Pontul Zilei - 23 August 2018

Expertul Legalbet, IulianGGMU, va recomanda Pontul Zilei de joi, 23 August, meciul tur din play-off-ul Europa League, Rapid Viena - FCSB.


► Rapid Viena - Fotbal Club FCSB (ora 21:15)


Rapid Viena este echipa care mie imi place cel mai mult din fotbalul austriac si nu pentru ca obtine rezultate notabile, n-a mai luat campionatul de o buna bucata de vreme, dar jocul pe care il practica se potriveste foarte bine zicalei conform careia “fotbalul se joaca pe goluri”. A aratat acest lucru si in singurul tur de calificare pe care l-a jucat pana acum, reusind sa revina de la 1-2, contra lui Slovan Bratislava, pentru ca in meciul retur sa se impuna cu 4-0, profitand si de avantajul de a juca pe teren propriu. De asemenea, “Allianz Stadion” este locul unde Rapid Viena s-a miscat bine in acest sezon, pe langa faptul ca n-a fost invinsa, a dispus de adversara din turul anterior cu 4-0, Christoph Krasmullner a fost atunci omul de gol, reusind sa inscrie de trei ori. Cu el titular, Rapid Viena a suferit un nou esec in campionat, 1-2 cu LASK Linz, insa, efortul depus in cupele europene si faptul ca joaca in 3 in 3 zile si-a pus amprenta, coroborat si cu faptul ca joaca in deplasare.


Indraznesc sa spun ca FCSB actual reprezinta Harlem Gnohere, atacantul francez este omul care a scos echipa lui Nicolae Dica din multe probleme, asa cum a fost cazul si in turul anterior. Vicecampioana Romaniei n-a avut emotii in turul al doilea din Europa League, competitie unde a dispus cu 6-0 la general de catre Rudar. Eddy a fost omul care a adus calificarea “ros-albastrilor” in play-off-ul Europa League, prin cele doua goluri pe care le-a reusit in victoria cu 2-1 contra croatilor de la Hajduk Split. Acelasi jucator a punctat din nou si in ultima partida din Liga 1 Betano, FCSB trecand cu 2-0 de Sepsi si Harlem a ajuns la sapte goluri in ultimele sapte confruntari, indiferent ca vorbim despre cele din campionatul intern sau cupele europene.


Usor favorita la agentiile de pariuri, Rapid Viena nu cred ca este genul de echipa capabila sa domine suficient FCSB pentru a se impune la pas. Pe de alta parte, asa cum am mentionat anterior, imi place ca formatia austriaca nu este genul care sa refuze jocul si astfel, cred ca poate tine pasul cu ritmul pe care l-a impus pana acum in cupele europene si la final de partida sa vedem cel putin trei modificari de scor.