Patru jucatori de top lipsesc din sferturile Cupei Davis

Peste cateva ore, mai precis la 05:00, va debuta primul sfert de finala al Cupei Davis dintre Australia si SUA. Celelalte trei isi vor desfasura primul meci dupa ora 14:30.
 
In afara de Australia si SUA, in sferturi Belgia o va intalni pe Italia, Franta pe Marea Britanie, iar Serbia pe Spania. Din pacate, nu vom putea vedea prea multe dueluri tari aici si asta fiindca nu mai putin de patru jucatori  de top lipsesc din sferturile Cupei  Davis. Este vorba despre francezii Tsonga si Monfils, britanicul Andy Murray si spaniolul Rafael Nadal. La acestia se adauga si francezul Richard Gasquet.
 


Franta – Marea Britanie


Chiar daca Franta are atat de multi absenti, aceasta porneste in continuare favorita in duelul cu Marea Britanie. Reprezentantii Frantei la simplu sunt Lucas Pouille si Jeremy Chardy, ocupantii locurilor 17 si 68, in vreme ce la dublu vor evolua Nicolas Mahut si Julien Benneteau, clasati pe 5, respectiv 25. Marea Britanie va fi reprezentata la simplu de Daniel Evans (44) si Kyle Edmund (47), la dublu evoluand Jamie Murray (8) si Dominic Inglot (44).
 
Duelul se va desfasura pe zgura, suprafata pe care in 2016 Lucas Pouille a avut un bilant de 10 victorii si 5 infrangeri, iar Jeremy Chardy de 7 victorii si tot atatea infrangeri. De cealalta parte, Daniel Evans nu a jucat niciodata pe  zgura in ultimii 3 ani, in vreme ce Kyle Edmund are 3 victorii din 7 partide in turneele ATP din 2016 pe aceasta suprafata. Edmund si Pouille se intalneau chiar in prima saptamana din acest an, francezul abandonand in setul al doilea. In rest nu s-au inregistrat intalniri directe intre cei doi reprezentanti ai celor doua tari.
 

Australia – SUA


Duelul dintre Australia si SUA este unul echilibrat, care programeaza inca din prima zi un duel demn de urmarit, Nick Kyrgios (16) intalnindu-l pe John Isner (23). Acesta va fi al doilea meci din ziua I, primul avandu-i ca protagonisti pe Jordan Thompson (79) si Jack Sock (15). Sambata sunt programate  a se intalni perechile Sam Groth (51)/John Peers (2) si Steve Johnson (75)/Sam Querrey (60), in vreme ce duminica Kyrgios il va intalni pe Sock, iar Thompson pe Isner.
 
Duelul dintre Australia si SUA va avea loc pe hard outdoor, acolo unde in 2016 Kyrgios a avut 21 victorii din 30 meciuri, Jordan Thompson doua victorii din 8 meciuri, John Isner 15 succese din 25 partide, iar Jack Sock 18 succese din 28 partide. In 2017 insa, Isner joaca destul de prost pe hard, iar Sock surprinzator de bine, obtinand 17 victorii in 21 partide, castigand doua turnee. Kyrgios si Isner s-au intalnit de doua ori pe hard, in 2015 invingand americanul, pentru ca australianul sa se impuna in finala de anul trecut de la Atlanta, ambele intalniri fiind castigate in minimum de seturi. Kyrgios si Sock s-au intalnit o singura data, insa pe zgura. Thompson nu a intalnit niciunul dintre cei doi americani.
 

Italia – Belgia


In acest duel belgienii pleaca favoriti, la simplu acestia avandu-i pe Steve Darcis (53) si David Goffin (14), iar la dublu perechea Bemelmans (137)/De Loore (199). De partea cealalta, italienii ii vor avea pe Paolo Lorenzi (38) si Andreas Seppi (76) la simplu, dublul fiind format din perechea Giannessi (289)/Bolleli (345).
 
Intalnirea va avea loc in sala, pe hard, acolo unde Darcis are 3 victorii din 5 partide in acest an, iar Goffin 7 victorii din 9 meciuri. Cat despre italieni, Lorenzi nu a jucat in acest an, in 2016 obtinand 5 victorii din 9 meciuri, pe cand Seppi are o victorie si o infrangere in 2017, anul trecut castigand 3 meciuri din 9 pe aceasta suprafata. Darcis si Lorenzi s-au intalnit in sala in urma cu doi ani, italianul impunandu-se in 3 seturi, dupa ce pe primul il ceda cu 1-6. Darcis si Seppi s-au intalnit in sala chiar in luna februarie a acestui an, belgianul castigand in minimum de seturi. Cei doi s-au intalnit in 2017 si la Australian Open, Seppi impunandu-se in 4 seturi. Goffin il intalnea pe Seppi in sala in urma cu doi ani, belgianul impunandu-se in 3 seturi, dupa ce il cedase pe primul. Goffin si Lorenzi se duelau in 2014, insa pe zgura.
 

Serbia – Spania


Novak Djokovic s-a refacut pe ultima suta de metri pentru acest duel din Cupa Davis cu Spania, lucru care ar putea cantari enorm in favoarea sarbilor. In afara lui Djokovic, acestia il mai au la simplu pe Viktor Troicki (39), pe cand la dublu au perechea formata din Nenad Zimonjic (57) si Dusan Lajovic (215), cu specificatia ca Zimonjic are 40 ani.  De cealalta parte spaniolii ii au la simplu, in absenta lui Rafa Nadal, pe Pablo Carreno Busta (19) si pe Albert Ramos-Vinolas (24), pe cand la dublu ii au pe Marc Lopez (16) si Jaume Munar (409). Asta  pe hartie, fiindca la ora meciului este posibil sa il vedem pe Carreno Busta, ocupantul locului 19 si la dublu.
 
Intalnirea va avea loc pe hard, in sala, acolo unde Djokovic a obtinut 6 victorii din 8 meciuri anul trecut, Troicki doua victorii si tot atatea infrangeri in acest an, Carreno Busta 7 victorii din 9 meciuri in 2016, iar Ramos-Vinolas 4 victorii si tot atatea infrangeri tot anul trecut. Djokovic are 3 victorii din tot atatea posibile in fata celor doi spanioli, niciuna insa in sala, in vreme ce Troicki nu i-a intalnit nici pe Carreno Busta, nici pe Ramos-Vinolas.
 

Ce spun casele de pariuri?


Casa de pariuri Betano ne provoaca sa anticipam toate cele 4 semifinaliste ale Cupei Davis. Cel mai echilibrat duel il reprezinta cel dintre Australia si SUA, australienii avand cota 2.12 la victorie, iar americanii cota 1.7. Celelalte 3 dueluri au favorite clare. Este vorba despre Belgia, Franta si Serbia, insa o potentiala surpriza, in opinia noastra, ar veni de la Spania. Chiar daca Djokovic va castiga ambele partide la simplu, lucru care nu poate fi dat ca sigur, spaniolii au sanse mari de a se impune in celelalte 3 partide.
 
De asemenea, Betano ne prezinta si cotele pentru favoritii castigarii Salatierei de Argint. Favoriti principali sunt atat francezii, cat si sarbii, care au cota 4.25. Ei sunt urmati de spanioli (4.25), americani (4.5), australieni (7.5) si britanici (8.00).
 
Inscrie-te aici pentru a paria pe toate cele 4 sferturi de finala ale Cupei Davis >>