Pariurile la inceput de sezon pot fi foarte inselatoare, cel mai intelept lucru fiind sa le eviti

Multi pariori abia asteapta sa se incheie pauza competitionala si sa inceapa un nou sezon pentru a putea plasa pariuri pe campionatele lor favorite, care le-au adus profit sezonul trecut. Aici nu ne referim doar la fotbal, ci la orice sport, mai ales la cele de echipa. 

Doar ca pariorii profesionisti recomanda sa fie tratat cu mare prudenta startul de sezon din punct de vedere al pariurilor. Sau, si mai bine, daca te poti abtine ar fi indicat sa nu pariezi deloc pe startul sezonului. In schimb, poti paria pe alte competitii care se afla pe undeva  la mijlocul sezonului sau undeva spre sfarsitul lui. Desi, drept sa spunem, ar fi trebuit tratata cu oarecare rezerve si parierea pe meciuri in finalul sezonului, insa asta este o alta discutie. 

De ce nu ar trebui sa pariem la startul unui sezon?

Probabil ai vazut/auzit si tu de-a lungul ultimilor ani partide, in special de fotbal, la inceput de sezon in care echipa pe care toata lumea o vedea favorita dezamagea. Asta se intampla mai ales in campionatele mari, unde evolueaza jucatori de top. Asta inseamna ca nu au probleme cu banii, ca sa spunem asa, in timpul pauzei competitionale relaxandu-se mai mult decat este cazul. De asemenea, au fost cazuri in care jucatori au venit la antrenamente din pauza competitionala cu destule kilograme in plus. Totodata, am auzit de jucatori ce si-au prelungit vacanta mai mult decat e cazul, venind la echipa cu doar cateva zile inainte de primul meci oficial. Iar daca se afla intr-una din aceste situatii dureaza un timp pana ce revin la forma care i-a consacrat.

Cel mai frecvent intalnite situatii pentru care echipa nu se regaseste in primele etape de campionat sunt insa cele conform carora in pauza competitionala au avut loc multe transferuri la echipa. Va dura, astfel, un timp pana ce jucatorii vor fi „pe aceeasi lungime de unda”. Asta mai ales daca vorbim despre jucatori cu personalitate puternica, acestia obisnuindu-se greu cu ideea de a trebui sa joace un alt tip de fotbal decat la precedentul club.

Dificultati pentru favorite in a se impune la inceput de sezon

Deja in acest start de sezon am avut parte de cateva surprize in campionatele de top, aici incluzand si remizele. Cu siguranta multi bani s-au dus “pe apa sambetei” din cauza unor astfel de pariuri. Surprize in primele 5 etape ale campionatelor de top s-au petrecut si in precedentele sezoane si chiar destul de multe. Cand spunem surprize ne referim la outsidere cu o cota de 4.00 sau mai mare care au castigat. Am luat in calcul primele 5 etape deoarece incepand cu etapa a sasea ar trebui sa se regleze automatismele la echipa, jucatorii sa se gaseasca mai usor in teren, iar lucrurile sa revina pe fagasul normal. 

Astfel, in urma cu 3 sezoane Premier League numara 5 surprize in primele 5 etape, in urma cu doua sezoane outsiderele care aveau cel putin cota 4.00 la victorie se impuneau tot de 5 ori, avand loc insa si multe remize smulse de outsidere. In fine, sezonul trecut favoritele au inceput sezonul ceva mai pregatite, outsiderele reusind sa invinga de 3 ori in primele 5 runde.

In sezonul 2016-2017 de Ligue 1 aveau loc 6 surprize in primele 5 etape, in 2017-2018 se petreceau 5 surprize, in vreme ce editia trecuta in nu mai putin de 8 ocazii formatia ce avea o cota mai mare la victorie obtinea cele 3 puncte.

In Bundesliga (Germania) jucatorii par sa nu faca excese in concediu, respectiv sa se obisnuiasca din nou cu stilul de joc. Asta s-a intamplat cel putin in editia 2016-2017, cand avea loc o singura surpriza in primele 5 etape.  In urma cu doua editii se petreceau 4 surprize, in vreme ce sezonul trecut aveau loc tot 4 rezultate in care outsidera a obtinut toate cele 3 puncte. 

In editia 2016-2017 de Serie A au avut loc 3 surprize in primele 5 etape, sezonul urmator s-au petrecut doua surprize, in vreme ce editia trecuta formatiile care aveau cota peste 4.00 la victorie au invins de 6 ori.

In fine, La Liga a avut parte de 5 surprize in primele 5 etape ale sezonului 2016-2017, in editia urmatoare petrecandu-se 3 victorii ale echipelor cu o cota mai mare de 4.00 la victorie, avand loc insa si multe remize neasteptate. Sezonul trecut de La Liga a vazut 6 victorii ale outsiderelor, dar si multe remize surprinzatoare. 

Axeaza-te pe pariuri favorabile outsiderei in startul unui sezon

In general, echipele mari, cele ce domina campionatul sau sunt in lupta pentru titlu, au un inceput mai “moale” de sezon. Isi permit asta, deoarece stiu ca sezonul este lung, contra-candidatele vor face si ele pasi gresiti, iar ele vor reveni in lupta pentru titlu. In schimb, echipele mici nu isi permit sa aiba aceasta mentalitate, pentru ele orice punct fiind vital ca sa termine cat mai sus in clasament sau chiar pentru a evita retrogradarea. Aceasta diferenta de mentalitate are un rol important cand vedem ca echipele favorite nu reusesc victoria in primele etape in fata unor echipe mai slabe.

Prin urmare, am recomanda ca astfel de meciuri sa le tratezi cu mare prudenta, ba chiar sa te axezi pe un rezultat care sa favorizeze outsidera. Nu ne referim neaparat la victoria outsiderei, cat la plasarea unui pariu pe handicap de goluri. Spre exemplu, ca outsidera nu va pierde la mai mult de un gol diferenta (+1.5). Evident, inainte de a plasa acest pariu trebuie sa analizezi partida, in special istoricul recent al intalnirilor directe. Daca outsidera a pus probleme favoritei in ultima vreme, este foarte probabil sa o faca si acum. 

Doua case online pe care le recomandam pentru acest gen de pariu sunt Unibet si 888sport. Aici vei gasi o multime de pariuri pe handicap asiatic pentru un meci, incluzand aici cele cu posibilitatea returnarii partiale a mizei (+0.25;+0.75;+1.25;+1.75 etc.).

Rezumat

  • Nu este recomandat sa pariezi pe echipele favorite inca din startul unui sezon, fie el fotbalistic sau din alt sport
  • In startul unui sezon relatiile de joc nu sunt bine puse la punct, mai ales in cadrul echipelor care au efectuat transferuri importante in pauza competitionala
  • Indreapta-ti atentia mai degraba spre outsidere in startul de sezon
  • In acest sens, te-am sfatui sa plasezi un pariu pe faptul ca outsidera va acoperi handicapul de goluri

Genereaza profit la inceput de sezon plasand pariuri favorabile outsiderelor