Patru echipe romanesti vor evolua astazi in competitiile europene de baschet

Patru echipe vor evolua astazi in competitiile europene de baschet, in ambele avand reprezentanti. Astfel, in Basketball Champions League (BCL) va evolua CSM Oradea, campioana sezonului trecut in Divizia A, in vreme ce in FIBA Europe Cup avem nu mai putin de 3 echipe. Este vorba despre BC Mures, Steaua CSM EximBank si U. BT Cluj-Napoca. Toate cele 4 echipe masculine vor evolua astazi: CSM Oradea, BC Mures si Steaua EximBank incepand cu ora 19:00, U. Cluj Napoca incepand cu ora 20:30.
 
In BCL, oradenii ii vor intalni pe teren propriu in prima runda pe turcii de la Pinar Karsiyaka, meciul fiind transmis de Digisport 2 si Dolcesport 2. Reprezentanta noastra se afla in grupa cu 7 echipe, in afara de Pinar Karsiyaka urmand sa le aiba adversare pe Umana Venezia, Avtodor Saratov, Maccabi Rand Media, Khimik, Le Mans si Kataja. Primele 4 formatii din grupa se vor califica mai departe in BCL, fie in optimi, fie in play-off, a cincea ducandu-se ori in play-offul BCL, ori in FIBA Europe Cup. In competitia in care avem 3 echipe romanesti se vor mai duce si formatiile de pe locurile 6 si 7, in vreme ce echipa de pe ultimul loc va fi eliminata.
 
Sursa: totalbaschet.ro

Conform casei de pariuri Unibet (click aici pentru recenzie) oradenii pornesc cu a doua sansa, avand cota 2.8 la victorie. Aceasta casa online dispune de o oferta foarte bogata in BCL, avand aproximativ 80 pariuri pentru fiecare meci. Printre aceste pariuri enumeram: handicap asiatic (incluzand prelungirile), total puncte (incluzand prelungirile), total puncte gazde, total puncte oaspeti, castigatoarea fiecarui sfert, rezultatul la pauza etc.
 
Sursa: FIBA.com

In ceea ce priveste FIBA Europe Cup majoritatea caselor de pariuri online nu dispune de o oferta bogata, insa nu si casa online Betano (click aici pentru recenzie), care ofera 46 sau 47 cote pariuri pentru fiecare meci. Aici toate cele 3 formatii romanesti pleaca favorite. Cea mai grea partida o are Steaua, care va juca in deplasare cu slovacii de la Prievidza. Cota ca aceasta sa castige este 1.73. In schimb, atat BC Mures, cat si U. BT Cluj-Napoca pornesc favorite clare, ambele jucand pe teren propriu. Muresenii ii vor intalni pe estonii de la Talinna Kalev, cota la victorie fiind 1.11, in vreme ce clujenii vor juca impotriva kosovarilor KB Peja, cota la victorie fiind 1.03.
 
Sursa: Globalsports.ro

Steaua se afla in grupa cu Lukoil Academic (Bulgaria), Bnei Herzliya (Israel) si Prievidza (Slovacia), U.Cluj-Napoca ii are ca adversari pe Gaziantep (Turcia), Peja (Kosovo) si Petrolina AEK Larnaca (Cipru). Grupa celor de la BC Mures este formata din doar 3 echipe, adversarii muresenilor fiind Talinna Kalev (Estonia) si Siaulai (Lituania). Din fiecare grupa primele doua clasate vor merge in runda a doua, a treia echipa putandu-se c alifica si ea, in functie de punctaj. Runda a doua va debuta la jumatatea lunii decembrie. Sezonul trecut am avut-o doar pe Energia Targu-Jiu in FIBA Europe Cup, aceasta trecand de runda a doua, eliminata fiind in optimi de ucrainienii de la Khimik.