Pariuri Eurovision 2017

Cel mai mare, dar si cel mai contestat concurs muzical din Europa, isi deschide portile pentru o noua editie in aceste zile. Prima semifinala s-a desfasurat pe 9 mai, a doua va avea loc diseara, pe 11 mai, iar finala pe 13 mai.
 
Concursul se tine in Kiev, datorita faptului ca anul trecut Ucraina a castigat Eurovisionul. In 2016 Romania a fost descalificata de la prestigiosul concurs din considerente financiare, insa acum vom fi prezenti in cea de-a doua semifinala, care se va disputa diseara. In fiecare an, cel putin din acest mileniu, Romania a obtinut calificarea din semifinale in finala.
 

Cate tari vor participa?


In prima semifinala s-au intrecut 18 tari, 10 dintre ele luand drumul finalei, in cea de-a doua semifinala urmand a se intampla acelasi lucru. In finala sunt calificate din oficiu 6 tari. Este vorba despre gazda Ucraina, plus traditionalele Marea Britanie, Franta, Spania, Germania si Italia. Cele 10 tari calificate din prima semifinala sunt Suedia, Australia, Belgia, Azerbaijan, Portugalia, Grecia, Polonia, Moldova, Cipru si Armenia.
 
Sursa foto: www.tvr.ro
 

Gasim undeva ponturi pentru finala Eurovision?


Daca veti cauta pe youtube, veti gasi diversi ‘’specialsti’’ care isi dau cu presupusul castigator in vederea concursului Eurovision. Asa se intampla in fiecare an, uneori chiar cu saptamani bune inaintea semifinalelor. In unele cazuri se dau ponturi chiar si pentru tarile care se vor califica din semifinale.
 
Rar insa cineva reuseste sa nimereasca invingatoarea concursului, cei mai multi dand-o ‘’in bara’’, clasamentul lor fiind total gresit fata de cel al concursului propriu-zis. Asta se intampla de multe ori din cauza subiectivismului celui care intocmeste pronosticurile, insa si a altor aspecte ce nu tin de muzica. De altfel, de mult timp se zvoneste ca Eurovision nu se bazeaza neaparat pe criterii muzicale in determinarea castigatorului.
 

Care e favorita caselor de pariuri?


Betano prezinta cea mai bogata oferta dintre casele pariuri online, oferind chiar si pariuri pentru cea de-a doua semifinala. Aici putem miza pentru fiecare dintre cele 18 tari daca va obtine sau nu calificarea. Romania are cota 1.1 la calificare.
 
Pentru finala de pe 13 mai, Betano prezinta nu mai putin de 9 pariuri. Cel mai ciudat dintre ele are cota 125.0 si va fi ‘’verde’’ daca tara castigatoare va fi anuntata gresit, lucru practic imposibil. Cat despre finala propriu-zisa, favorita este Italia (2.05), urmata de Portugalia (2.9) si Bulgaria (12.0). Nu am ascultat melodiile acestor tari, insa este greu de crezut ca acesta va fi podiumul final. Romania este a opta favorita, conform acestei case de pariuri, cotata fiind cu 35.0. Cota pentru ca piesa Romaniei sa se afle in top 4 este 3.4, iar ca aceasta sa termine in top 10 este 1.75.
 
De asemenea, Betano ne indeamna sa mizam care va fi prima tara baltica in clasament, aici Estonia fiind clar favorita in fata Lituaniei. In ceea ce priveste prima tara balcanica, Bulgaria este favorita, avand cota 1.55, urmata de Romania (4.00), Grecia (6.00), Croatia si Macedonia, ambele avand cota 25.0 si Serbia (30.0).  Mai putem paria pe prima tara nordica, daca tara castigatoare va proveni din prima semifinala, din a doua semifinala sau daca va fi dintre cele calificate automat in finala.
 
Un pariu interesant ne cere sa intuim daca vreo participanta va incheia cu 0 puncte. Cota ca asta sa se intample este 6.00. Acum doi ani Austria si Germania nu primeau niciun punct. Acum un an a fost schimbat formatul votarii, sansele ca o tara sa obtina puncte fiind mai ridicate, ultimul loc acumuland atunci 11 puncte. In urma televotingului Cehia avea 0 puncte, in urma acordarii notelor de catre juriul de specialitate ajungand la 41. Cota de 6.00 ni se pare insa prea tentanta incat sa nu o abordam.
 
Daca vrei sa plasezi pariuri pe Eurovision, Betano este cea mai buna alegere >>>
 
Sursa foto Feat.: www.eurovisionworld.com