Ponturi Italia: Fiorentina - Verona

Duminică după-amiază, Fiorentina va întâlni Verona în cadrul etapei a 22-a a primei ligi din Italia într-un meci care aparent dă o favorită clară - gazdele. Din păcate, forma ambelor echipa fac rezultatul să fie atât de impredictibil, încât singura certitudine ar putea fi că una dintre echipe va greși mai mult decât cealaltă.Fiorentina se află într-o formă destul de slabă cu două înfrângeri și două egaluri în ultimele patru meciuri, marcând în doar trei dintre acestea, un lucru care ar putea asigura dorința de luptă în cadrul jocului. De asemenea, violeții au reușit să marcheze în aproape toate meciurile oficiale de pe teren propriu din acest sezon, excepție făcând o remiză nulă cu Genoa. Echipa se află pe locul 11, relativ aproape de zona europeană, cu 28 de puncte la șase puncte de ultima poziție calificabilă, ocupată de Sampdoria; deci ar exista o miză pe termen mediu și lung care ar putea fi atinsă matematic.


Verona au o situație mai complicată, atât în clasament, cât și forma de joc, deoarece au înregistrat o serie de patru înfrângeri consecutive și un singur gol marcat în acest interval. Paradoxul vine că acest șir de rezultate vine după o victorie cu 3-0 în decembrie cu AC Milan. Veronezii se află pe locul 19, în zona retrogradabilă, cu 13 puncte, dar la fel ca și Fiorentina, distanța față de potențiala salvare nu e imposibilă; ultima poziție care asigură salvarea e tot la șase puncte și este ocupată de Crotone.


Partea cea mai interesantă e că în ultimele întâlniri dintre cele două adversare de duminică a adus cu sine rezultate interesante: Verona a marcat de fiecare dată în trei meciuri pe terenul Fiorentinei, iar când violeții au câștigat (fie acasă, fie în deplasare), meciul a consemnat cel puțin trei goluri în meci (în patru din cazuri). Pronosticul final e unul clar: ambele echipe marchează și se vor marca peste 2.5 goluri în meci - cota 2.20 @ FORTUNA


Sursa foto: www.zimbio.com