Preview Campionatul Mondial de handbal masculin

Editia cu numarul  25 a Campionatului Mondial de handbal masculin, gazduita de Franta, va incepe maine, 11 ianuarie.
 
Campioana din urma cu doi ani este chiar Franta, care a invins in finala surpriza turneului, Qatar, tara gazda de atunci. La acel turneu final Qatar a fost ajutata consistent de arbitri, insa acum ne indoim ca se va mai intampla asta. In afara de Franta si Qatar, calificate automat la acest Campionat Mondial, au mai obtinut calificarea 22 echipe. Din pacate printre ele nu se afla si Romania, care a pierdut dramatic calificarea in play-off. ‘’Tricolorii’’ au pierdut meciul din deplasare cu Austria la 3 goluri diferenta, pe teren propriu impunandu-se tot la 3 goluri, insa austriecii au marcat mai mult in deplasare, astfel obtinand calificarea in play-off, nu insa si la turneul final.

(wordpress)
 
Niciuna dintre cele 24 natiuni prezente la acest Campionat Mondial de handbal nu este debutanta. In schimb, Bahrain se afla abia pentru a doua oara la un asemenea turneu final. De partea cealalta, Germania si Suedia au cele mai multe participari la un Campionat Mondial: 23 la numar. Meciul de deschidere al acestui turneu final, singurul din 11 ianuarie, va avea loc intre Franta si Brazilia. In afara celor doua, in grupa A se afla Polonia, Rusia, Japonia si Norvegia. Primele 4 echipe din aceasta grupa se vor califica in optimi, acolo unde se vor duela cu primele 4 formatii din grupa B, care se vor alege dintre Spania, Slovenia, Macedonia, Islanda, Tunisia si Angola. In grupa C le vom vedea la lucru pe Germania, Croatia, Belarus, Ungaria, Chile si Arabia Saudita. In optimi primele 4 clasate aici se vor duela cu 4 echipe din grupa D, ele alegandu-se dintre Qatar, Danemarca, Suedia, Egipt, Bahrain si Argentina. Optimile de finala vor avea loc pe 21 si 22 ianuarie, sferturile pe 24 ianuarie, semifinalele pe 26 si 27 ianuarie, finala mica pe 28 ianuarie, iar finala mare pe 29 ianuarie.
 
Franta a cucerit de 5 ori Campionatul Mondial de handbal avorite, prima data in 1995. A doua oara a facut-o in 2001 pe teren propriu, pentru ca urmatoarele 3 titluri sa vina in ultimele 4 editii. Franta, Suedia si Romania in doua randuri sunt singurele formatii care s-au impus in doua editii consecutive ale Campionatului Mondial. Acum francezii au sansa de a o face inca o data, plecand favoriti la titlu. Casa de pariuri Maxbet (click aici pentru recenzie) ofera cota 2.1 pentru ca Franta sa cucereasca titlul mondial. Ea este urmata de Danemarca (5.00), Spania (6.5) si Germania (7.00).

Nu este insa singurul pariu antepost pe care il veti gasi la aceasta casa pariuri online. Patru dintre cele peste 10 astfel de pariuri se refera la castigatoarea grupei. Astfel, Franta este mare favorita la castigarea grupei A, avand cota 1.125. Ea este urmata de Norvegia (9.00), care nu s-a calificat propriu-zis la aceasta editie, insa a primit un wildcard. In grupa B Spania (1.28) este favorita, urmata de Slovenia (5.00). Grupa C pare sa fie cea mai stransa in privinta ocuparii primei pozitii, cota Germaniei fiind 1.9, iar cea a Croatiei 2.05. In fine, prima sansa la castigarea grupei D o are Danemarca, fiind cotata cu 1.2. Ea este urmata de Suedia si Qatar, ambele cu o cota de 8.00. Partea buna este ca aceste pariuri, insa si altele pot fi combinate pe bilet.
 
De asemenea, la Maxbet putem plasa pariuri referitoare la etapa eliminarii a 7 dintre cele 24 formatii. Astfel, Qatar, Ungaria, Croatia si Germania sunt ‘’favorite’’’la a parasi Campionatul Mondial de handbal masculin in saisprezecimi, Danemarca si Spania in semifinale, iar Franta la castigarea trofeului.
 
Pariuri antepost ce nu pot fi combinate pe bilet ne provoaca sa anticipam care dintre cele doua echipe alese de Maxbet se va clasa mai sus. Spre exemplu, ni se pare o alegere buna ca Rusia sa termine in fata Ungariei, asta desi rusii au cota 2.2, iar ungurii 1.6. Un alt pariu ne propune sa anticipam ce echipa va castiga President’s Cup, sau, cu alte cuvinte, care va fi pe locul 17. Favorita la aceasta pozitie este Polonia (5.00), urmata de Brazilia (6.5), Rusia (7.00), Tunisia (7.5) si Egipt. Avem posibilitatea, de asemenea, de a indica echipa din Asia, Africa, dar si America de Sud care va ocupa cea mai buna pozitie la final.
 
Feat.: wikipedia