va termina primul. In cazul in care vor fi 5-6 participanti, cota se va imparti la 4 daca selectia ta va termina pe una din primele doua pozitii. Un pariu Forecast (F/C) necesita nominalizarea primului si celui de-al doilea clasat in ordine corecta. In schimb, un pariu Tricast necesita sa alegi primii 3 caini care termina in ordinea corecta.
 

6. Hochei pe gheata


Prelungirile sunt luate in considerare pentru toate tipurile de pariuri daca nu se mentioneaza altfel.
 

7. Sporturi cu motor


Pentru ca pariurile head2head sa fie valabile ambii piloti trebuie sa incheie cursa.  Daca niciun pilot nu termina cursa, castigator va fi cel care a efectuat cele mai multe tururi.
 

8. Rugby


Pariurile pe marcatori se refera la marcatorul unui eseu, nu a unei lovituri de pedeapsa, a uneia libere sau a unui drop-goal.
 

9. Curse de cai


Daca ai selectat Each Way, in cazul in care vor fi intre 2 si 4 participanti vei castiga doar in cazul in care cel pe care l-ai selectat va termina primul. In cazul in care vor fi 5-7 participanti, cota se va imparti la 4 daca selectia ta va termina pe una din primele doua pozitii. Daca vor fi 8-11 participanti cota se va imparti la 5 daca selectia ta va termina pe una din primele 3 pozitii, daca vor fi 12-15 participanti cota se va imparti la 4 daca selectia ta va termina pe una din primele 3 pozitii. Asta la cursele cu handicap, fiindca la cele fara handicap cota se va imparti la 5. In fine, daca avem minim 16 participanti cota se va imparti la 4 daca selectia ta va termina pe una din primele 4 pozitii in cazul unei curse cu handicap, pentru una fara handicap cota impartindu-se la 5 daca selectia se claseaza pe una din primele 3 pozitii.
 

Frunzareste regulamentul inainte de a plasa pariuri la Fortuna