Pariuri recomandate la inceputul competitiilor fotbalistice

 In mai putin de o luna vor debuta majoritatea ligilor din fotbalul european, in fiecare inceput de  sezon fiind ceva mai dificil sa anticipezi rezultatele.
 

Asta mai ales din cauza faptului ca formatiile vin dupa o perioada de pauza. Sigur, in intersezon au disputat cateva meciuri amicale, insa acestea nu se pot compara cu meciurile oficiale, cel putin din punct de vedere al intensitatii. Chiar daca vorbim despre o echipa  mare, startul de sezon poate fi unul problematic, cel mai recent exemplu  care ne vine in minte fiind Juventus, care in urma cu doua editii a avut cel mai prost debut din istorie. Pana  la urma, “bianconeri” si-au aratat clasa inca o data, revenind spectaculos, reusind sa castige fara emotii titlul de campioana.
 
Sa revenim insa la intrebarea care macina multi pariori si anume care e cauza pentru care o echipa, fie ea de top, porneste campionatul mult mai slab decat se astepta, cel putin in prima sau in primele doua etape. Pot exista  mai multe cauze, cea mai cunosuta reprezentand-o o conditie fizica precara a unuia sau mai multi jucatori. Poate in perioada de intersezon respectivii jucatori au pus cateva kilograme pe ei sau au intarziat cateva zile la antrenamente, ramanand in urma cu pregatirea.

O alta cauza care conduce la aceste contra-performante, frecvent intalnita si ea, este reprezentata de lipsa de omogenitate a lotului. Asta se intampla mai ales cand in pauza de intersezon vin multi jucatori la echipa, chiar cu doar cateva zile inainte de startul campionatului. In aceste cazuri este foarte probabil ca jucatorii nou-veniti sa se adapteze mai greu la echipa, astfel nefiind puse la punct toate relatiile de joc. De asemenea, se poate intampla ca antrenorul nou-venit sa nu se poata impune la echipa sau sa nu se faca bine inteles in randul jucatorilor.
 
Un lucru mai putin intalnit in fotbalul de top care cauzeaza un debut modest de sezon al unei formatii este reprezentat de meciurile amicale pe care aceasta le-a sustinut. Astfel, dupa cum am sugerat la inceputul articolului, poate fi dificil pentru o echipa sa faca tranzitia de la ritmurile meciurilor amicale la ritmurile celor oficiale, in special daca in amicale aceasta a intalnit echipe modeste, care au facut “sa o adoarma” si mai mult in perspectiva noului sezon.
 

Tipuri de pariu recomandate pentru prima etapa


In general, echipele nu arata un fotbal stralucit in prima etapa, cauzele putand fi cele mentionate mai sus. Astfel, cand plasezi pariuri nu o face gandindu-te ca ai putea asista la un meci spectaculos, cu multe ocazii de poarta. Cu alte cuvinte, recomandam sa eviti optiunea “Peste 2.5 goluri”, chiar daca vorbim despre un derby.
 
Totusi, daca doresti sa plasezi pariuri pe un derby, recomandam ca inainte de a face asta sa lecturezi acest articol >>>
 
O alta recomandare este aceea de a plasa un pariu pe “sub 2.5 goluri” sau pe faptul ca nu vor marca ambele intr-o confruntare in care ambele oponente au terminat in subsolul clasamentului editia trecuta de campionat. De asemenea, in acest caz poti paria si pe faptul ca partida se va incheia cu scorul de 0-0 la pauza sau ca nu vor inscrie ambele formatii pana la final.
 
De asemenea, ar fi excelent daca ai afla care au fost echipele din acel campionat care au transferat cei mai multi jucatori, cine a inceput cel mai tarziu antrenamentele sau ce echipe au disputat meciuri amicale contra unor formatii mult mai slabe. Toate aceste indicii pot conduce la ideea ca echipele in cauza vor practica un joc modest in prima etapa. 
 
Concluzii
 
  • Nu toate formatiile fac corect tranzitia de la meciurile amicale la cele oficiale
  • Recomandam evitarea tipului de pariu “Peste 2.5 goluri” in prima etapa
  • Tipurile de pariuri recomandate pentru debutul sezonului sunt: “Sub 2.5 goluri”, “0-0/egal la pauza” si “nu inscriu ambele”
  • Este foarte important sa afli cum s-a descurcat o echipa in intersezon inainte de a plasa orice fel de pariu