Pariuri Turneul celor 6 Natiuni 2017

De pe 4 februarie pana pe 18 martie va avea loc editia cu numarul 18 a Turneului celor 6 Natiuni in formatul actual. Natiunile participante sunt Anglia, Franta, Irlanda, Italia, Scotia si Tara Galilor.
 
Campioana sezonului trecut este Anglia, care a cucerit titlul cu numarul 27 din istorie. Nu l-a cucerit oricum, ci facand Grand Slamul, obtinand victorii impotriva tuturor celor 5 adversare. Locul secund a fost ocupat de Tara Galilor, clasamentul fiind completat de Irlanda, Scotia, Franta si Italia. Revenind in 2017, sa spunem ca aceasta va fi prima editie la care se va folosi sistemul punctelor bonus. Astfel, echipa care va inscrie cel putin 4 eseuri va primi un punct in plus, iar cea care va pierde la cel mult 7 puncte va primi un punct bonus. De asemenea, din motive care ne scapa, daca o echipa va realiza Grand Slamul (va castiga toate meciurile) va primi 3 puncte bonus.
 
A doua si ultima etapa se vor disputa la o saptamana dupa prima, respectiv a cincea, in rest distanta dintre runde fiind de doua saptamani. Cel mai selectionat jucator de la acest turneu este italianul Sergio Parisse, in varsta de 33 ani, care a disputat pana acum 121 meciuri pentru echipa sa nationala. Urmeaza galezul Alun Wyn Jones, cu 105 selectii si scotianul Ross Ford, cu 102 convocari.
 
(rugbyworldcup)
 
In ceea ce priveste campioana Anglia, aceasta va avea un debut destul de dificil, in opinia noastra, chiar daca va juca pe teren propriu si asta pentru ca adversara va fi Franta. A doua etapa o va disputa in Tara Galilor, contra formatiei care a terminat a doua anul trecut. Programul campioanei continua cu doua partide pe teren propriu, contra Italiei si Scotiei, pentru ca in ultima runda sa se deplaseze in Irlanda.
 
Deja au aparut cotele pentru meciurile din prima saptamana la casa online Winmasters, care ofera, de asemenea, si cele mai multe pariuri antepost Turneul celor 6 Natiuni 2017 (privind clasamentul final). Favorite la victorie in prima etapa sunt Irlanda, Anglia si Tara Galilor. Cele 8 pariuri care au aparut pana acum pentru fiecare partida se refera la handicapul de puncte, rezultatul pauza/final, echipa care inscrie prima/ultima, echipa care ajunge prima la 10 puncte, marja victoriei si repriza care are cele mai multe puncte.
 
Unul dintre pariurile ce vizeaza clasamentul final ne cere sa anticipam jucatorul care va avea cele mai multe eseuri in turneu. Este foarte greu de anticipat asta, drept urmare si cota mare pe care o are favoritul. Acesta este englezul Jony May, cota sa fiind 8.5. Il urmeaza galezul George North (10.0), englezul Jack Nowell (11.0) si un alt englez, Jonathan Joseph.
 
(standard)
 
Winmasters ne ofera insa si destul de multe pariuri speciale pentru aceasta competitie. Cateva dintre ele se refera la numarul de victorii (sub/peste) al echipelor, dar si la natiunea care va reusi cel mai mare numar de incercari, respectiv de puncte. De asemenea, ni se cere sa pronosticam care echipa va termina intre ultimele doua in clasament. Aici ‘’favorita’’ clara este Italia, cu o cota de 1.02, urmata de Scotia (1.71) si Franta (3.5). Alte pariuri speciale destul de interesante vizeaza numarul de drop goaluri din turneu, limita fiind fixata la 2.5, trebuind sa precizam daca vor fi Sub sau Peste, dar si meciurile cu cele mai multe, respectiv cele mai putine puncte. Partida in care sunt cele mai mari sanse sa se marcheze cel mai mult, conform Winmasters, este cea dintre Anglia si Italia, iar cea in care se anticipeaza cele mai putine puncte este Irlanda – Anglia.
 
In ceea ce priveste pariuri Turneul celor 6 Natiuni 2017 in legatura cu invingatoarea  competitiei, favorita este Anglia (1.83), urmata de Irlanda (3.25) si Tara Galilor (7.5). Cota pentru ca invingatoarea sa nu se impuna in fata tuturor adversarelor este 1.86, ca Anglia sa faca asta este 3.00, iar ca Irlanda sa faca asta este 6.00. Sincer, nu credem ca vom asista si in acest an la un Grand Slam, cota fiind una destul de mare, in opinia noastra, de care se poate profita. Nu este exclus sa nu avem nici o castigatoare a Triplei Coroane. Cele 4 echipe din Tripla Coroana sunt Anglia, Irlanda, Tara Galilor si Scotia, una dintre ele trebuind sa le invinga pe toate celelalte pentru a cuceri aceasta distinctie. Cota ca una dintre cele 6 natiuni sa obtina Tripla Coroana este 1.5, iar cota conform careia nimeni nu va reusi asta este 2.5.  Dupa cum puteti ghici, aceste pariuri Turneul celor 6 Natiuni 2017 nu pot fi combinate pe bilet, insa noi deja am pus ochii pe cateva optiuni oferite de Winmasters pe care le vedem castigatoare, chiar daca le vom juca singure pe bilet.
 
Feat: s7chauffeurs