Pariuri si cote pentru Irlanda vs Portugalia, meci din preliminariile CM 2022


Penultima etapa a grupelor din preliminariile CM 2022 va programa meciul dintre Irlanda si Portugalia. Acesta va putea fi vazut in transmisiune directa pe Look Plus si pe Digisport 3.

Irlandezii vor sa evite rusinea de a termina dupa Luxemburg in grupa

In grupa A a preliminariilor CM 2022 gasim 5 echipe, Irlanda aflandu-se pe penultimul loc. Nu mai are nicio sansa de a prinde play-offul, diferenta fata de locul secund fiind de 11 puncte. Irlandezii se gasesc la 1 punct in spatele Luxemburgului si la 4 puncte in fata Azerbaidjanului. Irlanda are 8 goluri marcate si tot atatea primite. 

Toate cele 5 puncte irlandezii le-au obtinut in ultimele 3 etape. In primele 3 runde pierdeau pe teren propriu cu Luxemburg (0-1), respectiv in deplasare cu Serbia (2-3) si Portugalia (1-2). De punctat ca in fata Portugaliei conduceau in minutul 88. Primul punct nationala Irlandei il obtinea pe teren propriu cu Azerbaidjan. Oaspetii conduceau la pauza, Duffy egaland abia in minutul 87. Apoi venea o alta remiza pe teren propriu, adversara fiind Serbia. Si atunci Irlanda era condusa la pauza, egaland in minutul 86, cand beneficia de un autogol. In ultima runda irlandezii o invingeau cu 3-0 in deplasare pe Azerbaidjan. Doua goluri erau marcate de Callum Robinson. Sunt singurele goluri marcate de irlandez, care a devenit golgheterul echipei.

Sanse foarte mari pentru portughezi sa prinda primul loc in grupa

Portugalia se afla pe locul secund in grupa, la 1 punct in spatele Serbiei. Lusitanii sunt insa in avantaj, avand un meci mai putin decat sarbii. In plus, portughezii au un golaveraj mai bun decat sarbii, marcand 16 goluri, primind 4. Serbia a marcat tot 16 goluri, insa a primit 8. Dupa cum probabil stiti, primul criteriu de departajare in cazul unei egalitati de puncte este golaverajul. 

Singurele puncte pierdute de Portugalia pana acum se inregistrau in deplasare cu Serbia, cand avea loc o remiza cu 4 goluri. Atunci portughezii conduceau la pauza cu 2-0, sarbii revenind in primul sfert de ora al celei de-a doua reprize. Golgheterul lusitanilor este Cristiano Ronaldo, cu 6 reusite. Trei dintre ele le-a marcat in ultima etapa, pe teren propriu cu Luxemburg. Pe celelalte doua le-a inscris in partida cu Irlanda, cand irlandezii conduceau la pauza. Golul egalizator a venit abia in minutul 89, iar cel al victoriei lusitanilor in al saselea minut de prelungire. In ultima runda a preliminariilor Portugalia o va intalni pe teren propriu pe Serbia. Astfel, victoria sau remiza in meciul cu Irlanda este totuna pentru Portugalia in termenii calificarii.  

Irlanda vs Portugalia - Indisponibili

Bernardo Silva nu mai face parte din planurile lusitanilor pentru acest meci, jucatorul lui Manchester City accidentandu-se zilele trecute. Anthony Lopes, Rafa Silva si Joao Mario nu au fost optati in lot din cauza unor accidentari. De asemenea, Nuno Mendes este suspendat.

De cealalta parte, Andrew Omobamidele reprezinta o incertitudine, jucatorul lui Norwich accidentandu-se in ultimul meci al echipei sale de club. In meciul tur cu Portugalia din urma cu doua luni, Dara O’Shea s-a accidentat grav, acesta urmand sa mai absenteze cel putin doua luni. James Collins s-a accidentat in ultimul moment, neputand nici el juca.

Irlanda vs Portugalia - Echipe probabile

Irlanda (3-5-2): Bazunu - Coleman, Duffy, Egan - Doherty, Hendrick, Cullen, Browne, McClean - Robinson, Idah 

Portugalia (4-3-3): Rui Patricio - Dalot, Pepe, Dias, Cancelo - Moutinho, Palhinha, Bruno Fernandes - Felix, Cristiano Ronaldo, Jota

Irlanda vs Portugalia - Statistici

In 8 din precedentele 9 partide oficiale de pe teren propriu in fata unor formatii de talia Portugaliei, vedeam cel putin un gol din partea Irlandei.

Portugalia inscria cel putin doua goluri in toate cele 3 deplasari din preliminariile CM 2022.

Irlanda vs Portugalia - Pronostic

Irlanda marca in 3 din precedentele 4 partide oficiale de pe teren propriu cu formatii similare Portugaliei. De asemenea, portughezii au primit gol in deplasare chiar si de la Luxemburg in aceste preliminarii, iar irlandezii au marcat pe teren propriu contra sarbilor. Sigur, e impropriu spus ca au marcat, reusita fiind un autogol.