Pariuri pe care le putem plasa intr-un derby la fotbal

De-a lungul unui sezon, suntem martorii multor meciuri tari. Sigur, cele mai mediatizate sunt derby-urile din cele 5 campionate de top, insa nici cele din alte ligi ale Europei nu se lasa mai prejos. Aici ne referim la duelurile formatiilor din Istanbul, Ajax – Feyenoord,  Ajax – PSV, Benfica – Sporting, Steaua Rosie – Partizan etc. 
 
www.blogspot.com
 

De  ce factori trebuie sa tinem cont cand analizam un astfel de meci?


In general, un derby, fie el local sau national, aduna in tribune multi spectatori. Si cand spunem multi ne referim la un stadion arhiplin. Sigur, asta depinde si de forma de moment a oponentelor, de locul in clasament sau de relatia suporterilor cu clubul propriu. In general insa, suporterii nu tin cont de asemenea aspecte cand vine vorba de un derby. Cel putin, suporterii echipelor mari, din campionate importante.
 
Tinem sa specificam, de asemenea, ca forma de moment a echipelor trece pe plan secund cand  vorbim de un derby, unde orgoliile sunt, sau ar trebui sa fie, puternice. Spre exemplu, daca o formatie se afla pe primul loc, venind dupa 5 victorii, iar cealalta la mijlocul clasamentului, obtinand doua puncte in ultimele 5 etape, probabilitatea este destul de mica sa asistam la o partida dezechilibrata. Ba chiar am intalnit destule jocuri in care echipa aflata intr-o forma mai proasta obtine victoria, una care o face sa capete incredere si sa isi ridice nivelul de joc in vederea urmatoarelor meciuri.
 

Pariurile pe goluri sunt la mare cautare


Fiind vorba despre un derby, cei mai multi dintre noi ne gandim ca va fi spectacol garantat. In consecinta, cel mai popular pariu pe astfel de meciuri este acela ca vor inscrie ambele echipe, urmat indeaproape de pariul conform caruia vom vedea peste 2.5 goluri. Avem toate motivele sa gandim asa,  mai ales daca oponentele se afla in partea de sus a clasamentului si/sau daca intalnirile directe recente merg in aceasta directie. De altfel, intalnirile directe constituie un foarte important punct de referinta in ceea ce priveste derby-urile.
 
Daca ar fi sa impartim pe puncte cardinale, am spune ca derby-urile din Europa Centrala, de Nord, Nord-Vest, poate chiar si de Vest si Sud-Vest, desi avem ceva retineri aici, ar produce cele mai multe goluri. La polul opus, meciurile tari din Europa de Est, Sud si Sud-Est nu genereaza atat de multe reusite. De cele mai multe ori, asta se cauzeaza atmosferei incandescente din tribune, uneori prea pasionala, care pune, intr-un fel sau altul, presiune pe jucatori, ritmul partidei avand de suferit. In alte cazuri insa, nu este nevoie de o atmosfera incandescenta pentru ca un derby sa fie modest, jucatorii simtind presiunea inca de la inceputul acelei partide. In astfel de meciuri este bine sa mizam ca se vor inscrie mai putin de 3 goluri, nu insa si ca una dintre cele doua formatii nu va inscrie. Asta fiindca des se intampla ca partida sa se incheie cu o remiza cu doua goluri.
 

Ce alte pariuri sunt indicate la derby-uri?


Dupa cum am spus mai sus, multe dintre derby-urile din sudul, estul si sud-estul Europei au parte de putine goluri, cauzele fiind diverse. Una dintre ele este tensiunea ce se creeaza in taberele ambelor formatii inaintea unui asemenea meci. Asta conduce de multe ori la un joc dur si, automat, la cartonase galbene, poate chiar si rosii. Astfel, un tip de pariu frecventat la meciurile din aceste puncte cardinale ale Europei il reprezinta depasirea limitei de cartonase galbene la casele de pariuri.
 
Aici puteti gasi casele de pariuri la care puteti miza pe cartonasele galbene >>>
 

Ce nu ar trebui sa mizam in derby-uri?


Dupa cum probabiil intuiti, nu este recomandat in astfel de meciuri, din orice parte a Europei ar veni el, sa pariati pe rezultatul final, cel la pauza si toate pronosticurile tangente. Asta deoarece, dupa cum am specificat, forma de moment a echipelor nu reprezinta un factor determinant.
 

Concluzii

 
  • Meciurile tari din sudul, estul si sud-estul Europei nu au parte de foarte multe goluri
  • Nu este indicat ca in derby-uri sa plasati pe faptul ca nu vor inscrie ambele echipe
  • Forma de moment nu este atat de importanta in astfel de meciuri
  • In schimb, intalnirile directe reprezinta un factor foarte important
  • In jocurile din sudul, estul si sud-estul Europei se prea poate sa fie o abundenta de cartonase galbene
  • Nu este recomandat sa plasati pariuri pe victoria unei echipe in derby-uri