Programul sferturilor in Europa Conference League: favoriti, cote, ponturi

La Nyon s-au tras la sorţi meciurile sferturile de finală ale Europa Conference League, a treia competiţie inter-cluburi ca valoare, după Liga Campionilor şi Europa League.

Europa Conference League nu este la fel de puternică, însă ofera o şansă de afirmare echipelor mai mici care nu se pot bate cu granzii bătrânului continent.

Conform casei de pariuri Conticazino, echipa West Ham United este favorita bookmakerilor de a câştiga trofeul, având o cotă de 3.40. Londonezii sunt urmaţi de ACF Fiorentina şi OGC Nice, care au cota 4.50, AZ Alkmaar cu o cotă de 5.00, KAA Gent, cu o cotă de 13.00, RSC Anderlecht 15.00, Lech Poznań 19.00 şi FC Basel 21.00.

În optimile de finală "The Hammers" au trecut de AEK Larnaca, "Viola" de Sivasspor Kulübü, "Les Aiglons" de Sheriff Tiraspol, "Kaaskoppen" de Lazio Roma, "De Buffalo's" de İstanbul Başakşehir, "Purple & White" de Villarreal CF, "Kolejorz" de Djurgårdens IF şi "RotBlau" de Slovan Bratislava.

În semifinale, West Ham United ar putea juca cu RSC Anderlecht, cu care s-a ma aflat în aceeaşi grupă în acest sezon, alături de Silkeborg IF şi Fotbal Club FCSB. Finala Europa Conference League va avea loc pe 7 iunie la Praga, pe stadionul "Eden Arena". La ediţia inaugurală, AS Roma a învins-o în finala de la Tirana pe Feyenoord Rotterdam cu scorul de 1-0.

Iată programul meciurilor din fazele următoare ale Europa Conference League

Sferturi de finală (13 aprilie - turul şi 20 aprilie - returul)

KAA Gent

West Ham United

3.30 3.30 2.06

Lech Poznań

ACF Fiorentina

3.70 3.30 1.93

RSC Anderlecht

AZ Alkmaar

2.50 3.20 2.63

FC Basel

OGC Nice

3.30 3.20 2.09

Semifinale (turul 11 mai, returul 18 mai)

Lech Poznań/ACF Fiorentina - FC Basel/OGC Nice

KAA Gent/West Ham United - RSC Anderlecht/AZ Alkmaar