Patricio Heras, suspendat pentru trucare de meciuri

Tenismenul argentinian Patricio Heras, locul 306 ATP, a fost suspendat de ITF, fiind acuzat de trucare de meciuri. Sud-americanul nu va mai putea participa la turnee, urmând ca ITF să-i stabliească pedeapsa ulterior.


Patricio Heras, blat la turneul de la Barranquilla


Patricio Heras, în vârstă de 29 ani, a fost găsit vinovat de aranjarea unui meci la turneul challenger de la Barranquilla, care a avut loc în Colombia, în luna septembrie din 2015, a anunţat TIU (Tennis Integrity Unit). Jucătorul din Argentina mai este aczuat că nu a raportat tentative de corupţie în august şi septembrie 2015. El nu mai poate participa la turnee, urmând ca ITF să-i stabliească pedeapsa ulterior. Cea mai bună clasare din carieră a lui Patricio Heras a fost numărul 269 mondial.


Patricio Heras, suspendat din toate competiţiile sportive


Conform Reuters, cazul a fost investigat de către ofițerul independent de consultare anti-corupție (AHO) Jane Mulcahy QC, la o audiere care a avut loc la Londra, la data de 6 aprilie a acestui an. "Fiind găsit vinovat la acuzațiile aduse, Patricio Heras va fi sancționat la o dată viitoare care va fi stabilită de AHO Mulcahy. Până atunci și cu efect imediat, lui Patricio Heras nu i se va mai permite să concureze sau să participe la orice evenimente organizate sau recunoscute de organele de conducere ale sportului", a fost declarația oficială dată de Tennis Integrity Unit.


Federico Coria şi Nicolas Kicker, găsiţi vinovaţi şi ei


Alţi doi jucători de tenis argentinieni, Federico Coria şi Nicolas Kicker, au fost găsiţi vinovaţi de încălcarea Programului antiocorupţie în tenis. Coria a fost suspendat opt luni, pentru că nu a raportat o tentativă de corupţie, iar Kicker şase ani, pentru aranjare de meciuri.